Η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να άκουσε με ανακούφιση την είδηση ότι η Meghan δεν παρέστη στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

16.07.2022
Η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να άκουσε με ανακούφιση την είδηση ότι η Meghan δεν παρέστη στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου
Αν τα τελευταία νέα αληθεύουν, τότε η σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με τη σύζυγο του εγγονού της, Harry, δεν είναι και τόσο καλή όσο νομίζαμε -ή όσο επικοινωνούνταν από την πλευρά των Sussexes.

"Δόξα τω Θεώ η Meghan δεν θα έρθει", φέρεται να είπε, γεμάτη ανακούφιση, η βασίλισσα Ελισάβετ, μιλώντας στις έμπειστες συνοδούς της μέσα στο παρεκκλήσι του κάστρου του Windsor την ημέρα της κηδείας του πολυαγαπημένου της συζύγου, τον Απρίλιο του 2021. Την πληροφορία μεταφέρει ο royal expert Tom Bower το νέο του βιβλίο με τίτλο "Εκδίκηση: Η Meghan, ο Harry και ο πόλεμος ανάμεσα στους Windors" (“Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors”)

H κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τελέστηκε στις 17/4/2021 το απόγευμα και εκτός από τη βασίλισσα και τη μοναξιά της που συγκίνησε πολύ κόσμο, τα βλέμματα όλων εστίασαν στις κινήσεις των δύο εγγονών της. Οι πρίγκιπες William και Harry θα βρισκόταν ξανά μαζί ύστερα από τις "βόμβες" που είχε ξεστομίσει ο "μικρός" και η σύζυγός του, Meghan Markle στην Oprah έναν μήνα νωρίτερα. Οι φήμες ήθελαν τον μεγάλο "έξαλλο" και τη βασίλισσα να αναγκάζεται να λάβει μέτρα "χωρίζοντάς" τους στην πομπή προς την εκκλησία. Πράγμα που έγινε φυσικά.

Ο Harry είχε έρθει χωρίς τη σύζυγό του, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη εκείνη την περίοδο και ακολούθησε τις συμβουλές των γιατρών που δεν της επέτρεψαν να κάνει το ταξίδι.

Αν τα όσα υποστηρίζει ο Bower στο βιβλίο του αληθεύουν -πράγμα που επίσημα δεν θα μάθουμε ποτέ- τότε η σχέση της Ελισάβετ με την εγγονή της δεν είναι αυτή που η δεύτερη θέλει να επικοινωνεί -τουλάχιστον δημόσια.

Έστω...

Αν όμως, όντως, εξέφρασε τέτοια ανακούφιση η βασίλισσα δεν αποκλείεται να το έκανε υπογραμμίζοντας την έννοια της να μην εξοστρακιστεί το ενδιαφέρον του κόσμου σε λάθος μεριά, ειδικά μια μέρα τιμής για τον δικό της Φίλιππο. Δεν θα είχε και πολύ άδικο, εδώ που τα λέμε!