Βαδίζω και παραπατώ... στο κόκκινο χαλί

20.05.2011
Άλλες περπάτησαν και άλλες παραπάτησαν! Στην επίδειξη μόδας που οργάνωσε η μαύρη γαζέλα Ναόμι Κάμπελ προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την Ιαπωνία έλαβαν μέρος γνωστά μοντέλα και ηθοποιοί, ενώ δεν έλειψαν αστείες στιγμές και παραπατήματα...

Ναόμι Κάμπελ και φιλανθρωπία... δύο λέξεις που αμφιβάλλουμε αν πάνε μαζί. Παρά ταύτα η μαύρη γαζέλα περπάτησε στην πασαρέλα φιλανθρωπικής επίδειξης μόδας στις Κάννες, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την Ιαπωνία.

Μετά τα σκάνδαλα που προκάλεσε ο βίαιος χαρακτήρας της, τις ψευδείς καταθέσεις της για τα περίφημα «ματωμένα διαμάντια» και τον πολυτάραχο δεσμό της με Ρώσο δισεκατομμυριούχο, η Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell) ανέβηκε και πάλι στην πασαρέλα για να βοηθήσει τα θύματα του τσουνάμι.

Τον σκοπό αυτό στήριξαν και άλλες διάσημες, μοντέλα και ηθοποιοί, περπατώντας με τουαλέτες που παραχώρησαν μεγάλοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας όπως οι: Lanvin, Valentino, Sonia Rykiel και Jean Paul Gaultier.

Μεταξύ των «μοντέλων» ήταν: Το πανέμορφο μοντέλο από τη Γαλλία, Νοεμί Λενουάρ (Noemie Lenoir). Η Γιασμίν Λε Μπον (Yasmin Le Bon), σύζυγος του τραγουδιστή των Duran Duran, Σάιμον Λε Μπον (Simon Le Bon). Η ηθοποιός Ροζάριο Ντόσον (Rosario Dawson), που τα καταφέρνει υπέροχα και σε ρόλο μοντέλου...

Η σύζυγος του ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Robert De Niro), Γκρέις Χαϊτάουερ (Grace Hightower), που ήταν μάλλον διστακτική πάνω στα ψηλά της τακούνια. Και τέλος η φοβερή και τρομερή Τζέιν Φόντα (Jane Fonda), που μετά τα προβλήματα υγείας και τον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε, περπάτησε με σκέρτσο, πιο ανανεωμένη από ποτέ για τα 73 της χρόνια (Τοξότης γαρ).

Τη φιλανθρωπική επίδειξη, που είχε τίτλο «Κόκκινο Χαλί» λόγω του φεστιβάλ, και φιλοξενήθηκε στις 16 Μαΐου στην Παλιά Πόλη των Καννών, παρακολούθησε η αφρόκρεμα της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας.

Για να μην την αδικούμε και τελείως, η Κάμπελ ίδρυσε το «Fashion for Relief» το 2005 οργανώνοντας μια επίδειξη μόδας για τα θύματα του Τυφώνα Κατρίνα. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.5 εκατ. λίρες.

Χ.Τ.