Πρίγκιπας William: Η μείωση της όρασης και το άγχος στις δημόσιες εμφανίσεις του

01.06.2020
Πρίγκιπας William: Η μείωση της όρασης και το άγχος στις δημόσιες εμφανίσεις του
Ο δούκας του Cambridge, όπως φαίνεται, δεν διαφέρει από τον υπόλοιπο κόσμο και πρόσφατα μοιράστηκε ένα κόλπο που εφαρμόζει για να ξεπεράσει το άγχος του κατά τις δημόσιες ομιλίες του.

Όπως ανέφερε ο πρίγκιπας στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Football, Prince William And Our Mental Health», όταν δίνει ομιλίες σε διάφορες εκδηλώσεις δεν φορά ποτέ τους φακούς επαφής του, έτσι ώστε να μην μπορεί να δει τους ανθρώπους που βρίσκονται από κάτω και τον παρακολουθούν.

«Η όρασή μου αρχίζει να μειώνεται σταδιακά καθώς μεγαλώνω και δεν χρησιμοποιούσα φακούς επαφής όταν δούλευα, οπότε όταν έδινα ομιλίες δεν μπορούσα να δω το πρόσωπο κάποιου», λέει ο William στο ντοκιμαντέρ.

Βοηθάει όταν είναι λίγο θολά τα πρόσωπα γιατί δεν βλέπεις ότι σε βλέπουν. Μπορούσα να δω καλά το χαρτί και να διαβάσω αλλά όχι να δω ποιοι βρίσκονται στην αίθουσα» πρόσθεσε. «Και στην πραγματικότητα αυτό βοηθά πολύ με το άγχος μου».

Το άγχος είναι από μόνο του μια φυσική και νοητική απάντηση στο σώμα σoυ.

«Όταν βιώνουμε άγχος, ουσιαστικά βιώνουμε μια απόκριση πάλης ή φυγής στο σώμα μας», είπε στο SheKnows η Erica Curtis, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «The Innovative Parent: Raising Connected, Happy, Successful Kids Through Art». Για παράδειγμα, οι μύες είναι τεντωμένοι για να δράσουν γρήγορα ή να προστατευθούν από τραυματισμούς, η καρδιά δουλεύει πιο έντονα για να οξυγονώσει τους μυς και να κινητοποιηθούν.

Ακόμα και αν δεν υπάρχει «πραγματική» απειλή, όταν ο εγκέφαλος πιστεύει ότι υπάρχει, κινητοποιεί το σώμα για αυτοπροστασία. Για άτομα με φόβους (και γιατί όχι κατά τις δημόσιες ομιλίες), ο κόσμος λέει "πεζά"... «τα έκανε πάνω του». Αλλά για τον William, το να μην φοράει τους φακούς επαφής του είναι ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνει το άγχος του και συνάμα πολύ αποτελεσματικός και έξυπνος!