ΝΕΟ ριάλιτι για λεσβίες!

23.06.2010
Η Τζιλ είναι μία «καλή Εβραία» που σχεδιάζει τον γάμο της. Η Ρόουζ είναι μία θερμή Λατίνα που έχει προβλήματα δέσμευσης και η γεμάτη tattoo Μίκι μία δεσποτική παραγωγός φάσιον σόου, αλλά με «χρυσή καρδιά». Είναι λεσβίες και αποφάσισαν να πρωταγωνιστήσουν στο πρώτο ριάλιτι σόου αποκλειστικά για ομοφυλόφιλες, του οποίου την παραγωγή έχει το μέινστριμ κανάλι «Showtime». Το σόου έκανε πρεμιέρα χθες στην αμερικανική τηλεόραση και είναι βασισμένο στο πετυχημένο δραματικό σίριαλ «The L Word», το οποίο παιζόταν για πέντε χρόνια (2004-2009). Η σειρά πραγματευόταν τη ζωή ομοφυλόφιλων γυναικών όπως δεν είχε απεικονισθεί ξανά στην TV. Υστερα από έναν χρόνο το κανάλι αποφάσισε πως έπρεπε να εγκαταλείψει τη μυθοπλασία της σειράς και να περάσει στην πραγματικότητα. Ετσι, δημιουργήθηκε το σόου «The Real L Word», το οποίο ακολουθεί έξι λεσβίες στην καθημερινότητά τους. Η ιδέα για το σόου γεννήθηκε μετά το τέλος της σειράς, καθώς το κοινό αναρωτιόταν αν συμβαίνουν στην πραγματικότητα τα όσα έδειχνε η σειρά. Την απάντηση ήρθαν να δώσουν οι πραγματικές λεσβίες και όχι οι ηρωίδες ενός σίριαλ. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το ριάλιτι σόου έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά και να απεικονίσει τον κόσμο των λεσβιών υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Το ριάλιτι σόου ήρθε σε μία εποχή που αν και όλο και περισσότερες λεσβίες «βγαίνουν από την ντουλάπα τους», δεν έχουν τη θέση που τους αναλογεί στην αμερικανική ποπ κουλτούρα. Πάνε πέντε χρόνια από τότε που βγήκε στις αίθουσες η βραβευμένη με τρία Οσκαρ ταινία «Το μυστικό του «Μπρόκμπακ Μάουντεν» και σε όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει μόνο τέσσερις τηλεοπτικοί χαρακτήρες που να είναι λεσβίες, σύμφωνα με τη Συμμαχία κατά της δυσφήμησης των γκέι και των λεσβιών. Ο παραγωγός του νέου ριάλιτι σόου Χάικεν υποστηρίζει ότι οι μειονότητες στο Χόλιγουντ δεν έχουν αρκετή εκπροσώπηση, η σειρά όμως δεν έχει βλέψεις να καταργήσει τα στερεότυπα, αλλά να αφηγηθεί προσωπικές ιστορίες. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Η Τζιλ είναι μία «καλή Εβραία» που σχεδιάζει τον γάμο της. Η Ρόουζ είναι μία θερμή Λατίνα που έχει προβλήματα δέσμευσης και η γεμάτη tattoo Μίκι μία δεσποτική παραγωγός φάσιον σόου, αλλά με «χρυσή καρδιά». Είναι λεσβίες και αποφάσισαν να πρωταγωνιστήσουν στο πρώτο ριάλιτι σόου αποκλειστικά για ομοφυλόφιλες, του οποίου την παραγωγή έχει το μέινστριμ κανάλι «Showtime».

Το σόου έκανε πρεμιέρα χθες στην αμερικανική τηλεόραση και είναι βασισμένο στο πετυχημένο δραματικό σίριαλ «The L Word», το οποίο παιζόταν για πέντε χρόνια (2004-2009). Η σειρά πραγματευόταν τη ζωή ομοφυλόφιλων γυναικών όπως δεν είχε απεικονισθεί ξανά στην TV.

Υστερα από έναν χρόνο το κανάλι αποφάσισε πως έπρεπε να εγκαταλείψει τη μυθοπλασία της σειράς και να περάσει στην πραγματικότητα. Ετσι, δημιουργήθηκε το σόου «The Real L Word», το οποίο ακολουθεί έξι λεσβίες στην καθημερινότητά τους.

Η ιδέα για το σόου γεννήθηκε μετά το τέλος της σειράς, καθώς το κοινό αναρωτιόταν αν συμβαίνουν στην πραγματικότητα τα όσα έδειχνε η σειρά. Την απάντηση ήρθαν να δώσουν οι πραγματικές λεσβίες και όχι οι ηρωίδες ενός σίριαλ.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το ριάλιτι σόου έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά και να απεικονίσει τον κόσμο των λεσβιών υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

Το ριάλιτι σόου ήρθε σε μία εποχή που αν και όλο και περισσότερες λεσβίες «βγαίνουν από την ντουλάπα τους», δεν έχουν τη θέση που τους αναλογεί στην αμερικανική ποπ κουλτούρα.

Πάνε πέντε χρόνια από τότε που βγήκε στις αίθουσες η βραβευμένη με τρία Οσκαρ ταινία «Το μυστικό του «Μπρόκμπακ Μάουντεν» και σε όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει μόνο τέσσερις τηλεοπτικοί χαρακτήρες που να είναι λεσβίες, σύμφωνα με τη Συμμαχία κατά της δυσφήμησης των γκέι και των λεσβιών.

Ο παραγωγός του νέου ριάλιτι σόου Χάικεν υποστηρίζει ότι οι μειονότητες στο Χόλιγουντ δεν έχουν αρκετή εκπροσώπηση, η σειρά όμως δεν έχει βλέψεις να καταργήσει τα στερεότυπα, αλλά να αφηγηθεί προσωπικές ιστορίες.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ