Μυρτώ Αλικάκη: «Όταν έκανα την Αναστασία, δεν ήξερα τι...»

22.02.2017
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 η Μυρτώ Αλικάκη γνώρισε τεράστια επιτυχία όταν πρωταγωνίστησε στην ερωτική σειρά του Mega Αναστασία, αλλά τα επόμενα χρόνια κράτησε ένα χαμηλότερο προφίλ παρά το γεγονός ότι συμμετείχε σε αρκετές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Σε συνέντευξή της στο DownTown Κύπρου, η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε για την ξαφνική και τεράστια επιτυχία που γνώρισε και εξήγησε πως πέτυχε να μην καβαλήσει το καλάμι λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου που του ήρθε η επιτυχία ξαφνικά, σε πολύ μικρή ηλικία, και επιβίωσε. Το διαχειρίστηκα, πιστεύω, καλά. Όταν έκανα την «Αναστασία» ήμουν μικρή και δεν ήξερα τι να διαχειριστώ και πώς. Χαιρόμουν γι’ αυτό που μου συνέβαινε αλλά, από την άλλη, αγχωνόμουν για όλο αυτό που ζούσα. Σκέψου πως όταν έπαιξε η σειρά, στην αρχή ακόμα, πήγα κι έκοψα τα μαλλιά μου κοντά! Έτσι, για να μην αναγνωρίζομαι εύκολα. Βγαίνοντας από το κομμωτήριο, με σταματάει ένας και μου λέει «εσύ δεν είσαι που παίζεις την “Αναστασία”;». Φρίκαρα και απογοητεύτηκα. Όταν είσαι νέος και δεν έχεις δώσει το στίγμα σου, εύκολα οι άλλοι μπορούν να σε κατατάξουν και να σε κατηγοριοποιήσουν σε κάτι που μπορεί να μην είσαι εσύ ακριβώς. Ειδικά στον χώρο μας, που έχει πολλή χρυσόσκονη. Εγώ βρήκα άμυνες, οχυρώθηκα.»

Παραδέχεται ότι μπορεί και να έγινε απόμακρη:

«Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη. Δεν ήμουνα, όμως, ξινή με τον κόσμο. Πιο πολύ στον εαυτό μου κλείστηκα. Ήθελα να αποφύγω διάφορα πράγματα και την πολλή δημοσιότητα. Όταν είχα την αίσθηση ότι απειλούμαι, τότε έμπαινα σε άμυνα.»