Βασιλιάς Κάρολος: 7 άγνωστες καθημερινές συνήθειες του νέου μονάρχη και το παιδικό βιβλίο που έχει γράψει

17.10.2022
Βασιλιάς Κάρολος: 7 άγνωστες καθημερινές συνήθειες του νέου μονάρχη και το παιδικό βιβλίο που έχει γράψει
Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος διαδέχτηκε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, στον βρετανικό θρόνο, αναλαμβάνοντας ένα μεταβατικό, στην ουσία, στάδιο από το "παλιό" στο "νέο" που θα εκπροσωπηθεί 100% από τον γιο του πρίγκιπα της Ουαλλίας, William και τη σύζυγό του, Catherine. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, και μετρώντας αντίστροφα μέχρι τις 6 Μαΐου όταν και θα έχουμε την τελετή στέψης, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε λεπτομέρειες για την καθημερινή ζωή του νέου μονάρχη. Αυτό θα μας επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα για τον νέο βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων των τελετουργιών, των προτιμήσεων και του αγαπημένου του τρόπου έκφρασης των συναισθημάτων του.

Αλλάζει ρούχα πέντε φορές την ημέρα

Ο νέος μονάρχης ήταν πάντα γνωστός για την κομψή και σχολαστική αίσθηση του στυλ του. Και αυτό σημαίνει ότι δίνει πολύ χρόνο και προσοχή στις επιλογές της γκαρνταρόμπας του. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι αλλάζει ρούχα πέντε φορές την ημέρα. Και σημειώνεται από τους style experts ότι «Ποτέ δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά καταφέρνει να δείχνει τόσο κομψός».

Camilla & πριγκίπισσα Anne: Ο Κάρολος δεν είναι ο μόνος άντρας που συνδέει τη σύζυγο και την αδελφή του

Ταξιδεύει με το κρεβάτι και την τουαλέτα του

Μία συγγραφέας, η οποία ήταν επίσης η έμπιστη βιογράφος της πριγκίπισσας Diana, είχε αναφέρει ότι ο μονάρχης ταξιδεύει με το δικό του κάθισμα τουαλέτας, ακόμη και όταν είναι σε ταξίδια σε εξοχικές κατοικίες στενών φίλων. Πρόσθεσε επίσης ότι παίρνει μαζί του το δικό του ορθοπεδικό κρεβάτι καθώς και δύο φωτογραφίες από τοπία της Σκωτίας.

Έγραψε: «Όταν ταξίδεψε για να μείνει σε εξοχικά σπίτια φίλων, έφτασε ένα φορτηγό την προηγούμενη μέρα, φέρνοντας το κρεβάτι του, τα έπιπλα, ακόμη και τις φωτογραφίες του».

Του αρέσει να διαβάζει τον Happy Potter

Όπως και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ο βασιλιάς είναι επίσης μεγάλος θαυμαστής της σειράς φαντασίας και αναφέρθηκε ότι του αρέσει να διαβάζει τα βιβλία στα εγγόνια της συζύγου του Camilla. Η σύζυγος τoυ βασιλιά έχει αποκαλύψει «Μερικές φορές, όταν είμαστε με τον σύζυγό μου στη Σκωτία, τους διαβάζει Happy Potter. Και κάνει όλες τις φωνές, γιατί είναι υπέροχος μιμητής».

Δεν παίρνει μεσημεριανό

Ο βασιλιάς Κάρολος παραλείπει το μεσημεριανό γεύμα όποτε μπορεί. Ένας πρώην βασιλικός ανταποκριτής σημείωσε: «Το μεσημεριανό γεύμα θεωρείται ως μια πολυτέλεια που παρεμποδίζει τη δουλειά του, έτσι τρώει πρωινό αργά και δουλεύει μέχρι το τέλος της ημέρας».

Όσο για το πρωινό, ο πρώην σεφ του είχε αποκαλύψει ότι ο βασιλιάς απολαμβάνει φρούτα ή βραστό αυγό. Και τα Σαββατοκύριακα, προτιμά να επιδίδεται σε μια απόλαυση με ψητά αυγά με τυρί.

Έγραψε ένα παιδικό βιβλίο

Ο Άγγλος βασιλιάς έχει γράψει ένα βιβλίο για παιδιά που ονομάζεται The Old Man of Lochnagar [φωτό κάτω]Το βιβλίο εκδόθηκε το 1980 όταν ήταν τριάντα ετών. Φαίνεται ότι προηγουμένως έλεγε αυτή την ιστορία για να διασκεδάσει τα μικρότερα αδέλφια του πρίγκιπα Αndrew και πρίγκιπα Εdward όταν ήταν μικροί. Το παραμύθι διασκευάστηκε επίσης σε ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Πάθος για τη βιολογική γεωργία

Είναι γνωστό ότι ήταν υπέρμαχος της βιολογικής γεωργίας εδώ και πολύ καιρό και ήταν ιδιοκτήτης μιας φάρμας για τριάντα πέντε χρόνια. Η παραγωγή από τη φάρμα χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για την έναρξη μιας επωνυμίας με το όνομα Waitrose Duchy Organic, η οποία διατίθεται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε το 2020 ότι ο τότε πρίγκιπας δεν επρόκειτο να ανανεώσει τη μίσθωση για τη φάρμα του. Δεν μπορούσε να δεσμευτεί για άλλα είκοσι χρόνια γεωργίας γιατί έπρεπε να προετοιμαστεί για να γίνει ο επόμενος μονάρχης.

Βασιλιάς Κάρολος: Ο περίεργος τρόπος με τον οποίο ξυπνά κάθε πρωί, ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

Είναι ένας ταλαντούχος ζωγράφος

Η δημιουργική πλευρά του μονάρχη επεκτείνεται και στη ζωγραφική, την οποία περιέγραψε ως «μία από τις πιο χαλαρωτικές και θεραπευτικές ασκήσεις που γνωρίζω». Εξήγησε ότι αυτό το χόμπι «φρεσκάρει μέρη της ψυχής μου που άλλες δραστηριότητες δεν μπορούν να φτάσουν». Στην πραγματικότητα, ο βασιλιάς Κάρολος παραδέχτηκε ότι άρχισε να ζωγραφίζει αφού «βίωσε μια ακατανίκητη επιθυμία» να εκφράσει αυτό που είδε μέσω της ακουαρέλας.