Tα δάκρυα της Λετίθια

21.02.2007
Δραματικές στιγμές περνάει η αγαπημένη πριγκίπισσα του ισπανικού λαού Λετίθια, που οδήγησε τη μικρότερη αδελφή της Έρικα Ορτίθ στην τελευταία της κατοικία στη Μαδρίτη. Και ενώ προς το παρόν πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του θανάτου, τα ανάκτορα βυθίστηκαν σε βαρύ πένθος,τη στιγμή που σε λίγους μήνες περιμένουν το νέο «βασιλικό» μωρό.

Συνοδευόμενη από το σύζυγό της, διάδοχο του ισπανικού θρόνου Φίλιππο, το βασιλιά και πεθερό της Χουάν Κάρλος αλλά και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειάς της φαινόταν αδύναμη να κρύψει το σοκ και τη θλίψη της από τον πρόσφατο και μυστηριώδη θάνατο της αδελφής της. Έτσι, κατέρρευσε μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς και τις κάμερες των διεθνών μέσων και ξέσπασε σε λυγμούς όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους να πει λίγα λόγια. «Σας ευχαριστώ όλους σας γιατί δείξατε σεβασμό και με στηρίξατε σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή της ζωής μου», πρόλαβε προηγουμένως να ψελλίσει. Στενοί βασιλικοί κύκλοι λένε ότι η πριγκίπισσα βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και όλοι προσπαθούν να τη συνεφέρουν και να τη στηρίξουν σαφώς δικαιολογημένα, μιας και βρίσκεται σε μια εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση, διανύοντας τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της περιμένοντας το δεύτερο «βασιλικό» απόγονο. Απόντες από τη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν η δεύτερη σε ηλικία αδελφή της Λετίθια, η 33χρονη Τέλμα, η οποία βρισκόταν στις Φιλιππίνες εργαζόμενη σε φιλανθρωπική οργάνωση όταν η τραγική είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Η ίδια δεν πρόλαβε λόγω σφοδρών καιρικών συνθηκών να πετάξει μέχρι την ισπανική πρωτεύουσα. Απούσα τις πρώτες ώρες της τραγικής είδησης και η βασίλισσα Σοφία, που έλειπε σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στην Ινδονησία.

Με το που έμαθε όμως τι συμβαίνει διέκοψε κάθε της υποχρέωση στη μακρινή χώρα για να βρεθεί να συμπαρασταθεί στη αγαπημένη σύντροφο του γιου της. Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι στο άκουσμα της τραγωδίας η βασίλισσα Σοφία ξέσπασε σε κλάματα γεμάτη απορία για τα πραγματικά αίτια του απρόσμενου θανάτου και διέταξε αμέσως την όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή της στην πατρίδα. Όπως και έγινε.

Υστερα από 23 ώρες εξαντλητικού ταξιδιού πήγε κατευθείαν να παρηγορήσει και να πει λόγια συμπαράστασης στην όμορφη Λετίθια.

Μυστηριώδεις συνθήκες
Η αστυνομία βρήκε το νεκρό πτώμα της Έρικα Ορτίθ, μικρότερης αδελφής της πριγκίπισσας της Αστούριας, στο διαμέρισμά της. Στον όροφο όπου στέγαζε και τη μόνιμη κατοικία της Λετίθια μέχρι να ανακοινωθεί η επισημοποίηση του δεσμού της με τον Φίλιππο. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμη επισήμως γνωστά. Πάντως, η αδελφή της πριγκίπισσας ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή για στρες, ενώ στο διαμέρισμά της οι Αρχές βρήκαν ένα άδειο μπουκάλι χαπιών. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, η μόλις 31 χρόνων νεαρή γυναίκα εργαζόταν ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, ενώ πρόσφατα την εγκατέλειψε ο σύζυγός της, γλύπτης στο επάγγελμα, Αντόνιο Βίγκο.

Το ζευγάρι είχε μαζί τη μόλις 6 χρόνων Κάρλα, η οποία, όπως λέγεται, δεν γνωρίζει ακόμη τον τραγικό χαμό της μητέρας της.