Πριγκίπισσα Charlotte: Ο περίεργος περιορισμός που έχει στο σχολείο της

14.01.2022
Πριγκίπισσα Charlotte: Ο περίεργος περιορισμός που έχει στο σχολείο της
Αν και τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας είναι όπως όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου, υπάρχουν σίγουρα ορισμένα θέματα στα οποία διαφέρουν.

Μια πηγή από το παλάτι μόλις αποκάλυψε ότι η πριγκίπισσα Charlotte, η οποία πάει στο ίδιο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στο Λονδίνο με τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον πρίγκιπα George, φέρεται να ενθαρρύνεται από το σχολείο να μην έχει έναν κολλητό φίλο στην τάξη. Και αυτός ο περιορισμός είναι στο πνεύμα της ενσωμάτωσης που προωθεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Όλοι φίλοι μεταξύ τους

Η Jane Moore, συμπαρουσιάστρια του βρετανικού talk show Loose Women, σχολίασε το γεγονός ότι η εξάχρονη κόρη της Κate Middleton και του πρίγκιπα William δεν έχει κολλητή φίλη στο σχολείο, όπως αποκάλυψε η Sun. Φαίνεται ωστόσο ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου κανείς δεν αισθάνεται αποκλεισμένος. «Είναι ένα πραγματικά υπέροχο μικρό σχολείο και ο λόγος είναι ότι εστιάζει στην ευγένεια», είπε η Moore στην εκπομπή της, προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό πράγμα σε αυτό το σχολείο και η στήριξη από τους δασκάλους είναι εκπληκτική».

«Υπάρχει μια πολιτική σύμφωνα με την οποία αν το παιδί σου κάνει πάρτι θα του επιτραπεί να μοιράσει τις προσκλήσεις στην τάξη, μόνο αν έχει καλέσει όλους τους συμμαθητές του, κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ καλό καθώς κανένα παιδί δεν θα αισθανθεί αποκλεισμένο», είπε και συνέχισε: «Υπάρχουν παντού ταμπέλες που λένε να είσαι ευγενικός και αυτό είναι το ήθος του σχολείου. Δεν σε ενθαρρύνουν όμως να έχεις κολλητούς φίλους».

Οι γονείς ενθαρρύνονται εξίσου να παραμείνουν αφοσιωμένοι στη ζωή των παιδιών τους στο σχολείο, με την Moore να προσθέτει: «Είναι ένα σχολείο που πραγματικά καλλιεργεί τη συμμετοχή των γονέων. Οι γονείς ασχολούνται πολύ ενεργά με το σχολείο, κάτι που κάνουν επίσης η Κate και ο William».

Η αντίθετη άποψη

Φυσικά, ενώ οι στενές φιλίες αποτελούν σημαντικό μέρος της ανάπτυξης της παιδικής ηλικίας, φαίνεται ότι το όφελος του καλύτερου φίλου είναι συγκεκριμένο για την προσωπικότητα ενός παιδιού. Υπάρχει, λοιπόν και η άλλη άποψη από αυτή του σχολείου των παιδιών της βασιλικής οικογένειας. Ο Michael Whitehead, ειδικός στα θέματα γάμου και οικογένειας στο Twin Falls του Idaho, εξήγησε στο Verywell Family: «Νομίζω ότι εξαρτάται πραγματικά από το παιδί και το επίπεδο εξωστρέφειας ή εσωστρέφειάς του, το οποίο θα καθορίσει πόσους στενούς φίλους θα έχει..». Φαίνεται όμως ότι η απλή συναναστροφή με συνομηλίκους και η κοινωνική ενασχόληση έχει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τα οποία μπορούν να ενισχυθούν με την ενθάρρυνση των γονιών τους: «Οι γονείς πρέπει να διδάσκουν φιλοκοινωνικές δεξιότητες και να είναι ενεργοί στο να ορίζουν ώρες για τα παιδιά τους όπου θα μπορούν να συναντούν φίλους».