Μαχαίρια, ξυράφια, ψαλίδια

21.11.2008
Κρατάει χρόνια αυτή η... εικόνα. Το επισημάναμε και την προηγούμενη εβδομάδα ότι για μία ακόμα φορά ο Alpha θυμίζει καζάνι που βράζει, όπου κόσμος πάει κι έρχεται, αλλά κυρίως φεύγει καθώς μία μία κόβονται οι εκπομπές και τα σίριαλ που δεν έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις στην κούρσα της AGB.

Από τη ΝΑΤΑΣΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κρατάει χρόνια αυτή η... εικόνα. Το επισημάναμε και την προηγούμενη εβδομάδα ότι για μία ακόμα φορά ο Alpha θυμίζει καζάνι που βράζει, όπου κόσμος πάει κι έρχεται, αλλά κυρίως φεύγει καθώς μία μία κόβονται οι εκπομπές και τα σίριαλ που δεν έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις στην κούρσα της AGB.

Πρώτος λοιπόν από τους άλλους ο σταθμός προχώρησε και συνεχίζει σε «κοψίματα» σειρών και εκπομπών που δεν ανταποκρίνονται στα πολυπόθητα νούμερα τηλεθέασης. Το πρώτο «θύμα» της φετινής σεζόν ήταν η εκπομπή «Τα Spy ΤV», που δεν πρόλαβε καλά καλά να μεταδοθεί δεύτερη φορά και η αυλαία της έπεσε. Κάτι η ώρα μετάδοσης (σ.σ.: Κυριακή απόγευμα), κάτι το... χλιαρό στυλ των παρουσιαστών και η νεανική παραγωγή πήρε το δρόμο της μεγάλης φυγής.

Ακολούθησε η σειρά «Υπάρχουν άντρες και άντρες», με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου κ.ά. σε μια ιστορία συγκατοίκησης τριών αντρών με οικιακή βοηθό την όμορφη πρωταγωνίστρια. Παρόλο που ουδείς αμφισβητεί το ταλέντο των συντελεστών της, η σειρά δεν κατάφερε να κάνει διψήφια νούμερα την ημέρα προβολής της, δηλαδή Δευτέρα βράδυ, και μεταφέρθηκε την Κυριακή, γεγονός που την έστειλε κατευθείαν στα τάρταρα!

Στα βήματά της και η σειρά «Ο άγγελός μου, ο διάβολός μου», με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και τον Μάξιμο Μουμούρη, που προγραμματίστηκε αρχικά για Τετάρτη βράδυ, στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε την Τρίτη, για να... καταποντιστεί από τους «απέναντι» και να καταλήξει να μεταδίδεται Σάββατο μεσημέρι.

Η σειρά βρίσκεται τώρα στο πέμπτο επεισόδιό της, αλλά θα ολοκληρώσει το σύντομο κύκλο της στο όγδοο, οπότε και θα σταματήσει.

Ακολουθούν οι «Ατρόμητοι», που... τρόμαξαν τους ιθύνοντες με τα νούμερα και εντάχθηκαν επίσης στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Επιφυλακτικός δηλώνει πάντα με την τηλεόραση ο Αντώνης Καφετζόπουλος και δεν έχει άδικο, μιας και η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν βρίσκει ανταπόκριση από το κοινό, τόσο τουλάχιστον όσο θα περίμεναν στο κανάλι.

Σε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και το «Βέτα Queen», με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου να κινείται ως άλλη «Ζουμπουλία», χωρίς όμως τις πλάτες του «Παρά πέντε». Είναι, μαθαίνουμε, άλλη μία παραγωγή που δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τον κύκλο της στον Alpha, όπου έχουν αρχίσει ήδη να... τρίζουν οι καρέκλες πολλών υπευθύνων του ψυχαγωγικού τομέα. Και φυσικά, οι Γερμανοί επενδυτές από το RTL είναι σύμφωνοι με όσα γίνονται, αφού και οι ίδιοι έχουν λόγο στην τελευταία λέξη της ψυχαγωγίας, αλλά και της ενημέρωσης πια, καθώς άρχισαν από την περασμένη εβδομάδα να παρακολουθούν από πολύ κοντά και αυτόν τον τομέα.

Στον ΑΝΤ1, πάλι, παρά τις φήμες που ήθελαν τη «Λίστα» με τον Χρήστο Φερεντίνο να κόβεται σύντομα, διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να σταματήσει. Απ ό,τι μαθαίνουμε, πάντως, «υποψηφιότητα» για την έξοδο βάζουν μετά τα Χριστούγεννα οι σειρές «Πάρης και Ελένη» και «7 ζωές». Όλα αυτά κάνουν τα στελέχη του Mega να χαμογελούν πονηρά και να κλείνουν και πάλι το μάτι με τον αέρα της παραδοσιακής πρωτιάς!