Στέψη βασιλιά Καρόλου: Γιατί ο ενδυματολογικός κανόνας θα είναι μια μεγάλη ανατροπή

Ο Κάρολος και η Καμίλα σε επίσημο ταξίδι στην Αυστραλία πριν από μερικά χρόνια
Ο Κάρολος και η Καμίλα σε επίσημο ταξίδι στην Αυστραλία πριν από μερικά χρόνια (Photo by Rob Jefferies/Getty Images)
Η στέψη του βασιλιά Καρόλου βρίσκεται μόλις μερικές ημέρες μακριά και περιμένουμε να δούμε ένα εξαιρετικά φανταχτερό γεγονός που εκτός από τις βασιλικές ιντριγκες και τις επιχρυσωμένες άμαξες, θα έχει και πολλούς celebrities. Μην περιμένεις, όμως, ότι όλοι θα έρθουν ντυμένοι στην πένα. Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να κάνει την ανατροπή και οι ενδυματολογικοί κανόνες θα είναι λίγο διαφορετικοί από ότι θα περίμενε κανείς από μια στέψη.

Αντί να επιβάλλει έναν ενδυματολογικό κώδικα όπου θα κυριαρχούν οι βελούδινοι μανδύες, οι περίτεχνες τουαλέτες, οι γιακάδες από ερμίνα και τα γάντια μέχρι τον αγκώνα, ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να κρατήσει τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά - κάτι που, σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ του, Grant Harrold - είναι μια «μεγάλη αλλαγή σε ένα βασιλικό πρωτόκολλο».

«Αυτή η εκδήλωση θα είναι εντελώς διαφορετική από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ όσον αφορά στους ενδυματολογικούς κώδικες», είπε ο Harrold. «Η αριστοκρατία παραδοσιακά φορούσε τις στολές της στέψης. Αν κοιτάξετε τη στέψη της βασίλισσας, θα δείτε ότι οι δούκες, οι δούκισσες, οι κόμισσες φορούσαν όλες αυτές τις ειδικές ενδυμασίες που είχαν δημιουργηθεί για τη στέψη. Ιστορικά, αυτές οι ενδυμασίες φορέθηκαν από την αριστοκρατία, αλλά τώρα αυτό δεν θα συμβεί».

Οπότε… τι θα φορεθεί; Πιθανώς, κάτι παρόμοιο με τα ρούχα που θα φορούσαν οι καλεσμένοι κατά τη διάρκεια ενός βασιλικού γάμου.

Βασιλιάς Κάρολος - Στέψη: Οι 14 παραδοσιακοί κανόνες που θα ακολουθηθούν και οι 5 που αναμένεται να σπάσουν

«Για αυτή τη στέψη, τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν κοστούμια, όχι κάποιο άλλο ειδικό ντύσιμο», εξήγησε ο Harrold. «Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στο βασιλικό πρωτόκολλο. Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφασίζουν τη βασιλική εθιμοτυπία και τον ενδυματολογικό κώδικα οπότε θα ορίσουν όλες τις αλλαγές που θα γίνουν αποδεκτές ως ένα άλλο μέρος του βασιλικού πρωτοκόλλου».

«Πιστεύω ότι οι κυρίες θα φορέσουν φορέματα», πρόσθεσε ο Ηarrold. «Για τη βραδινή εκδήλωση, μπορεί να φορέσουν τουαλέτες, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, προφανώς θα φορέσουν κάτι πολύ κομψό. Δεν νομίζω ότι θα δείτε την πριγκίπισσα της Ουαλίας, τη δούκισσα του Wessex ή τη δούκισσα του Εδιμβούργου να φοράνε τιάρες. Πραγματικά δεν νομίζω ότι θα το δούμε αυτό στον ενδυματολογικό κώδικα γιατί πιστεύω ότι το επίκεντρο θα είναι περισσότερο η καθημερινή ένδυση, δείχνοντας πόσο χαλαρός θα είναι ο ενδυματολογικός κώδικας για την εκδήλωση».

Υπομονή, σε λίγες μέρες θα αποκαλυφθούν όλα!

Τελευταία τροποποίηση στις 30.04.2023 - 17:18