Βασιλιάς Κάρολος Γ': Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της στέψης του - Η περίεργη σύμπτωση σε σχέση με τον Harry και το ρεκόρ

12.10.2022
Βασιλιάς Κάρολος Γ': Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της στέψης του - Η περίεργη σύμπτωση σε σχέση με τον Harry και το ρεκόρ
Στις 6 Μαΐου 2023, 70 χρόνια μετά την τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ (2/6/1953), το στέμμα θα περάσει στο κεφάλι του πρωτότοκού της, ο οποίος, για την ιστορία, υπήρξε διάδοχος επίσημα από το 1969 και, ουσιαστικά σε όλη του τη ζωή, δηλαδή εδώ και 73 χρόνια.

Από τη στιγμή του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος τη διαδέχτηκε αυτόματα στον θρόνο καθώς η αποδοχή του χρίσματος είχε γίνει πολλά χρόνια νωρίτερα, όμως τώρα ήρθε η ώρα για την τελετή στέψης που, ως είθισται, τελείται λίγους μήνες μετά τον θάνατο του προηγούμενου ημεμόνα. Και παρότι όλοι ανέφεραν τον Ιούνιο ως τον πιθανό μήνα για την τελετή, τελικά όλα γίνονται νωρίτερα, ενώ ο νέος μονάρχης της Βρετανίας καταρρίπτει ένα νέο ρεκόρ, ως ο πιο ηλικιωμένος γαλαζοαίματος που ανεβαίνει ποτέ στον θρόνο.

Ο Κάρολος αποδέχεται την τιμή να γίνει βασιλιάς και τιμά με τη σειρά του,
δημόσια, τη γυναίκα της ζωής του

"Το παλάτι του Buckingham με χαρά ανακοινώνει ότι η Στέψη της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλιά θα τελεστεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στο Westminster Abbey στο Λονδίνο χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου του Canterbury. Στην τελετή ο Βασιλιάς Κάρόλος Γ' θα στεφθεί έχοντας στο πλάι του τη βασιλική σύζυγο. Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα καθώ και το βλέμμα του για το μέλλον, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστός στις μακροχρόνιες παραδόσεις και συνήθειες", διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του παλατιού η οποία τελειώνει με την ενημέρωση ότι εν καιρώ θα ακολουθήσουν κι άλλες λεπτομέρειες.

Η είδηση είναι πολύ συγκεκριμένη, όμως σε δεύτερη ανάγνωση, στεκόμαστε λίγο περισσότερο στην ημερομηνία που επιλέχθηκε καθώς συμπίπτει με τα γενέθλια του μικρότερου εγγονού του βασιλιά, Archie.

Ο γιος του πρίγκιπα Harry και της Meghan γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 2019 και το αν η επιλογή της ημερομηνίας για τη στέψη του παππού Καρόλου σημαίνει κάτι παραπάνω ή όχι, μόνο εκείνοι γνωρίζουν. Το γεγονός, πάντως, παραμένει ότι οι σχέσεις του βασιλιά (και όλης της βασιλικής οικογένειας, εδώ που τα λέμε) με τους Sussexes δεν είναι οι καλύτερες, ούτε και προβλέπεται να βελτιωθούν άμεσα!