Η νύχτα σε νευρική κρίση!

26.11.2010
Πόσο πάει το μπουκάλι; Αυτή είναι πλέον η πρώτη ερώτηση που ακούνε οι ρεσεψιονίστ των νυχτερινών κέντρων σε σχέση με το παλαιότερο «Υπάρχει ένα τραπέζι για 8 άτομα;».

Από τον ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ

Πόσο πάει το μπουκάλι; Αυτή είναι πλέον η πρώτη ερώτηση που ακούνε οι ρεσεψιονίστ των νυχτερινών κέντρων σε σχέση με το παλαιότερο «Υπάρχει ένα τραπέζι για 8 άτομα;». Η νυχτερινή διασκέδαση πληρώνει πολύ ακριβά την οικονομική κρίση και δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων που λένε πως δεν θυμούνται χειρότερη χρονιά στην καριέρα τους. Οι λιγότερες μέρες λειτουργίας, το «ψαλίδι» στα νυχτοκάματα και το φθηνότερο μπουκάλι δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα αποτελέσματα και όλοι πλέον μιλάνε για πολλά «λουκέτα» μετά τις γιορτές.

Λευτέρης Πανταζής: «Οι καλλιτέχνες να ρίξουν  νερό στο κρασί τους»

«Η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο τη νύχτα, αλλά όλο το 24ωρο και έχει χτυπήσει τους πάντες. Ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται πολύ και είναι λογικό πως το πρώτο που θα κόψει θα είναι από τη διασκέδασή του. Κάποτε δουλεύαμε 6-7 ημέρες την εβδομάδα, σήμερα δουλεύουμε 2 και λέμε ?Πάλι καλά, τουλάχιστον έχουμε δουλειά?. Οι τιμές σχεδόν παντού έχουν πέσει. Οι καφετέριες πλέον δεν δουλεύουν και έχουν ρίξει τις τιμές, δεν θα τις ρίξουν τα μπουζούκια; Κι εγώ έχω ρίξει το κασέ μου 40-50%. Να έχουν τα νυχτερινά κέντρα προσιτές τιμές, να ρίξουν και οι καλλιτέχνες νερό στο κρασί τους, ώστε να αντέξει η τσέπη του κόσμου».

Δύο μέρες τα δίδυμα
Αρκετοί μεγάλοι καλλιτέχνες τη φετινή σεζόν θυμήθηκαν το αρχαίο ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους πάνω στην πίστα. Οι περισσότερες μεγάλες πίστες λειτουργούν Παρασκευή και Σάββατο και αν στο μέλλον υπάρξουν χοροί, βλέπουμε... Κι αν κάποτε οι λογαριασμοί των λουλουδιών στα πρώτα τραπέζια ξεκινούσαν από τα 2.000 ευρώ, σήμερα ακόμη και με 500-600 ευρώ συνολικά οι μετρ είναι ευχαριστημένοι...

«Ψαλίδι» στα νυχτοκάματα
H μείωση στις αμοιβές των πρώτων ονομάτων φτάνει πλέον το 40%, ενώ στα λεγόμενα «μεσαία ονόματα» ξεπερνάει το 50%. Σε κάποια νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που λειτουργούν περισσότερες μέρες οι επιχειρηματίες έχουν κάνει την εξής συμφωνία με τους καλλιτέχνες: «Δουλεύετε 4 ή 5 μέρες την εβδομάδα, αλλά πληρώνεστε για 2-3». Και πολλοί το δέχτηκαν, καθώς το πρωταρχικό τους μέλημα ήταν να έχουν δουλειά!

Άντζελα Δημητρίου:«Πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο»

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα στη νύχτα, όπως άλλωστε και στη μέρα. Όταν βλέπεις το βράδυ άδειο το Κολωνάκι, νομίζω ότι αυτό στέλνει ένα μήνυμα. Στην Ελλάδα πάντα ο κόσμος θα διασκεδάζει, αρκεί να διαπιστώνει ότι πιάνουν τόπο τα χρήματά του. Για ένα καλό πρόγραμμα με προσιτές τιμές θα ξοδέψει κάποια λεφτά Παρασκευή ή Σάββατο για να περάσει καλά. Πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο. Εγώ φέτος έριξα κατά 40% την αμοιβή μου».

Πάνος Καλλίδης: «Το ακριβό μπουκάλι σημαίνει και υψηλά κασέ»

«Η νύχτα εξαρτάται από τη μέρα και το αντίστροφο. Όταν θα στρώσουν τα οικονομικά, θα επανέλθει και η κατάσταση το βράδυ. Τα μπουκάλια σε πολλά μαγαζιά είναι σε χαμηλή τιμή, υπάρχουν καλές προσφορές. Μην ξεχνάμε πως πολλά μαγαζιά κλείνουν ή θα κλείσουν. Στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζομαι με τη Δέσποινα Βανδή κρατήσαμε τη φιάλη σε πολύ προσιτή τιμή για τον κόσμο που θέλει να δει το πρόγραμμά μας. Όσο για το κασέ μου, το έχω ρίξει κατά 30%».

ΠΟΥ,ΠΟΙΟΣ, ΠΟΣΟ 

Επιλέξτε πού θα διασκεδάσετε ανάλογα με το πόσο... κρατάει η τσέπη σας:

ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ ΒΙΣΣΗ - ΡΟΥΒΑΣ 50 €*

ΑΝΟΔΟΣ ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 160 €

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 180 €

COSMOS STAGE ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ 150 €

ΔΙΟΓΕΝΗΣ STUDIO ΡΕΜΟΣ - ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ 50 €*

ΙΕΡΑ ΘΕΑ ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ 170 €

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ - ΖΗΝΑ 200 €

POSIDONIO ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ 160 €

ΤΕΑΤΡΟ MUSIC HALL ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ - ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ 160 €

VOX BANΔΗ - ΚΑΛΛΙΔΗΣ 150 €

ΑΚΡΟΑΜΑ ΣΠΥΡΑΚΟΣ - ΠΑΖΗΣ 120 €

CAN CAN Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 140 €

CARAMELA ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ 130 €

ΕΜΠΑΤΗ ΑΝΤΥΠΑΣ - ΙΜΒΡΙΟΣ 140 €

FRANGELICO ΣΤΑΜΟΣ - ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 140 €

polis star ΠΑΝΤΑΖΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 140 €

ΡΟΔΟΝ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ - ΣΑΜΠΡΙΝΑ 130 €

ROMEO XOΛΙΔΗΣ - ΚΟΛΕΤΣΑ 150 €

VIP SKYLADIKO ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 130 €

* Ελάχιστη κατανάλωση κατά άτομο.