Απομνημονεύματα πρίγκιπα Harry: Κατά μέτωπον επίθεση στον πατέρα του, Κάρολο

26.10.2021
Απομνημονεύματα πρίγκιπα Harry: Κατά μέτωπον επίθεση στον πατέρα του, Κάρολο
Από τότε που ο πρίγκιπας Harry ανακοίνωσε ότι γράφει απομνημονεύματα, όλες οι πληροφορίες συμφωνούσαν ότι η βασιλική οικογένεια δεν είναι ενθουσιασμένη με αυτήν την κίνηση. Και, σύμφωνα με τον βασιλικό ειδικό και συγγραφέα Andrew Morton, η βασιλική οικογένεια έχει δίκιο που δεν ενθουσιάζεται με το βιβλίο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Us Weekly, ο Morton ανέφερε ότι το βιβλίο του Harry έχει ήδη τελειώσει και ότι ο μπαμπάς του, πρίγκιπας Κάρολος, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αγχωμένος για όσα γράφονται μέσα.

«Αν ήμουν ο πρίγκιπας Κάρολος, θα έψαχνα να κρυφτώ», είπε ο Morton, ο οποίος έχει γράψει πολλές βασιλικές βιογραφίες, όπως το Diana: Her True Story in Her Own Words και το Meghan and the Unmasking of the Monarchy. «Νομίζω ότι θα δούμε τον Κάρολο άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή πυρός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά αν τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry θίξουν τη βασιλική οικογένεια

Ο Harry δεν έχει δώσει πάρα πολλές λεπτομέρειες για το βιβλίο ή τι θα καλύπτει συγκεκριμένα. Στην πραγματικότητα, δεν έχει μιλήσει καθόλου δημόσια για τα απομνημονεύματα, εκτός από τη δήλωση που δημοσίευσε, όταν ανακοινώθηκε το βιβλίο τον Ιούλιο.

«Το γράφω όχι ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα, αλλά ως ο άντρας που έγινα», σημείωνε ο Harry στη δήλωση. «Είμαι βαθιά ευγνώμων για την ευκαιρία να μοιραστώ όσα έμαθα κατά τη διάρκεια της ζωής μου μέχρι στιγμής και ενθουσιάζομαι για τους ανθρώπους που θα διαβάσουν από πρώτο χέρι μια περιγραφή της ζωής μου που είναι ακριβής και απόλυτα αληθινή».

Σύμφωνα με τον Μorton, αυτός ο «ακριβής και απόλυτα αληθινός» απολογισμός της ζωής του Harry, θα κάνει τον Κάρολο να «ψάχνει ένα προστατευτικό κράνος» όταν βγουν τα απομνημονεύματα.

«Το θέμα με τον Harry είναι ότι αν του κάνεις μια ευθεία ερώτηση, θα σου δώσει μια ευθεία απάντηση», πρόσθεσε.

Πρίγκιπας Harry: Σε ποιο πρόσωπο, φοβάται η βασιλική οικογένεια, ότι θα επιτεθεί με το βιβλίο του

Η ανησυχία της οικογένειας

Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση των απομνημονευμάτων, βασιλικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι τόσο ο Κάρολος όσο και ο μεγαλύτερος αδελφός του Harry, ο πρίγκιπας William, ήταν «νευρικοί» για το τι θα μπορούσε να αποκαλύψει το βιβλίο.

«Η βασιλική οικογένεια έχει ταραχτεί για το βιβλίο», είπε μια πηγή στο Us Weekly εκείνη την εποχή, προσθέτοντας ότι ο Κάρολος και ο Will «ανησυχούν ιδιαίτερα για το τι θα αποκαλύψει ο Harry».

«Δεν έχουν λάβει ακόμη αντίγραφο του βιβλίου και δεν ξέρουν τι να περιμένουν», εξήγησε η πηγή. «Τους κάνει νευρικούς».

Τα απομνημονεύματα του Harry πρόκειται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο και ακούγεται ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να το διαβάσουν μπορεί να πρέπει να περιμένουν μέχρι να κυκλοφορήσει στα καταστήματα, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς.