Η Αντζελίνα υπερασπίζεται την ταινία της

03.12.2010
Ήρθε η ώρα να ανοίξει το στόμα της η 35χρονη ηθοποιός και να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς και τη δουλειά της απέναντι στις ουκ ολίγες επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.


Ήρθε η ώρα να ανοίξει το στόμα της η 35χρονη ηθοποιός και να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς και τη δουλειά της απέναντι στις ουκ ολίγες επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) επέλεξε για την πρώτη της απόπειρα πίσω από τις κάμερες να ασχοληθεί με μια ιστορία αγάπης που ξεκίνησε ακριβώς την παραμονή του πολέμου ανάμεσα στη Σερβία και τη Βοσνία το 1992 παρακολουθώντας την εξέλιξή της τα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, πληροφορίες που ήθελαν την ιστορία να αφορά στην πραγματικότητα μια γυναίκα -από τις πολλές που έχουν υποστεί το ίδιο- που έχει βιαστεί και κακοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οποία όμως τελικά ερωτεύεται τον βιαστή της.

Η πιθανότητα αυτή και μόνο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από την επίσημη οργάνωση των Βόσνιων γυναικών-θυμάτων βιασμού την εποχή του πολέμου και έχουν παραπονεθεί στους πάντες, φτάνοντας ακόμη και στον ΟΗΕ.

Οι γυναίκες επιτίθενται στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν της άξιζε το αξίωμα της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης που έχει τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει αρκετά για την εθνική τους αντιδικία.

Τώρα, από το Παρίσι όπου βρίσκεται αυτό τον καιρό για την προώθηση της ταινίας της "The tourist", η Αντζελίνα Τζολί βρήκε ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με το θέμα που της έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

"Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που έχει πρόβλημα με όλο αυτό", υποστήριξε η Τζολί, αναφερόμενη προφανώς στην πρόεδρο της οργάνωσης αυτής, Μπακίρα Χάσεσιτς (Bakira Hasecic).

"Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, των ηθοποιών, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπήρξαν ιδιαίτερα θετικοί", συνέχισε η Τζολί συμπληρώνοντας ότι το 95% των ανθρώπων του καστ βίωσαν τον συγκεκριμένο πόλεμο.

Η Αντζελίνα περιέγραψε την ταινία της, η οποία δεν έχει τίτλο ακόμη, ως μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν Σέρβο και μια Βόσνια Μουσουλμάνα που ξεκίνησε την παραμονή του πολέμου στον οποίο τελικά πέθαναν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.

Υποστηρίζοντας ότι η ίδια έκανε μεγάλη έρευνα μέχρι να πάρει την απόφαση να πραγματοποιήσει το πόνημά της, η Τζολί έγραψε ένα γράμμα στις γυναίκες-θύματα του πολέμου ζητώντας να μην βιαστούν να κρίνουν μέχρι να δουν το φιλμ στην υπόθεση του οποίου "υπάρχουν μεγάλες ανατροπές που προκύπτουν από την ευαίσθητη φύση της σχέσης ανάμεσα στους κεντρικούς χαρακτήρες". Για να δούμε τι θα δούμε στη συνέχεια αυτού του... σίριαλ.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα