Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και τα πάθη του δαχτυλιδιού

17.11.2010
Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων και των επικείμενων γάμων τους την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι, ήρθε και η στιγμή της επίσημης πρώτης κοινής φωτογράφησης για το νέο Πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας. Και φυσικά τα... φανερώματα του δαχτυλιδιού!


Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων και των επικείμενων γάμων τους την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι, ήρθε και η στιγμή της επίσημης πρώτης κοινής φωτογράφησης για το νέο Πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας. Και φυσικά τα... φανερώματα του δαχτυλιδιού!

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ (Prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) εμφανίστηκαν χαμογελαστοί και χαρούμενοι και πόζαραν για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έδιναν μεγαλύτερη σημασία στο δάχτυλο της νεαρής κοπέλας όπου έλαμπε το τεράστιο δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα (Princess Dianna).

Πρόκειται για ένα κλασικό δαχτυλίδι αρραβώνων, με ένα οβάλ μπλε ζαφείρι 18 καρατίων που περιβάλλεται από 14 μικρά μπριγιάν σε κυκλική διάταξη, το οποίο είχε διαλέξει προσωπικά η πριγκίπισσα Νταϊάνα για τον αρραβώνα της με τον Κάρολο. Εκείνος της είχε κάνει την πρόταση χωρίς δαχτυλίδι, επειδή ήθελε να την κάνει να σκεφτεί σοβαρά πριν απαντήσει, δεδομένου ότι η ίδια ήταν μόλις 18 ετών εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, η ίδια σίγουρα χρειαζόταν και κάποια ενθάρρυνση, γι' αυτό ο Κάρολος της πρότεινε τον κατάλογο των Garrad -του αρχαιότερου οίκου κοσμημάτων που παραδοσιακά κατασκευάζει όλα τα κοσμήματα της βρετανικής αυλής- για να κάνει την επιλογή της.

Αυτή η κίνηση του Κάρολου, ήταν ουσιαστικά η πρώτη επίσημη τρικλοποδιά που έβαζε στη μέλλουσα σύζυγό του -δεδομένου ότι η παράλληλη σχέση του με την Καμίλα δεν είχε βγει ακόμα στη δημοσιότητα- αφού η σεμνότητα της να διαλέξει ένα δαχτυλίδι από τον κατάλογο, το οποίο μπορούσε να αγοράσει κάθε κοινός θνητός, κατακρίθηκε αυστηρά από τους γαλαζοαίματους και λειτούργησε σαν οιωνός για την πορεία αυτού του γάμου.

Ίσως, η 28χρονη Κέιτ να γνώριζε την προϊστορία του δαχτυλιδιού, αφού όπως ομολόγησε, ένιωσε κάπως μουδιασμένη, αλλά ευτυχισμένη όταν ο Γουίλιαμ της έκανε πρόταση γάμου προσφέροντάς της το δαχτυλίδι της μητέρας του, πριν από τρεις εβδομάδες στην Κένυα, όπου είχαν πάει για διακοπές. "Είναι απίστευτα ρομαντικός", τόνισε για τον μέλλοντα σύζυγό της η Μίντλετον.

Από την πλευρά του ο συνομήλικός της γαλαζοαίματος και δεύτερος στη σειρά της διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο ομολόγησε ότι αποφάσισε να χαρίσει στην αγαπημένη του το συγκεκριμένο δαχτυλίδι για έναν λόγο: "Ήθελα να σιγουρέψω ότι η μητέρα μου δεν θα έχανε κάτι από τη συγκίνηση της ημέρας αυτής, ούτε και από το γεγονός ότι θα ζήσουμε όλη την υπόλοιπη ζωή μας μαζί".

Όλοι οι άμεσα αλλά και έμμεσα ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εξέλιξη που για πολλούς είχε ήδη αργήσει, αν υπολογίσει κανείς ότι οι δύο νέοι είχαν σχέση τα τελευταία 8 χρόνια. Γνωρίστηκαν το 2001 στο πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα στη Σκοτία όπου φοιτούσαν και οι δύο και εκτός από έναν σύντομο χωρισμό το 2007, από τότε είναι συνέχεια μαζί.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος (Prince Charles) δηλώνει "πανευτυχής" για τον αρραβώνα ενώ τονίζει αστειευόμενος ότι τα παιδιά "έχουν κάνει παραπάνω από αρκετές δοκιμές όλα αυτά τα χρόνια".

Το ίδιο ενθουσιασμένοι φέρονται σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινχαμ και η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ (Queen Elizabeth II) με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο (Queen Elizabeth II), ενώ τα συναισθήματά τους σίγουρα μοιράζονται και οι γονείς της νύφης, Μάικλ (Michael) με την Κάρολ Μίντλετον (Carole Middleton).

Παρότι δεν έχουν βασιλικά γονίδια, οι "συμπέθεροι" έχουν εδώ και καιρό πάρει την έγκριση των Ανακτόρων καθώς έχει εκτιμηθεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα όσο και η οικονομική τους άνεση.

Ο μεν Μάικλ Μίντλετον, υπήρξε υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας ενώ η Κάρολ ήταν αεροσυνοδός έως ότου αποφάσισαν να φτιάξουν κοινή επιχείρηση που ειδικεύεται στη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων.

Όπως μάθαμε από τη χθεσινή ανακοίνωση μετά τον γάμο, το ζευγάρι θα ζήσει στη Βόρεια Ουαλία, όπου ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ θα συνεχίσει τη θητεία του στη Βασιλική Αεροπορία, ενώ όπως φρόντισε να ενημερώσει το κοινό ο ίδιος ο γαμπρός, πρώτο τους μέλημα μετά το στεφάνι είναι... τα παιδιά. Με το καλό, λοιπόν.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα