Βασιλιάς Κάρολος: Ποια θα είναι η τιμωρία στον πρίγκιπα Harry αν θίξει την Camilla στα απομνημονεύματα του

18.10.2022
Βασιλιάς Κάρολος: Ποια θα είναι η τιμωρία στον πρίγκιπα Harry αν θίξει την Camilla στα απομνημονεύματα του
Η στέψη του βασιλιά Κάρολου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και ήδη υπάρχουν εικασίες για το αν θα παρευρεθούν ή όχι οι Sussexes —ειδικά επειδή έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα με τα γενέθλια του γιου τους Archie. Ωστόσο, ανάλογα με το τι θα καταλήξει να γράψει ο πρίγκιπας Harry στα επερχόμενα απομνημονεύματά του, μπορεί να μην είναι καν προσκεκλημένοι.

Σύμφωνα με μια φίλη της βασιλικής συζύγου Camilla που μίλησε στο The Daily Beast, «Σχεδόν όλα όσα έκανε ο Κάρολος τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να γίνει αποδεκτή η Camilla από το κοινό. Την αγαπά. Είναι απίστευτα προστατευτικός μαζί της και δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς αυτήν. Ακόμα και η βασίλισσα το δέχτηκε τελικά. Είναι ένα θέμα για τον Harry να επιτεθεί στον Κάρολο, μπορεί να το προσπεράσει ο βασιλιάς, αλλά αν ο Harry τον αναγκάσει να επιλέξει, επιτιθέμενος στην Camilla στο βιβλίο του, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιλέξει την Camilla».

Το Daily Beast αναφέρει ότι ο Κάρολος «πιθανότατα δεν θα προσκαλέσει» τον Harry αν γράψει κάτι αρνητικό για την Camilla και ότι υπάρχει «τρομερή νευρικότητα» στον κύκλο του γενικά για τα απομνημονεύματα. Αλλά η βασιλική συγγραφέας Katie Nicholl ανέφερε στο ρεπορτάζ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κάρολος θα ήθελε ο Harry και η Meghan να είναι στη στέψη του. Και για να είμαστε δίκαιοι με τον Κάρολο, ήταν μεγαλόψυχος με το να τείνει, πολύ δημόσια, κλάδο ελαίας στους Sussexes, όχι μόνο στην τηλεοπτική του ομιλία, αλλά και με το να τους βάλει στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της κηδείας».

Με βάση αυτό, προφανώς ο Κάρολος «περιμένει σε αντάλλαγμα σεβασμό και θα προκύψει πρόβλημα εάν, από τώρα και στο εξής, ο Harry του το ανταποδώσει επιτιθέμενος σε αυτόν, στην Camilla ή στον θεσμό. Δεν πρόκειται να ανεχτεί ανακριβείς και άδικες επιθέσεις».

Πρίγκιπας Harry: Ποιο είναι το μέλος της βασιλικής οικογένειας για το οποίο δεν τρέφει μεγάλο σεβασμό

Η Nicholl προσθέτει ότι, όπως η βασίλισσα, ο Κάρολος θα επικεντρωθεί στην «προστασία του θεσμού». Σημειώνει επίσης ότι η «έλλειψη επείγοντος» στην ονομασία του Archie και της Lilibet ως πρίγκιπα/πριγκίπισσας, έχει να κάνει με την κατάσταση. «Καταλαβαίνω ότι ο Κάρολος δεν είναι αντίθετος με το να τους απονείμει τίτλους, αλλά περιμένει να δει σεβασμό από τους Sussexes σε αντάλλαγμα», εξηγεί. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των Sussexes. Η βασιλική οικογένεια, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, περιμένουν να δουν τι θα κάνουν στη συνέχεια».

Νικολέτα Μακρή