Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι προκάλεσε την έκτακτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο

25.10.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι προκάλεσε την έκτακτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο
Τα ανάκτορα του Buckingham επιβεβαίωσαν, τελικά, ότι η βασίλισσα πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, όταν κάποια ιατρικά θέματα την ανάγκασαν να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία.

Πριν από λίγες μέρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Αυτής Μεγαλειότης ακύρωσε «απρόθυμα» την επίσκεψη μετά από ιατρική συμβουλή, αν και οι ειδικοί για τα θέματα της βασιλικής οικογένειας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Την Παρασκευή εκπρόσωπος του παλατιού του Buckingham αποκάλυψε ότι η βασίλισσα εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη, την ημέρα που επρόκειτο να ταξιδέψει.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η Αυτής Μεγαλειότητα έμεινε τη νύχτα για «βασικές εξετάσεις», αλλά επέστρεψε στο Windsor την Πέμπτη για να ξεκουραστεί.

«Μετά από ιατρικές συμβουλές για ξεκούραση για λίγες ημέρες, η βασίλισσα πήγε στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τετάρτης για κάποιες προληπτικές εξετάσεις και επέστρεψε στο Κάστρο του Windsor και παραμένει σε καλή διάθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το παλάτι επιμένει ότι η βασίλισσα έμεινε στο νοσοκομείο για πρακτικούς λόγους και όχι για σημαντικές ιατρικές ανησυχίες.

Aναφορές λένε ότι γύρισε πίσω στο Windsor και εργάστηκε στο γραφείο της το επόμενο απόγευμα.

Η Αυτής Μεγαλειότης έπρεπε να ταξιδέψει στη Βόρεια Ιρλανδία το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά το ταξίδι της ακυρώθηκε με εντολή γιατρού.

«Η βασίλισσα δέχτηκε απρόθυμα τις ιατρικές συμβουλές να ξεκουραστεί για τις επόμενες ημέρες», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού την Τετάρτη.

«Η Μεγαλειότητά της είναι σε καλή διάθεση και είναι απογοητευμένη που δεν θα μπορέσει να επισκεφτεί τη Βόρεια Ιρλανδία. Η βασίλισσα στέλνει τις θερμότερες ευχές της στους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να τους επισκεφθεί στο μέλλον».

Η ακύρωση ήρθε μετά από εβδομάδες εκδηλώσεων και υποχρεώσεων για την 95χρονη μονάρχη, η οποία ακολούθησε ένα φορτωμένο πρόγραμμα ακόμα και μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Ναι μεν πήγε διακοπές το καλοκαίρι για το ετήσιο ταξίδι της στο Balmoral, στη Σκωτία, αλλά επέστρεψε στη δουλειά λίγο μετά την επιστροφή της στο Windsor.

Αναμένεται ότι η βασίλισσα θα παραμείνει στο Κάστρο του Windsor για λίγες ημέρες για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει μετά από αυτό το πρόσφατο ιατρικό περιστατικό.