Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκλήρωσε τον Harry - Μία κίνηση της Meghan ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

01.04.2022
Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκλήρωσε τον Harry - Μία κίνηση της Meghan ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Η σχέση πατέρα και γιου ήταν στα "κόκκινα" καιρό τώρα αλλά ο διάδοχος του θρόνου φαίνεται ότι ξεπέρασε τα όρια ανοχής του ως προς τον μικρό του γιο και τη συζύγο εκείνου, οι οποίοι από την πλευρά τους δεν κάνουν τίποτα από το να "τραβούν το σκοινί" προς κάθε κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια. Μια κίνηση της Meghan απέναντι στη βασίλισσα Ελισάβετ ήταν, τελικά, το "κερασάκι στην τούρτα" και έχουμε μία πρωτοφανή, για τα βασιλικά δεδομένα, ανακοίνωση.

Για να φτάσουμε στο -απίστευτο, πραγματικά- σήμερα θα χρειαστεί να "ταξιδέψουμε" για λίγο στο χθες. Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 2018. Ο Harry και η Meghan παντρεύτηκαν τον Μάιο εκείνου του χρόνου και, όπως είναι ευρύτατα γνωστό, μέχρι και την τελευταία στιγμή, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε με τον πατέρα της, δεν ήταν γνωστό αν εκείνος θα ερχόταν στο Λονδίνο για να παραδώσει την κόρη του στον πρίγκιπά της. Τελικά, ήταν η ίδια η Meghan που ανακοίνωσε ότι τελικά ο πατέρας της δεν θα ήταν μαζί τους την ημέρα εκείνη ενώ λίγο αργότερα, την παραμονή του γάμου, ανακοινώθηκε επίσημα ότι τη νύφη θα παρέδιδε στον γαμπρό ο πατέρας εκείνου, και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος. Υπάρχει μάλιστα και μια γλυκύτατη ιστορία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο Harry ζήτησε από τον πατέρα του να αναλάβει και αυτό τον ρόλο!

Όλο τον επόμενο χρόνο που οι Sussexes έζησαν υπό τη σκέπη της βασιλικής οικογένειας αλλά και με την άφιξη του Archie o Κάρολος συνέχισε να τους δείχνει αγάπη και στήριξη όπου και όποτε χρειαζόταν. Ακόμη και όταν τον Ιανουάριο του 2020 ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν των βασιλικών δικαιωμάτων τους και να εγκατασταθούν μόνιμα στις ΗΠΑ εκείνος έπαιξε μεσολαβητικό ρόλο προς τη βασίλισσα ώστε να πραγματοποιηθεί η αλλαγή όσο πιο "αναίμακτα" γινόταν.

Η απομάκρυνση αυτή από το Παλάτι, όμως, ήρθε σιγά σιγά σε όλους τους τομείς. Προσπάθειες γινόταν, όμως εκείνοι έδειχναν αδιάλακτοι.

Το τελευταίο "χτύπημα" δόθηκε πριν από μερικούς μήνες όταν ο Κάρολος και η Καμίλα κάλεσαν τους Sussexes να ταξιδέψουν στη Βρετανία αλλά προέκυψε μέγα το θέμα της ασφάλειας της οικογένειάς τους και ο Harry κατέστησε σαφές και σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να γυρίσει στην πατρίδα αν δεν γίνει δεκτή η ανάγκη του ίδιου και της οικογένειάς τους για έξτρα ασφάλεια.

Φαίνεται ότι τότε υπήρξε η πρώτη έντονη λογομαχία πατέρα και γιου όπου κα πάλι ο Κάρολος αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί του. Αυτή η δεύτερη φορά, όμως, μετά την ηχηρή απουσία του Harry και της Meghan από το μνημόσυνο του δούκα του Εδιμβούργου καθώς και η "απαράδεκτη και ασεβή", όπως τη χαρακτήρισε, στάση της Meghan απέναντι στην ίδια τη βασίλισσα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η βασίλισσα η ίδια τηλεφώνησε στη σύζυγο του εγγονού της και εκείνη δεν απάντησε στην κλήση της. Ο Κάρολος έγινε έξαλλος και η είδηση που έφτασε πριν από λίγο από το βρετανικό παλάτι δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες: "Ο πρίγκιπας Harry δεν έχει, πια, το παραμικρό δικαίωμα στην περιουσία του πατέρα του και γενικότερα της βασιλικής οικογένειας", διαβάζουμε, μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση ενώ σημειώνουμε -για όσους έχουν μια αγωνία ως προς τα πώς θα τα βγάλει περα ο Harry- ότι ο δούκας του Sussex παραμένει με τη διόλου ευκαταφρόνητη κληρονομιά που του άφησε η μητέρα του, πριγκίπισσα Diana.

Σε αυτό το σημείο, να ευχηθούμε σε όλους "Καλό Μήνα". Οι Βρετανοί royals συνεχίζουν να έχουν τα "θεματά" τους, όμως, τα περί αποκλήρωσης εμπίπτουν στη σφαίρα του "φανταστικού". Καλή Πρωταπριλιά λοιπόν και τον νου σας για το υπόλοιπο της ημέρας!