Βασίλισσα Ελισάβετ: Η απίθανη αποκάλυψη για "μπουνιές και δαγκώματα"

27.06.2020
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η απίθανη αποκάλυψη για "μπουνιές και δαγκώματα"
Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας για όλη της τη ζωή, αλλά όπως όλες μας με μια αδελφή, είχε τις δικές της διαφωνίες με τη μικρότερη αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Στην πραγματικότητα, δεν δίσταζαν να έρθουν στα... χέρια.

Σύμφωνα με την Marion Crawford, η οποία εργάστηκε για 17 χρόνια ως βασιλική γκουβερνάντα για την οικογένεια, η Ελισάβετ (ψευδώνυμο Lilibet) και η Μαργαρίτα ήταν «δύο εντελώς φυσιολογικά και υγιή» μικρά κορίτσια.

Ωστόσο, στη βιογραφία της, The Little Princesses, σημείωσε ότι όταν ήταν νεαρά κορίτσια, οι αδελφές καυγάδιζαν και μάλιστα έντονα.

«Καμία από τις δύο δεν δίσταζε να σηκώσει χέρι στην άλλη, αν την προκαλούσε. Η Lilibet ήταν γρήγορη με το αριστερό κροσέ της. Η Μαργαρίτα ήταν περισσότερο μαχήτρια της κοντινής απόστασης και ήταν γνωστό ότι δάγκωνε περιστασιακά», έγραψε η Marion Crawford.

Ενώ η Ελισάβετ ήταν πιο σοβαρή και ώριμη παραπάνω από την ηλικία της, η Μαργαρίτα ήταν η χαρά του σπιτιού.

Μάλιστα ο πατέρας τους, ο Βασιλιάς Γεώργιος VI , είχε πει ότι, ενώ η μεγαλύτερη κόρη του, η Ελισάβετ ήταν η υπερηφάνειά του, η Μαργαρίτα ήταν η χαρά του.

Η βασιλική ιστορικός Δρ Kate Williams σχολίασε επίσης τις διαφορετικές προσωπικότητες των δύο αδελφών στο ντοκιμαντέρ The Royal Family at War.

Διάβασε και αυτό: Ο λόγος για τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κρατιέται ποτέ χέρι-χέρι με τον σύζυγό της, Φίλιππο

«Η Ελισάβετ ήταν ευσυνείδητη, υπεύθυνη, οργανωμένη, μεθοδική, έκανε πάντα ακριβώς αυτό που περίμεναν από αυτήν», εξήγησε.

«Η Μαργαρίτα ήταν παρορμητική και διασκεδαστική. Συχνά ήταν άτακτη, είχε έναν φανταστικό φίλο που ονομαζόταν Cousin Halifax που έφταιγε για όλα όσα πήγαιναν στραβά».

Παρά τις αδερφικές τους κόντρες, οι ειδικοί των θεμάτων της βασιλικής οικογένειας λένε ότι η βασίλισσα και η μικρότερη αδερφή της είχαν έναν στενό δεσμό.

«Υπάρχουν μερικά υπέροχα αρχεία από την Ελισάβετ και τη Μαργαρίτα όσο μεγάλωναν», έχει πει η βασιλική εμπειρογνώμονας Victoria Arbiter.

«Μιλάνε πραγματικά για τη στενή σχέση που είχαν και μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Δεν πήγαν σε κανονικά σχολεία και ήταν η μια η καλύτερη φίλη της άλλης».

Καθώς οι αδελφές μεγάλωναν, παρέμεναν κοντά. Σύμφωνα με το Vanity Fair, η Μαργαρίτα εγκατέστησε μια απευθείας γραμμή στο Buckingham Palace από το γραφείο της στο Kensington Palace, που επέτρεπε στις δύο αδελφές να μιλάνε στο τηλέφωνο όποτε ήθελαν.

Αυτό το διάβασες; Ελισάβετ: Τα απίθανα παρατσούκλια με τα οποία τη φωνάζουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα πέθανε το 2002 σε ηλικία 71 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους The New York Times, η συνήθως συγκρατημένη βασίλισσα Ελισάβετ, «φάνηκε να σκουπίζει τα μάτια της με μαντήλι», στην κηδεία της αδελφής της στο Westminster Abbey.