Κάρολος - Καμίλα: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία ως βασιλείς ήταν, φυσικά, χωρίς τα απολωλότα πρόβατα της οικογένειας

09.05.2023
Κάρολος - Καμίλα: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία ως βασιλείς ήταν, φυσικά, χωρίς τα απολωλότα πρόβατα της οικογένειας
Οι εορτασμοί για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα ανήκουν πια στο παρελθόν. Η πρώτη επίσημη φωτογράφηση του royal ζεύγους πραγματοποιήθηκε, οι λήψεις δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι απουσίες, όσο αναμενόμενες και να ήταν, συζητήθηκαν αρκετά.

Στον απόηχο της πρόσφατης τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα είχαμε χθες τη δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών των royals στο νέο τους αξίωμα και ήταν (σχεδόν) όλοι στο πλευρό τους!

Αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ', πόζαρε μόνος στον θρόνο του κρατώντας το σκήπτρο και τη σφαίρα στα χέρια του. Από το 1969 που πήρε και επίσημα το χρίσμα του διαδόχου σε ηλικία 21ός ετών [φωτογραφία κάτω] έφτασε φέτος να φορά το στέμα, στα 74 του χρόνια. Περίμενε πα΄νω από 50 χρόνια για αυτή τη στιγμή και δεν θα του τη στερούσε κανείς!

prince-charles.jpg

(Photo by Anwar Hussein/Getty Images)

{https://www.instagram.com/p/Cr_PKxOsYKJ/}

Στη συνέχεια, σειρά είχε η βασίλισσα Καμίλα. Όσο και να αντιδρά ακόμη μεγάλο μερίδιο του κόσμου που "βλέπει" ακόμη την αδικοχαμένη Diana ως βασίλισσά του, είναι η Καμίλα που φόρεσε το στέμα πλάι στον άνθρωπο της ζωής της, ο οποίος - κακά τα ψέματα, και όπως ακούγεται ευρέως τις τελευταίες μέρες - είναι ο μόνος άντρας που υποσχέθηκε στην αγαπημένη του ότι θα την κάνει βασίλισσα και... κράτησε τον λόγο του!

{https://www.instagram.com/p/Cr_X3DBsW1h/}

"Καθώς το Σαββατοκύριακο της Στέψης πλησιάζει στο τέλος της, η σύζυγός μου και εγώ θέλαμε απλώς να μοιραστούμε τις πιο ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους που βοήθησαν να γίνει αυτή η τόσο ιδιαίτερη περίσταση", γράφει στο σημείωμα που παραθέτει ως συνοδευτικό για τη φωτογραφία αυτή ο βασιλιάς τιμώντας, όπως, κάνει κάθε φορά, τη γυναίκα που κρατά την καρδιά του από τη στιγμή που γνωρίστηκαν, όπως λέγεται, όταν εκείνη του είπε ότι η γιαγιά της ήταν ερωμένη του παππού του, βασιλιά Εδουάρδου του IV.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές και τη στήριξη, ο Κάρολος δεσμεύτηκε πως "τώρα αφιερώνουμε ξανά τη ζωή μας στην υπηρεσία του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, των Βασιλείων και της Κοινοπολιτείας". Ένα ζευγάρι βασιλιάδων με ελάχιστο (αν όχι, καθόλου) royal appeal που, όμως, "το ζουν" με την καρδιά τους. Το "για πόσο", είναι συζητήσιμο, αλλά όχι της παρούσης!

{https://www.instagram.com/p/Cr_WCTWs8Ea/}

Στη τρίτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα το βασιλικό ζεύγος περιστοιχίζεται από τους πιο κοντινούς (στην ιεραρχία) ανθρώπους. Εξ αριστερών τους βλέπουμε τον δούκα του Kent, τη δούκισσα του Gloucester, τον δούκα του Gloucester, τον αντιναύαρχο Sir Tim Laurence, τη σύζυγό του, βασιλική πριγκίπισσα Άννα, η οποία ποζάρει με τη στρατιωτική στολή της αντίθετα με τις υπόλοιπες κυρίες της ομήγυρης και εκ δεξιών τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα τους Ουαλίας (σε μια πρόβα τζενεράλε για τη δική τους σειρά που, σύμφωνα με αναλυτές δεν θα αργήσει και τόσο πολύ να έρθει;), τη δούκισσα του Εδιμβούργου, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και τον δούκα του Εδιμβούργου.

{https://www.instagram.com/p/Cr_ZtGAspfp/}

Από την ομαδική πόζα λείπουν φυσικά τα απολολώτα πρόβατα του Μπάκιγχαμ που δεν είναι άλλα από τον αδελφό του βασιλιά, δούκα του York, Andrew και τον γιο του, πρίγκιπα Harry με τη γυναίκα του, δούκισσα του Sussex, Meghan. Η απουσία των τριών δικαιολογείται (τυπικά) από το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ενεργά/εργαζόμενα μέλη του Οίκου, όμως στην ουσία, η απόσταση μεταξύ τους είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φαίνεται -και ειδικά με τους Sussexes όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και μεγαλύτερη!

Τελευταία τροποποίηση στις 09.05.2023 - 16:36