5 εκατομμύρια έπιασε το φόρεμα της Μονρό

20.06.2011
Την τιμητική τους έχουν οι δημοπρασίες αυτό τον καιρό, και δη εκείνες που ασχολούνται με θρυλικά κομμάτια από την γκαρνταρόμπα μύθων της μουσικής και του κινηματογράφου.


Την τιμητική τους έχουν οι δημοπρασίες αυτό τον καιρό, και δη εκείνες που ασχολούνται με θρυλικά κομμάτια από την γκαρνταρόμπα μύθων της μουσικής και του κινηματογράφου.

Λίγες μέρες μετά το θρυλικό δερμάτινο τζάκετ που φορούσε ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) στο κλιπ του "Thriller" του, χθες βγήκε στο σφυρί το πασίγνωστο φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρό (Marilyn Monroe) στην ταινία "Επτά χρόνια φαγούρα" (1955).

Πρόκειται για το θρυλικό φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν στη διάσημη σκηνή του μετρό, όπου στέκεται πάνω από τις ράγες και εκείνο σηκώνεται από τον αέρα κάνοντας τον συμπρωταγωνιστή της Τομ Ίγουελ (Tom Ewell) –και όλο τον υπόλοιπο ανδρικό πληθυσμό, εδώ που τα λέμε- να χάνουν το μυαλό τους. Θυμηθείτε τη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί.

Παρότι με το πέρασμα του χρόνου το χρώμα του φέρνει πιο πολύ στο κρεμ –αντί του αρχικού λευκού- η αραχνοΰφαντη δημιουργία που φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Γουίλιαμ Τραβίγια (William Travilla), "χτυπήθηκε" τελικά στο ποσό των 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων (3,2 εκατομμύρια ευρώ).

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία που οργανώθηκε από την ηθοποιό Ντέμπι Ρέινολντς (Debbie Reynolds) προσφέρθηκαν περίπου 700 κομμάτια στο σύνολο μεταξύ των οποίων φορέματα που φορούσε η Μονρόε στις ταινίες "Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές" (1953), "Το ποτάμι χωρίς επιστροφή" (1954) καθώς και κοστούμια από άλλες θρυλικές παραγωγές όπως τα "Όσα παίρνει ο άνεμος", "Η μελωδία της ευτυχίας", "Κλεοπάτρα", "Μπεν Χουρ", "Ο μάγος του Οζ" και "Ωραία μου Κυρία".

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Ντέμπι Ρέινολντς είναι η συμπρωταγωνίστρια του Τζιν Κέλι (Gene Kelly) στην αθάνατη ταινία "Singing in the rain" και μητέρα της ηθοποιού Κάρι Φίσερ (Carrie Fisher), ενώ τα αντικείμενα προέρχονται όλα από τη δική της προσωπική συλλογή.

Ζωή Κίττα