Γιατί σταματάει η «Βέρα»!

05.02.2007
Η είδηση για το οριστικό τέλος της σειράς έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τον τελευταίο καιρό οι φήμες οργίαζαν κάνοντας λόγο για διαφωνίες της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση, αλλά και για τα «χλιαρά» φετινά νούμερα που συγκεντρώνει απέναντι από τον «Έρωτα». Το ΛΟΙΠΟΝ κατάφερε να μιλήσει με τον Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε γιατί αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη σειρά, αλλά και με ποιον τρόπο θα πέσει η αυλαία.

Aρχές Ιουνίου θα παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο της Βέρας, εκμυστηρεύτηκε ο ένας εκ των δύο σεναριογράφων κ. Γιώργος Κυρίτσης. Γιατί όμως θέλησε να βάλει τέλος στη σειρά που άλλαξε το τοπίο των καθημερινών σειρών; «Είναι πολύ λογικό οι χαρακτήρες των ηρώων να έχουν ένα όριο. Δεν μπορούν να γίνουν ανδρείκελα και συνεχώς να κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Δεν μπορούν οι χαρακτήρες να είναι ισόβιοι. Έχουμε φτάσει σ' ένα σημείο που οι ίδιοι οι χαρακτήρες μάς φωνάζουν για το τέλος και για το πού οδηγούνται». Τι απάντησε ο ίδιος στις κακές γλώσσες; «Τα έχω ακούσει όλα αυτά για τους τσακωμούς και την υποτιθέμενη κάτω βόλτα της Βέρας. Τι απαντάω; Ότι υπάρχει πολλή κακία. Όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η Βέρα πάει περίφημα, αν και διανύει τον τρίτο χρόνο της».

Πώς θα τελειώσει
«Πιστεύουμε ότι πολλές φορές η ζωή μπορεί να είναι άδικη, αλλά δεν μπορεί η αδικία να είναι σε όλα τα επίπεδα. Κάποιοι θα πληρώσουν ακριβά για τις συνωμοσίες που έπλεξαν. Όμως, θα υπάρξει αίσιο τέλος και θα επέλθει η δικαίωση. Ένας μεγάλος έρωτας θα επιβραβευτεί και θα επικρατήσει πάνω απ όλα. Το happy end είναι αναγκαιότητα», μας είπε αναφορικά με το τέλος της σειράς.

«Βέρα στο δεξί» εκτός συνόρων
Πριν από μερικές μόνο ημέρες το δημοφιλές σίριαλ απέσπασε από την κυπριακή τηλεόραση το πρώτο βραβείο με ποσοστό προτίμησης από το κοινό 59%, ενώ το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου για δραματική σειρά πήρε η Κάτια Δανδουλάκη. Αλλά δεν είναι η μοναδική διεθνής αναγνώριση της «Βέρας». Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, χώρες όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής έχουν κάνει πρόταση «πολλών καρατίων» στο Μεγάλο κανάλι για να ταξιδέψει η σειρά μέχρι την άλλη όχθη του Ατλαντικού. «Υπάρχουν πολύ σοβαρές προτάσεις από αυτές τις χώρες, που θέλουν να δουν τον έρωτα της Ρεγγίνας και του Στράτου και από τις δικές τους τηλεοράσεις. Μένει να γίνει η κατάλληλη οργάνωση. Εμείς πάντως έχουμε δώσει το OK», αποκάλυψε ο κ. Κυρίτσης. Και όπως μας εμπιστεύτηκε, έχει ανοίξει και ο δρόμος για τη μεταφορά του σίριαλ και σε βιβλίομυθιστόρημα.

Η «διάδοχός» της
«Θα κάνει την εμφάνισή της στις αρχές Οκτωβρίου και θα πρόκειται για τη νέα καθημερινή σειρά που ετοιμάζουμε με την Έλενα Ακρίτα για χάρη του Μεγάλου καναλιού.

Ο τίτλος έχει ήδη βρεθεί και η πλοκή θα κινείται στα χνάρια της Βέρας. Πολλά εξωτερικά γυρίσματα, επεισόδια 45 λεπτών με γυρίσματα πολύ προσεγμένα, έτσι που να θυμίζουν εβδομαδιαία σειρά».

Πώς θα εξελιχθεί η σειρά για:
Ρεγγίνα και Στράτο:
«Όλο αυτό το κουβάρι της συνωμοσίας γύρω από τον Στράτο (Αλέξανδρος Σταύρου) θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται σιγά σιγά και θα αποκαλυφθεί σύντομα ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Και η λύση αυτή θα έρθει από τους ίδιους. Αυτό θα είναι και το τελευταίο στραπάτσο της σχέσης τους. Μπορεί τα συναισθήματα και οι καρδιές τους να έχουν παγώσει από τις συνεχείς αναποδιές, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή σε μια καινούργια βάση. Θα ξεκινήσουν ένα δρόμο που θα πει ο ένας στον άλλο αλήθειες που δεν ξέρει έως τότε, με τελικό στόχο να βρουν την ισορροπία μεταξύ τους».

Κλαίρη: «Η Κλαίρη (Κάτια Δανδουλάκη) τελικά θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά της. Και το πρόσωπο-κλειδί που θα τη βγάλει έξω από τη φυλακή δεν είναι άλλο από τη Ρεγγίνα, που τελικά θα δείξει ότι η επαφή της και η γνωριμία της με τον Στράτο δεν είναι τυχαία. Κάποιο χαρακτηριστικό του Στράτου φαίνεται ότι το έχει κι εκείνη και αυτό θα τη βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Έχει κολλήσει κάποια στοιχεία του Στράτου».

Έλσα: «Η Έλσα (Ελισάβετ Μουτάφη) από την αρχή έχει δείξει πόσο εύθραυστη και ευαίσθητη είναι. Θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στα δύσκολα του Ανδρέα (Παναγιώτης Μπουγιούρης). Το γεγονός ότι ανακαλύπτουν ότι η μητέρα του Ανδρέα έχει σκοτώσει στο παρελθόν τον πατέρα του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Είναι υγιές ζευγάρι, αλλά αυτά που μαθαίνουν θα προκαλέσουν ρωγμές».