Βασιλική σύζυγος Καμίλα: Σπάνια δημόσια τοποθέτηση του γιου της για την ίδια, τον Κάρολο και τον Harry

Αναμνηστική φωτογραφία από τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλα στις 9 Απριλίου του 2005 μαζί με τα παιδιά τους
Αναμνηστική φωτογραφία από τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλα στις 9 Απριλίου του 2005 μαζί με τα παιδιά τους (Photo: Getty Images)
Mια σπάνια συνέντευξη έδωσε ο γιος της βασιλικής συζύγου Camilla, Tom Parker Bowles, υπερασπιζόμενος τη μητέρα του ενάντια στους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Harry, ότι έπαιξε ένα «παιχνίδι μέχρι τέλους» στη σχέση της με τον μελλοντικό βασιλιά και υποστηρίζοντας ότι απλώς «παντρεύτηκε τον άνθρωπο που αγαπούσε».

Ο συγγραφέας για θέματα φαγητού, Tom Parker Bowles δήλωσε: «Νομίζω ότι η αλλαγή συμβαίνει, αλλά δεν με νοιάζει τι λέει ο καθένας - αυτό δεν ήταν κάποιου είδους παιχνίδι. Παντρεύτηκε τον άνθρωπο που αγαπούσε και αυτό έγινε».

{https://www.instagram.com/p/CIIrT6HnrmZ/}

Τα σχόλιά του, που έγιναν στο podcast του News Agents, θεωρήθηκαν ως απαντήσεις στους ισχυρισμούς του θετού αδελφού του, του δούκα του Sussex, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην Camilla στα απομνημονεύματά του, Spare.

Στο βιβλίο ο Harry περιέγραψε την Camilla ως «επικίνδυνη» και ότι θυσίασε αυτόν και τον αδερφό του στο βωμό των δημοσίων σχέσεών της ως μέρος ενός «μακρού παιχνιδιού» με στόχο τον γάμο και το στέμμα.

Spare: Ο σαδιστής Κάρολος, η αλήθεια για την Καμίλα, η περιτομή, η κόντρα με την Kate και 10 ακόμη "βόμβες" που έριξε ο Harry στο βιβλίο του

Ερωτηθείς εάν η μητέρα του είναι ανήσυχη ενόψει της στέψης στις 6 Μαΐου, ο Parker Bowles είπε στους παρουσιαστές του podcast, Emily Maitlis και Jon Sopel, ότι ήταν δύσκολο να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο κατά τη διάρκεια της τελετής, αλλά «δεν παραπονέθηκε ποτέ».

«Νομίζω ότι οποιοσδήποτε θα ήταν ανήσυχος σε μια τέτοιας σημασίας περίσταση από την ιστορική άποψη. Και ναι, νομίζω ότι θα φοβόμουν αν έπρεπε να περπατάω φορώντας αρχαία ρόμπα...» είπε. «Είναι 75, αλλά ξέρεις, είναι δύσκολο να το κάνεις. Αλλά δεν παραπονέθηκε ποτέ. Απλώς το κάνεις. Συνέχισε το».

Είπε ότι δεν είναι παράξενο να σκέφτεται την Camilla ως «βασίλισσα», «επειδή είναι ακόμα η μητέρα μας. Λέω το "μας" αλλά όχι το βασιλικό "εμείς", καθώς μιλάω για εμένα και την αδερφή μου. Είναι η μητέρα μας».

Και παρά το γεγονός ότι Camilla θα γίνει βασίλισσα, ο ίδιος δεν θα πάρει τίτλο και όταν ρωτήθηκε απάντησε αστειευόμενος. «Δεν πρόκειται να μας βρεις με μεγάλα κτήματα και να με λένε δούκα ή κάτι άλλο. Οχι. Αυτό θα ήταν σοκαριστικό».

Υποστήριξε επίσης το δικαίωμα της διαμαρτυρίας όταν ρωτήθηκε αν ανησυχούσε για τις αντιμοναρχικές διαδηλώσεις την ημέρα της στέψης. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να σκέφτεται ότι θέλει», είπε.

«Ζούμε, ευτυχώς, σε μια ελεύθερη χώρα. Αν οι άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, είναι δικαίωμά τους να το κάνουν».

camila-tom-parker.jpg

(Photo by Jeff Spicer/Getty Images)

Όταν, τέλος, ρωτήθηκε ο Parker Bowles, αν είχε επικρατήσει πανικός για τους φόβους ότι ο Harry και η Meghan δεν θα παρεβρίσκονταν στη στέψη, απάντησε, με νόημα: «Καμία σχέση με εμένα, αν και ρώτησα αν ο Harry Kane θα πήγαινε ως αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας». Τελικά, για την ιστορία, ο πρίγκιπας επιβεβαίωσε ότι θα παραστεί στη στέψη, αλλά η Μeghan θα μείνει στο σπίτι.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.04.2023 - 13:48