Βασιλιάς Κάρολος: Διαδηλωτές του πέταξαν αυγά αλλά εκείνος παρέμεινε απόλυτα ψύχραιμος

10.11.2022
Βασιλιάς Κάρολος: Διαδηλωτές του πέταξαν αυγά αλλά εκείνος παρέμεινε απόλυτα ψύχραιμος
Στη διάρκεια των χρόνων, η βρετανική μοναρχία έχει εισπράξει το μερίδιο μίσους που αντιστοιχεί σε κάθε πολύχρονο καθεστώς. Αν και πολλοί βλέπουν τη βασιλική οικογένεια ως αντιπροσώπευση των βρετανικών ιδεωδών, κάποιοι άλλοι βλέπουν τους βασιλείς ως τη συνέχεια των απαρχαιωμένων ιδανικών και συστημάτων. Σε μια επίσκεψη στο Γιορκ της Αγγλίας για τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της βασίλισσας Ελισάβετ , αυτό το μίσος εκφράστηκε σε πλήρη εξέλιξη για τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο Camilla.

Eνώ οι δυο τους χαιρετούσαν τα πλήθη στο Micklegate Bar, μια βασιλική είσοδο στην πόλη, ένας διαδηλωτής άρχισε να πετάει αυγά στον Κάρολο. Αν και ο διαδηλωτής δεν κατάφερε να πετύχει τον μονάρχη, ο Κάρολος και η Camilla κράτησαν την ψυχραιμία τους όλη την ώρα και συνέχισαν να χαιρετάνε το πλήθος.

Βασιλιάς Κάρολος: Ο περίεργος τρόπος με τον οποίο ξυπνά κάθε πρωί, ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

Προς υπεράσπιση του βασιλικού ζεύγους, το πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει τον διαδηλωτή και να τραγουδάει «God save the King». Η στιγμή καταγράφηκε από τον βασιλικό συντάκτη του ITV News, Chris Ship.

Ο διαδηλωτής που πέταξε τα αυγά συνελήφθη από την αστυνομία αμέσως μετά.

Η φαινομενικά ήρεμη φύση του Καρόλου έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι έχει «εκρηκτική ιδιοσυγκρασία», τους οποίους έκανε ο βασιλικός συγγραφέας και έμπιστος του παλατιού, Christopher Andersen σε πρόσφατη συνέντευξη στο Entertainment Tonight.

Πρίγκιπας William: Αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στη στέψη του πατέρα του και καταργεί αναχρονιστικά έθιμα της τελετής

«Κάποιος από το προσωπικό του περιέγραψε μια σκηνή όπου ο Κάρολος έχασε ένα μανικετόκουμπο σε έναν νιπτήρα και θύμωσε τόσο που κυριολεκτικά ξεκόλλησε τον νεροχύτη από τον τοίχο», είπε o Andersen σημειώνοντας ότι «το έκανε δύο φορές». Και πρόσθεσε: «Είναι εύκολο να οργιστεί πολύ».

Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, ο Κάρολος μπορεί ξεκάθαρα να το κρατήσει επαγγελματικό όταν το θέλει, κάτι που, βέβαια, δεν είναι εύκολο όταν σου πετάνε αυγά!