Η εφοπλίστρια και τα... πιράνχας

04.06.2008
Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Πειραιώς προκάλεσε έκρηξη πολλών μεγατόνων, αφού το αστρονομικό ποσό των 120.000.000 δολαρίων πρέπει να επιστραφεί στην «πριγκίπισσα» των τάνκερ από τον πρώην σύζυγό της Ιωάννη Φράγκο.

Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Πειραιώς προκάλεσε έκρηξη πολλών μεγατόνων, αφού το αστρονομικό ποσό των 120.000.000 δολαρίων πρέπει να επιστραφεί στην «πριγκίπισσα» των τάνκερ από τον πρώην σύζυγό της Ιωάννη Φράγκο. Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1990, πριν από 18 χρόνια, όταν μια άλλη είδηση δημιούργησε σεισμό στους εφοπλιστικούς κύκλους: η 19χρονη τότε Κλέλια, κόρη του εφοπλιστή Λουκά Χατζηιωάννου, αρραβωνιάστηκε τον εφοπλιστή Ιωάννη Φράγκο, 28 ετών τότε. Ο γάμος τους στις 23 Σεπτεμβρίου 1990 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού όλοι πίστευαν ότι η συνύπαρξη δύο μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών θα δημιουργούσε μια ισχυρή δυναστεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Η Κλέλια, που έκανε τόσα όνειρα και υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να δημιουργήσει μια οικογένεια ευτυχισμένη, δεν άργησε να πέσει από τα σύννεφα, όταν ο σύζυγός της άρχισε να την κακομεταχειρίζεται και να ξεσπάει εναντίον της ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Τελικά, αποχώρησε από τη συζυγική εστία 3 χρόνια περίπου μετά, ενώ οι φήμες οργίαζαν και τελικά επιβεβαιώθηκαν ότι εκείνος είχε ερωτικό δεσμό με την ιδιαιτέρα του Ζελιάνα Χωρέμη, που σήμερα είναι σύζυγός του, αφού ήδη είχαν αποκτήσει πριν από το γάμο δύο παιδιά.

Έφτασε η ώρα του χωρισμού, τα όνειρα της Κλέλιας γκρεμίστηκαν, οι αγωγές διαζυγίου πήραν το δρόμο τους μετ εμποδίων, μαζί με μια αγωγή που ζητούσε από τον Ιωάννη Φράγκο την επιστροφή 50.000.000 δολαρίων, τα οποία ο πατέρας της Κλέλιας είχε δώσει ως δάνειο στο γαμπρό του. Το δάνειο αυτό δεν επιστράφηκε ποτέ, ενώ ο πρώην σύζυγος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν δάνειο, αλλά «δωρεά». Έτσι, άρχισε ένας δικαστικός πόλεμος που κράτησε 14 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να εκδοθεί η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Πειραιώς, που δικαιώνει την οικογένεια Χατζηιωάννου και υποχρεώνει τον Ιωάννη Φράγκο να εξοφλήσει το δάνειο των 50.000.000, το οποίο όμως με τους τόκους φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 120.000.000 δολαρίων.

Εγώ πρώτος έμαθα από συγγενή μου ευπατρίδη, πολύ καλά πληροφορημένο για τα πάντα, ότι την περασμένη εβδομάδα στις 22 Μαϊου είχε εκδοθεί αυτή η τελεσίδικη απόφαση. Και ήταν φυσικό πριν ακόμα το γεγονός προβληθεί τόσο εντυπωσιακά στις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων να επικοινωνήσω με την Κλέλια την περασμένη Παρασκευή, η οποία μου επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή και μου επέτρεψε να την ανακοινώσω πρώτος στην εκπομπή μου το Σάββατο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Η Κλέλια δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν δέχεται να μιλήσει για την ιστορία αυτή. αυτά τα 18 χρόνια από την εποχή που παντρεύτηκε και τα 14 χρόνια ταλαιπωρίας για το διαζύγιο και τις δικαστικές διαμάχες έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα της ψυχής και της ζωής της και είναι φυσικό να δηλώνει με λύπη:

«Έχω πάρει πολλές χαρές στη ζωή μου. Και η μοίρα έχει ευνοήσει τις διαδρομές μου και πολλές επιλογές μου, που πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν πάντα εύστοχες. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια έχουν συσσωρευτεί μέσα μου τόσα και τόσα γεγονότα από πρόσωπα-πιράνχας, από αντιζηλίες ύπουλες και αχαριστίες απροσδόκητες, που σου ορκίζομαι ότι αυτή η απόφαση του Εφετείου μπορεί να με δικαιώνει, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι ακόμα και 120.000.000 δολάρια δεν μπορούν να με αποζημιώσουν γι αυτά που υπέφερα 18 ολόκληρα χρόνια». Εμείς ευχόμαστε στην Κλέλια Χατζηιωάννου, επειδή γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ανοίγονται φωτεινοί ορίζοντες μπροστά της με ένα νέο πρόσωπο, πέρα από αυτή τη μεγάλη δικαστική δικαίωση με τα 120.000.000 ευρώ, να επιβραβευθεί με μια αδιατάρακτη σειρά ευτυχισμένων γεγονότων σε όλη της τη ζωή.

Κώστας Π. Παναγιωτόπουλος