Βασιλική σύζυγος Camilla: Ποια παράδοση του παλατιού σκοπεύει να καταργήσει μετά τη στέψη της

14.11.2022
Βασιλική σύζυγος Camilla: Ποια παράδοση του παλατιού σκοπεύει να καταργήσει μετά τη στέψη της
Η Camilla αναβαθμίστηκε από δούκισσα σε βασιλική σύζυγος και έχει να λαμβάνει ορισμένα προνόμια, όπως ένα τεράστιο παλάτι και μια συλλογή από πολλά φανταχτερά/προβληματικά στέμματα. Αλλά παραδοσιακά, οι βασίλισσες έχουν επίσης «κυρίες των τιμών», δηλαδή μια ομάδα δικών της κοντινών φίλων των οποίων η βασική δουλειά είναι να χαλαρώνουν μαζί τους.

Οι κυρίες των τιμών συνοδεύουν παραδοσιακά τη βασίλισσα σε ταξίδια στο εξωτερικό, βοηθούν στη διαχείριση της αλληλογραφίας της και γενικά είναι εκεί για συντροφιά. Και ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ είχε έναν ολόκληρο στρατό από κυρίες των τιμών καθ' όλη τη διάρκεια της βασιλείας της - πολλές από τις οποίες ήταν κοντά της για περισσότερα από εξήντα χρόνια – η βασιλική σύζυγος Camilla σκοπεύει να παραιτηθεί από την ξεπερασμένη αυτή παράδοση για να είναι «πιο πολύ στην σημερινή εποχή».

Η Daily Mail ανέφερε ότι η Camilla «δεν θα αποδεχτεί μια επίσημη συνοδεία από κυρίες των τιμών» και αντί για αυτό θα στραφεί στο τακτικό της προσωπικό - συμπεριλαμβανομένων των ιδιαιτέρων γραμματέων της.

«Όταν παντρεύτηκε και δημιούργησε το δικό της γραφείο για πρώτη φορά, απέκτησε δύο λαμπρές αποκλειστικές γραμματείς, την Amanda Macmanus και την Joy Camm. Αλλά ήταν «δύο στην τιμή της μίας», είπε μια πηγή στην εφημερίδα. «Όχι μόνο κανόνιζαν όλες τις υποχρεώσεις και τα πρότζεκτ της, αλλά λειτουργούσαν και ως κυρίες των τιμών, αν χρειαζόταν, συνοδεύοντάς τη στα επίσημα καθήκοντα της, στη συλλογή ανθοδεσμών και άλλα παρόμοια. Κανείς δεν στέκεται στoυς τύπους στο γραφείο της, όλοι είναι για όλα».

Η πηγή της εφημερίδας προσθέτει ότι «η βασιλική σύζυγος θα κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή έχει δύο αποκλειστικές γραμματείς που ούτως ή άλλως κάνουν μερικά από αυτά τα παραδοσιακά καθήκοντα. Και έχει πολλούς καλούς και αξιοπρεπείς φίλους γύρω της, τους οποίους μπορεί να καλέσει, όποτε είναι απαραίτητο για να τη στηρίξουν. Άλλωστε η Camilla έχει πολλούς φίλους στο Λονδίνο και τη Σκωτία».

Τελευταία τροποποίηση στις 31.01.2023 - 13:13