Η πριγκίπισσα Άννα είναι μετανιωμένη: «Απογοήτευσα την Diana»

11.01.2022
Η πριγκίπισσα Άννα είναι μετανιωμένη: «Απογοήτευσα την Diana»
Μια από τις πικρές ιστορίες της βασιλικής οικογένειας ήταν ότι η πριγκίπισσα Άννα και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Diana, αν και κουνιάδες, δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως καλές φίλες.

Η Άννα ήταν 11 χρόνια μεγαλύτερη από τη γυναίκα του αδερφού της, πρίγκιπα Καρόλου, και οι γνώστες των θεμάτων του παλατιού λένε ότι η σκληρή και άκαμπτη κόρη της Ελισάβετ, «δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει» τη συναισθηματικά φορτισμένη Diana.

Μάλιστα, συχνά έκανε παράπονα σε φίλους της για την Diana ότι «όπου κι αν πάει ακολουθεί το δράμα».

«Δεν φταίει πραγματικά η Diana που η Άννα δεν τη συμπάθησε ποτέ», λέει μια πηγή από το παλάτι. «Η Diana τρομοκρατήθηκε από αυτήν και ο Κάρολος δεν έκανε ποτέ μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει τη νέα του σύζυγο να δεθεί με την αδερφή του».

Camilla & πριγκίπισσα Anne: Ο Κάρολος δεν είναι ο μόνος άντρας που συνδέει τη σύζυγο και την αδελφή του

Η ψυχρή σχέση της Diana και της Άννας επισφραγίστηκε όταν η Άννα αγνοήθηκε στην επιλογή της νονάς του πρίγκιπα Harry μετά τη γέννησή του το 1984. Η Άννα περίμενε αρχικά διακαώς ότι θα γινόταν νονά του πρωτότοκου και μελλοντικού βασιλιά, πρίγκιπα William, αλλά όταν αυτό δεν έγινε, ο Κάρολος τη διαβεβαίωσε ότι θα γινόταν νονά την επόμενη φορά.

Όταν ήρθε η επόμενη φορά, τη σνόμπαραν ξανά, με την καλύτερη φίλη και παλιά συγκάτοικο της Diana, Carolyn Bartholomew, να επιλέγεται ως νονά.

«Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στα παρασκήνια», λέει η βασιλική πηγή.

Μια άλλη πηγή ανέφερε στο New Idea ότι μετά από αυτό, η Άννα πολύ σπάνια έκανε προσπάθεια να μιλήσει με την Diana σε οικογενειακές εκδηλώσεις. Μάλιστα στο στενό της περιβάλλον δήλωσε ανακουφισμένη όταν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας πήραν την απόφαση να χωρίσουν το 1992.

«Η Άννα ήταν χαρούμενη που δεν θα χρειαζόταν πλέον να επιδείξει ψεύτικη φιλικότητα και να αντιμετωπίσει αυτό που αποκαλούσε ως κούραση από τις εναλλαγές της διάθεσης της Diana».

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο η Zara Tindall δεν είναι πριγκίπισσα, όπως είναι οι ξαδέλφες της Beatrice and Eugenie

Ωστόσο και παρά την ένταση μεταξύ τους, όταν η Diana σκοτώθηκε το 1997, σε ηλικία 36 ετών, οι μυημένοι της βασιλικής οικογένειας λένε ότι η Άννα έμεινε «άφωνη» από το σοκ και η θλίψη της ήταν τεράστια.

«Η Άννα δεν είναι από τους ανθρώπους που επιδεικνύουν τα συναισθήματα τους. Είναι σαν τη μητέρα της με αυτόν τον τρόπο. Αλλά ο θάνατος της Diana την επηρέασε πραγματικά», λέει μια πηγή. «Βαθιά μέσα της μετάνιωσε που δεν έκανε περισσότερη προσπάθεια μαζί της. Οι περισσότεροι άνθρωποι ήξεραν ότι δεν είχαν καλές σχέσεις, όμως η περίοδος πένθους ήταν σκληρή για την Άννα».

Φέτος, μετά την αποκάλυψη ότι η Diana εξαναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξή της το 1995 στον Martin Bashir του BBC, η λύπη της Άννας έγινε πιο έντονη.

«Όπως τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκείνη την εποχή, η Άννα ήταν πολύ δυσαρεστημένη που η Diana βγήκε στον αέρα και μιλούσε για την κατάθλιψη της και για το πόσο απαίσιο ήταν για αυτήν να είναι μέλος της οικογένειας», λέει μια πηγή. «Η Άννα πίστευε ότι όλο αυτό ήταν μια μεγάλη έκκληση για τη συμπάθεια του κοινού. Αλλά όταν αποκαλύφθηκε ότι η Diana είχε εξαπατηθεί και σε πόσο άθλια κατάσταση ήταν πραγματικά, η Άννα συγκλονίστηκε. Ανησυχεί, μάλιστα, ότι απογοήτευσε την Diana, η οποία θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει μια δυνατή γυναίκα για να τη στηρίξει».

Μια πηγή λέει ότι η Άννα, είναι «πολύ σκληρή με τον εαυτό της» καθώς και για τα συναισθήματά που «θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε» για την Diana.

«H ευτυχία της Diana, όμως, δεν ήταν δική της ευθύνη, ήταν του συζύγου της. Η Άννα μεγάλωνε και δύο δικά της μικρά παιδιά εκείνη την εποχή, οπότε δεν είχε χρόνο να είναι στη διάθεση της Diana», σημειώνει η πηγή. «Ούτε η Diana ζήτησε ποτέ τη βοήθειά της. Όλα θα μπορούσαν να είχαν γίνει με λίγη περισσότερη επικοινωνία μεταξύ τους.

Αν όλα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά και ο Κάρολος και η Diana το είχαν δουλέψει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Άννα και η Diana θα είχαν έρθει κοντά. Η Άννα είναι πολύ αφοσιωμένη στη μοναρχία για να μην υπηρετήσει μια βασίλισσα, όπως θα γινόταν η Diana», καταλήγει η πηγή.