Η έφηβη νέα Μις Κόσμος

01.11.2010
Είναι ξανθιά, είναι γαλανομάτα και φυσικά κουκλάρα αφού διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από εκατό διαγωνιζόμενες για το στέμμα "Μις Κόσμος 2010" στη λαμπερή τελετή που έλαβε χώρα στη νότια Κίνα το περασμένο Σάββατο.

Είναι ξανθιά, είναι γαλανομάτα και φυσικά κουκλάρα αφού διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από εκατό διαγωνιζόμενες για το στέμμα "Μις Κόσμος 2010" στη λαμπερή τελετή που έλαβε χώρα στη νότια Κίνα το περασμένο Σάββατο. Ντυμένη στα λευκά, η μόλις 18 χρόνων Αμερικανίδα Αλεξάντρια Μιλς (Alexandria Mills) χαιρέτησε με χάρη το κοινό των 2000 θεατών που είχε κατακλύσει το θέατρο της Βασίλισσας της Ομορφιάς στο θέρετρο Σάνια του νησιού Χαϊνάν και κάθισε στον θρόνο της.

Γεννημένη στο Κεντάκι των ΗΠΑ, η ύψους 1.75 Μιλς είναι επαγγελματίας μοντέλο του πρακτορείου Elite. Όπως είπε η ίδια κατά τη διάρκεια της 60ης τελετής της διοργάνωσης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές παγκοσμίως, ο τελευταίος μήνας που πέρασε περιηγούμενη την Κίνα μαζί με τις υπόλοιπες 114 υποψήφιες, είχε "τεράστιο αντίκτυπο" στη ζωή της.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η εκπρόσωπος της Μποτσουάνα, Έμα Βάρεους (Emma Wareus), ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Αντριάνα Βασίνι (Adriana Vasini) από τη Βενεζουέλα.

Βέβαια, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στην ιστορία της διοργάνωσης που διεξάγεται από το 1951, η πολιτική έπαιξε κι αυτή το ρόλο της στην επιλογή της ομορφότερης γυναίκας του κόσμου, αφού το φαβορί σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, Μάριαν Μπίρκενταλ (Mariann Birkedal) από τη Νορβηγία κατατάχθηκε μόλις στην έβδομη θέση. Μια καλύτερη θέση για τη Μπίρκενταλ θα είχε δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο, αφού η κινεζική κυβέρνηση είναι ήδη έξαλλη με τους Νορβηγούς που έδωσαν πρόσφατα το Νόμπελ Ειρήνης στον κινέζο αντικαθεστωτικό Λιού Σιαόμπο.

Κατά τα άλλα, η νίκη της Αλεξάντρια έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους τους συμπατριώτες της, αφού είναι η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει αυτό τον "βαρύ" τίτλο από το 1990, όταν "Μις Κόσμος" είχε κερδίσει η Τζίνα Τόλεσον (Gina Tolleson).

Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο για φέτος, είναι χορτοφάγος και όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα. Όπως φαίνεται, βέβαια, η τέλική απόφαση επαγγελματικού προσανατολισμού της βγήκε σε καλό. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το απόσπασμα από το σποτάκι που συνοδεύει το "μπουκ" της στο πρακτορείο μοντέλων όπου εργάζεται.