Κέιτ Μος: Η πιο καλοντυμένη γυναίκα της δεκαετίας

18.11.2010
Παρά τα σκάνδαλα με τα ναρκωτικά, τις τρέλες, τους χωρισμούς, τους αρραβώνες και γενικά τα σκαμπανεβάσματα που της έφεραν τα τελευταία δέκα χρόνια, το 36χρονο τοπ μόντελ δεν έχασε το απαράμιλλο στυλ της ούτε λεπτό.


Παρά τα σκάνδαλα με τα ναρκωτικά, τις τρέλες, τους χωρισμούς, τους αρραβώνες και γενικά τα σκαμπανεβάσματα που της έφεραν τα τελευταία δέκα χρόνια, το 36χρονο τοπ μόντελ δεν έχασε το απαράμιλλο στυλ της ούτε λεπτό.

Αυτό, τουλάχιστον φαίνεται από το γεγονός ότι η "Vogue", το ιερό περιοδικό της παγκόσμιας μόδας έδωσε στην Κέιτ Μος (Kate Moss) τον τίτλο της "πιο καλοντυμένης γυναίκας της τελευταίας δεκαετίας".

Σε αυτή την πρώτη του είδους λίστα από το διάσημο περιοδικό, η Μος θεωρήθηκε ότι είχε τη μεγαλύτερη επιρροή από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ή γενικά διασημότητα στον τρόπο στον οποίο ντύνονται οι άλλες γυναίκες.

Εκτός από αυτό τον τίτλο, οι "ειδικοί" της "Vogue" έδωσαν ακόμη 10 παρόμοιους τίτλους σε αντίστοιχες γυναίκες ζυγίζοντας το "βάρος" τους σε διαφορετικούς τομείς.

Έτσι, στην ολοκληρωμένη λίστα, λοιπόν, διαβάζουμε τους εξής τίτλους:
* Η πιο Καλοντυμένη της δεκαετίας: Κέιτ Μος
* Η Σεξοβόμβα: Μπλέικ Λάιβλι (Blake Lively)
* Η Σειρήνα της οθόνης: Μαριόν Κοτιγιάρ (Marion Cotillard)
* Η Ανεξάρτητη: Μισέλ Ομπάμα (Michelle Obama)
* Η Αμερικανική ομορφιά: Τζέσικα Μπίελ (Jessica Biel)
* Η "Άνετη" του δρόμου: Αλέξα Τσανγκ (Alexa Chung)
* Η εκπρόσωπος της Υψηλής μποεμικής: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker)
* Η Συνειδητοποιημένα Σικάτη: Λία Κεμπέντε (Liya Kebede)
* Ελεύθερο πνεύμα: Κάρεϊ Μάλιγκαν (Carey Mulligan)
* Η εκπρόσωπος του Νέου Κλασικού: Σάλα Μονρόκ (Shala Monroque)
* Η Οραματίστρια: Lady Gaga

"Διαλέξαμε γυναίκες που ξεχωρίζουν, που δείχνουν ότι φορούν ακριβώς αυτό που θέλουν να φορέσουν", εξηγεί η διευθύντρια μόδας του περιοδικού Αλεξάντρα Κοτούρ (Alexandra Kotur) τονίζοντας ότι στην επιλογή έπαιξε σημαντικό ρόλο η ατομικότητα της κάθε γυναίκας.

"H Lady Gaga μιλάει από μόνη της", συνέχισε η Κοτούρ, ενώ εξήγησε ότι επέλεξαν την πρώτη κυρία της Αμερικής λόγω ως το καλύτερο παράδειγμα της δημοκρατίας της μόδας.

Για τη 45χρονη πρωταγωνίστρια του "Sex and the city" δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι αφού, όπως τόνισε η υπεύθυνη της "Vogue" το ιδιαίτερα προσωπικό της στυλ που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το μπόχο και το σικ της πόλης, είναι παρόν είτε εμφανίζεται σε επίσημη εκδήλωση είτε πηγαίνει το παιδί της στο σχολείο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα