Πρίγκιπας Harry: Γράφει εκτάκτως ένα νέο κεφάλαιο για τα απομνημονεύματα του και προκαλεί ανησυχία

11.10.2022
Πρίγκιπας Harry: Γράφει εκτάκτως ένα νέο κεφάλαιο για τα απομνημονεύματα του και προκαλεί ανησυχία
Φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα δεύτερο μέρος απομνημονευμάτων, για να μάθουμε πώς ένιωσε ο πρίγκιπας Harry για τον πρόσφατο θάνατο της γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β'

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του βασιλικού αρθρογράφου της Daily Mail, Richard Eden, ο Harry φέρεται να εργάζεται σε ένα νέο κεφάλαιο της τελευταίας στιγμής για τα απομνημονεύματα του, τα οποία «θα τελειώνουν με την κηδεία της βασίλισσας».

Η πηγή του Eden για την είδηση είναι στην πραγματικότητα ταυτοποιημένη (κάτι που δεν είναι καθόλου ο κανόνας για τα gossip των βασιλικών εμπιστευτικών πληροφοριών καθώς οι περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με τα απομνημονεύματα του Harry, έγιναν γνωστές από τότε που ανακοινώθηκε το εγχείρημα του πρίγκιπα). Πρόκειται για τον λόρδο Jeffrey Archer, βασιλικό συγγραφέα και πρώην φίλο της εκλιπούσας μητέρας του Harry, πριγκίπισσας Diana.

Ο Archer είναι πολύ ανήσυχος για την επίδραση που θα έχει το νέο κεφάλαιο στη σχέση του Harry με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

«Είμαι πολύ λυπημένος», είπε στη Daily Mail. «Φοβάμαι για το βιβλίο. Ξέρω ότι γράφουν το κεφάλαιο για την κηδεία, οπότε υποθέτω ότι είναι αυτό με το οποίο θα τελειώνει το βιβλίο».

Η αυτοβιογραφία του Harry αρχικά αναμενόταν να κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο, αλλά φέρεται να έχουν μετατεθεί για το 2023. Η καθυστέρηση έρχεται εν μέσω πρόσφατων αναφορών ότι ο Harry είναι «απεγνωσμένος» να κάνει αλλαγές στο βιβλίο, από τη στιγμή που ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος, ανέλαβε τον θρόνο.

Η μόνη επίσημη πληροφορία για τα απομνημονεύματα παραμένουν οι δηλώσεις που κυκλοφόρησαν από τον Harry και τον εκδοτικό οίκο του, Penguin Random House, όταν ανακοινώθηκε το έργο το καλοκαίρι του 2021.

Πρίγκιπας Harry: Ποιο είναι το μέλος της βασιλικής οικογένειας για το οποίο δεν τρέφει μεγάλο σεβασμό

Δείτε πώς περιγράφει το επίσημο δελτίο τύπου το βιβλίο:

«Στα οικεία και εγκάρδια απομνημονεύματα από μια από τις πιο συναρπαστικές και επιδραστικές προσωπικότητες της εποχής μας, ο πρίγκιπας Harry θα μοιραστεί, για πρώτη φορά, την εγκυρότερη αφήγηση των εμπειριών, των περιπετειών, των απωλειών και των μαθημάτων ζωής που τον βοήθησαν να διαμορφωθεί.

Καλύπτοντας τη ζωή του στο φως της δημοσιότητας από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της αφοσίωσής του στην υπηρεσία, του στρατιωτικού καθήκοντος που τον οδήγησε δύο φορές στην πρώτη γραμμή του Αφγανιστάν και της χαράς που βρήκε να είναι σύζυγος και πατέρας, ο πρίγκιπας Harry θα προσφέρει ένα ειλικρινές και συναρπαστικό προσωπικό πορτρέτο, που δείχνει στους αναγνώστες ότι πίσω από όλα όσα νομίζουν ότι ξέρουν, κρύβεται μια εμπνευσμένη, θαρραλέα και εμψυχωτική ανθρώπινη ιστορία».

Και να τι είχε να πει ο Harry εκείνη την εποχή:

«Το γράφω όχι ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα αλλά ως ο άνθρωπος που έγινα. Έχω φορέσει πολλά καπέλα όλα αυτά τα χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά και ελπίζω ότι λέγοντας την ιστορία μου—τα πάνω και τα κάτω, τα λάθη, τα διδάγματα—μπορώ να βοηθήσω δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από το πού προερχόμαστε, έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε. Είμαι βαθιά ευγνώμων για την ευκαιρία να μοιραστώ όσα έμαθα κατά τη διάρκεια της ζωής μου μέχρι στιγμής και ενθουσιασμένος για τους ανθρώπους που θα διαβάσουν από πρώτο χέρι μια αφήγηση της ζωής μου που είναι ακριβής και απόλυτα αληθινή».