Περικοπές παρά την καθαρή πρωτιά

23.11.2010
Από τις περικοπές κινδυνεύει ακόμα και το «Νησί»! «Εξετάσαμε ακόμη και το ενδεχόμενο να παίξουν φέτος 15 επεισόδια του "Νησιού" και άλλα 15 του χρόνου», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πέτρος Μπούτος.

Ο διευθυντής προγράμματος του Mega διευκρίνισε ότι το σενάριο αυτό μπορεί να μην είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν το απέκλεισε κιόλας: «Όλα τα σενάρια είναι υπό εξέταση. Πάμε από μήνα σε μήνα παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της διαφημιστικής δαπάνης». Η κατακόρυφη πτώση της δαπάνης για διαφημίσες στην τηλεόραση, που προσεγγίζει πλέον το 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με αποτέλεσμα να φτάνει στα επίπεδα του 2002, όταν όμως τότε ένα πρόγραμμα είχε κόστος το μισό ή ακόμα και το 1/3 ενός σημερινού, οδηγεί τον Πέτρο Μπούτο σε περαιτέρω μειώσεις και περικοπές στο budget του προγράμματος. Έχοντας ήδη αρχίσει στο Μεγάλο Κανάλι να διαμορφώνουν τον προϋπολογισμό του 2011, η σκέψη σε πρώτη φάση είναι μεγαλύτερη μείωση, της τάξης του 20%.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του «Master Chef» η ζώνη 23:00-24:00 θα καλυφθεί με επαναλήψεις. Πάντως, η Ευγενία Μανωλίδου παραμένει στο σταθμό για το «Master Chef junior». Επίσης, δεν θα προβληθούν φέτος η ελληνική εκδοχή του «My Name is Earl» ούτε και του «50-50». Στο Μega στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους στις αγορές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, προκειμένου να «εξάγουν» τα επιτυχημένα τους τηλεοπτικά προϊόντα. Οι συζητήσεις αφορούν το «Νησί» και τις σειρές «Τα μυστικά της Εδέμ» και «Ζωή της άλλης».

Ο κ. Μπούτος εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του «Πρωινού mou», το οποίο σημειωτέον έχει χαμηλότερο κόστος ακόμη και από την περσινή πεντάδα, όπως και από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, με τον οποίο ωστόσο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πάντως, σύντομα στο «Money Drop» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και τηλεθεατές μέσω Διαδικτύου.

Επίσης, δεν δίστασε να πει την άποψή του για τους ανταγωνιστές του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά. Χαρακτήρισε την περσινή επιτυχία του διδύμου Καραμέρου - Χαριτάτου συγκυριακή, ενώ για την Ελένη Μενεγάκη επανέλαβε πως πάει καλά όταν δεν έχει ανταγωνισμό.

Μεγάλο ατού του σταθμού φυσικά παραμένει το «Νησί», που στην πρεμιέρα του σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης σειράς στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ