Βασιλισσα Ελισάβετ: Πώς σκέπτεται να «τιμωρήσει» τον πρίγκιπα Andrew για το σεξουαλικό σκάνδαλο

21.02.2022
Βασιλισσα Ελισάβετ: Πώς σκέπτεται να «τιμωρήσει» τον πρίγκιπα Andrew για το σεξουαλικό σκάνδαλο
Oι εσωτερικές υποθέσεις της βασιλικής οικογένειας δεν παύουν ποτέ να ιντριγκάρουν. Παράδειγμα η πρόσφατη ανακοίνωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του πρίγκιπα Andrew με τη Virginia Giuffre και όλο το δράμα που κουβαλάει πάνω της όλη αυτή η υπόθεση. Το προφανές ερώτημα που υπάρχει είναι το πώς νιώθει η βασίλισσα για όλα αυτά. Αν και η επίσημη βασιλική θέση δεν είναι γνωστή, πληροφορίες λένε ότι η βασίλισσα, σε πρώτη φάση, δεν θέλει να συμμετάσχει ο πρίγκιπας Andrew στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της.

Ο δούκας του York αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς και υποσχέθηκε να υπερασπιστεί την αθωότητά του. Ωστόσο, στις 15 Φεβρουαρίου, αποκαλύφθηκε ότι ο Andrew είχε συμφωνήσει να πληρώσει στην Giuffre ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να διευθετήσει την υπόθεση εξωδικαστικά. Η Telegraph ανέφερε ότι ο Andrew θα πληρώσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια λίρες και η μητέρα του, θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της οφειλής χρησιμοποιώντας χρήματα από την ιδιωτική της περιουσία στο Δουκάτο του Lancaster.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η απόφαση να διευθετηθεί η υπόθεση εξωδικαστικά είχε σκοπό να βάλει τέλος στο σκάνδαλο ενόψει των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ - στους οποίους φέρεται να απαγορεύεται να παραστεί ή να συμμετάσχει ο δούκας του York.

Η ίδια η βασίλισσα δεν έχει σχολιάσει δημόσια το σκάνδαλο γύρω από τον πρίγκιπα Αndrew, ούτε τη συμμετοχή του στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, βασιλικές πηγές υποστηρίζουν ότι η επιζήμια επίδραση του δούκα του York στη μοναρχία, έχει «συζητηθεί ευρέως» μεταξύ ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Έχει αποκλείσει τον εαυτό του από οποιοδήποτε δημόσιο ρόλο λόγω της άθλιας του έλλειψης κρίσης και της κακής επιλογής φίλων και συνεργατών», είπε μια βασιλική πηγή στην Daily Mail.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη πηγή από τη βασιλική οικογένεια ισχυρίστηκε ότι πιθανότατα συμφωνήθηκε ότι ο πρίγκιπας Αndrew θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί τον Μάρτιο στην επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου. Ωστόσο, η τελετή θα είναι ιδιωτική και δεν θα του επιτραπεί να παραστεί σε καμία από τις εκδηλώσεις του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Σε άλλο σημείο, ο πρώην αξιωματικός προστασίας της βασιλικής οικογένειας, Paul Page, είπε στη Sun ότι η απόφαση του πρίγκιπα Andrew να διευθετήσει εξωδικαστικά την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της Virginia Giuffre, πιθανότατα οφείλεται σε παρεμβάσεις της μητέρας του. «Αυτή δεν ήταν δική του απόφαση, ήταν της βασίλισσας», είπε o Page στην εφημερίδα.

Εξ άλλου, βασίλισσα αφαίρεσε από τον πρίγκιπα Andrew τους στρατιωτικούς του τίτλους πριν μερικές εβδομάδες . Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ήδη ότι ο δούκας του York θα αποκλειστεί πράγματι από τους επερχόμενους εορτασμούς της Αυτής Μεγαλειότητος. Αν και, όπως αναφέρθηκε, η βασίλισσα δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο για το θέμα.

Προς το παρόν, βέβαια, όλη η ενέργεια της βασίλισσας έχει εστιαστεί στην ανάρρωσή της καθώς έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Περαστικά και όλα τα υπόλοιπα... βρίσκονται!