Το συγκινητικό βίντεο για την πρώτη επέτειο του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου

12.04.2022
Το συγκινητικό βίντεο για την πρώτη επέτειο του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου
Η σελίδα της Βασιλικής Οικογένειας στο Twitter κοινοποίησε στις 9 Απριλίου ένα συγκινητικό αφιέρωμα για την πρώτη επέτειο του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η σελίδα στο Twitter χρησιμοποιείται κυρίως για ενημερώσεις σχετικά με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αλλά αντί για ενημέρωση, η βασίλισσα αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα στην πρώτη επέτειο του εκλιπόντος συζύγου της.

Το tweet έγραφε: «Θυμόμαστε την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον δούκα του Εδιμβούργου στην πρώτη επέτειο του θανάτου του».

Σε αυτό το βίντεο, βλέπουμε στιγμιότυπα της ζωής του Φίλιππου, από φωτογραφίες που ήταν μωρό μέχρι φωτογραφίες με τα δισέγγονά του. Υπήρχαν φωτογραφίες του ίδιου και της βασίλισσας Ελισάβετ να χαμογελούν μαζί, τον ίδιο να ασκεί τα καθήκοντά του, στιγμιότυπα από όλη του τη ζωή και πολλά άλλα. Ενώ βλέπουμε ένα slideshow της ζωής του, παίζει στο backround το «The Patriarchs — An Elegy» του βραβευμένου ποιητή Simon Armitage, τέλεια εναρμονισμένο με τις φωτογραφίες που εμφανίζονται.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Ο Φίλιππος πέθανε στις 9 Απριλίου 2021, σε ηλικία 99 ετών, έχοντας στο πλευρό του τη βασίλισσα. Ο θάνατός του ήρθε δύο μήνες πριν από τα 100α γενέθλιά του. Στις 29 Μαρτίου του 2022, τελέστηκε λειτουργία στη μνήμη του, όπου παρευρέθηκαν η βασίλισσα, μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμη και ξένοι βασιλείς.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Πρίγκιπας Φίλιππος: Μια αιώνια ιστορία που βασίστηκε στην αγάπη και το γέλιο