Ο William και ο Harry περπατούν μαζί πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας και ο χρόνος γυρίζει στο 1997

14.09.2022
Ο William και ο Harry περπατούν μαζί πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας και ο χρόνος γυρίζει στο 1997
Τα δυο αδέλφια τιμούν τη γιαγιά τους περπατώντας πλάι πλάι, πίσω από τον πατέρα τους και δίπλα από τους θείους της και είναι δύσκολο να μην πάει ο νους στην ανάλογη στιγμή που συνόδευαν τη μητέρα τους, πριν από 25 χρόνια. Στο πλάι τους, αυτή τη φορά και οι σύζυγοί τους. Και ναι, ακόμη και σε αυτή τη στιγμή, ο Harry με τη Meghan κρατιόνταν χέρι χέρι.

Όπως είχε προγραμματιστεί, σήμερα, 14/9/2022, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου είχε φτάσει χθες το βράδυ στο παλάτι του Westminster όπου θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα από τις 7μμ ώρα Ελλάδος σήμερα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 19/9/2022 όταν και θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας.

Τη σορό της μονάρχη θα μπορούν να αποχαιρετήσουν όσοι το επιθυμούν 24 ώρες το 24ωρο και η προσέλευση προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλη.

Επαναστάτρια βασίλισσα: Οι 10 φορές που η Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο

Το φέρετρο της βασίλισσας συνόδευσαν πεζοί τα τέσσερα παιδιά της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η βασιλική πριγκίπισσα (Princess Royal) Άννα, και οι πρίγκιπες Andrew και Edward ενώ αμέσως μετά ακολουθούσαν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας της Ουαλίας William και ο Harry δούκας του Sussex. Όπως ήταν αναμενόμενο, φορούσαν όλοι τις στρατιωτικές στολές τους εκτός από τον "τιμωρημένο" Andrew και τον Harry ο οποίος έθεσε εαυτώ "εκτός" έτσι κι αλλιώς. Αναμένεται να δούμε, βέβαια, αν συμβεί το ίδιο και στην κηδεία της Ελισάβετ καθώς όπως έχει επικοινωθεί μέχρι σήμερα, στον δούκα του York έχει επιτραπεί να φορέσει τη στολή ενώ στον Harry όχι.

Πάντως, η εικόνα αυτή είχε μια ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αφενός είναι γνωστή η προβληματική σχέση των δύο αδελφών σήμερα, αφετέρου ο νους γυρίζει πίσω στο 1997 όταν οι έφηβοι, τότε, πρίγκιπες προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν χάσει τη μητέρα τους.

Οι φωτογραφίες στη συνέχεια μιλούν από μόνες τους.

Φτάνοντας στο Westminster τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περίμεναν οι σύζυγοί τους και στάθηκαν στο πλάι τους με τη σειρά... ηλικιακά!

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Αρχικά είχαμε τον βασιλιά και τη βασιλική σύζυγο, πίσω τους την πριγκίπισσα Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Sir Tim Laurence. Πίσω τους ο δούκας του York μόνος και στη συνέχεια ο Κόμης με την κόμησα του Wessex. Πίσω από εκείνους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και στο τέλος ο δούκας με τη δούκισσα του Sussex.

Μετά τη λήξη της τελετής τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχώρησαν βαδίζοντας αργά το ένα ζευγάρι πίσω από το άλλο με τους Sussexes στο τέλος να έχουν ενώσει ακόμη μία φορά τα χέρια τους.

Η συνέχεια εξελίσσεται πίσω από κλειστές πόρτες και αναμένουμε την επόμενη εμφάνιση των βρετανών royals τη στιγμή που αμέτρητοι υπήκοοι συρρέουν για να αποχαιρετήσουν από κοντά τη μακροβιότερη βασίλισσα της χώρας τους.