Ρέντφορντ και Στρέιζαντ ξανά μαζί

17.11.2010
Αυτό και αν είναι νέο! 37 χρόνια αφού γύρισαν τη θρυλική ?πια- ταινία "Τα καλύτερά μας χρόνια" οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκονται μαζί για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό πλατό.


Αυτό και αν είναι νέο! 37 χρόνια αφού γύρισαν τη θρυλική -πια- ταινία "Τα καλύτερά μας χρόνια" οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκονται μαζί για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό πλατό.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ (Barbra Streisand) και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ (Robert Redford) συναντήθηκαν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), η οποία παρεμπιπτόντως έχει βαλθεί να "σπάσει τα κοντέρ" στην τελευταία φετινή της σεζόν, σε μια ιστορική τηλεοπτική στιγμή αφού είναι η πρώτη φορά που οι δύο σταρ έδωσαν κοινή συνέντευξη από το 1973.

Η εκπομπή, το τρέιλερ της οποίας μπορείτε να δείτε στο πρώτο μέρος του βίντεο που ακολουθεί, ήταν αφιερωμένη στην Στρέιζαντ και η Όπρα δεν της είχε πει ότι θα έφερνε τον Ρέντφορντ στο στούντιο. Έτσι, η έκπληξη, η συγκίνηση αλλά και η χαρά της 68χρονης τραγουδίστριας όταν τον είδε ξαφνικά ήταν τεράστια.

Αφού αγκαλιάστηκαν θερμά, οι δύο διάσημοι ηθοποιοί που έχουν μείνει στη μνήμη των απανταχού κινηματογραφόφιλων ως ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια που έχουν περάσει ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, κάθισαν και ξεκίνησαν την κουβέντα.

Η Μπάρμπρα ρώτησε τον Ρόμπερτ πως και δεν είχαν κάνει καμία συνέντευξη μαζί όλα αυτά τα χρόνια και η απάντηση που πήρε ήταν αποστομωτική -και φυσικά χιουμοριστική. "Γιατί ήμουν σίγουρος ότι δεν θα κατάφερνα να σταυρώσω λέξη", είπε ο 73χρονος σήμερα Ρέντφορντ για να ακούσει μια σίγουρη επιβεβαίωση στη συνέχεια. "Δεν έχεις και άδικο", απάντησε συγκαταβατικά η Στρέιζαντ και το κοινό ξέσπασε σε γέλια μεμιάς.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης που πρόσφατα τιμήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy) με το παράσημο της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, αποκάλυψε ότι στην αρχή δεν ήθελε καθόλου τον ρόλο του Χάμπελ Γκάρντινερ (Hubbell Gardiner) στην ταινία.

"Ήξερα ότι ήταν καλό το σενάριο. Ήμουν σίγουρος ότι ήταν τέλειο για την Μπάρμπρα αλλά ο χαρακτήρας μου ένιωθα ότι ήταν μονοδιάστατος... συμβολικός. Μία εικόνα την οποία εκείνη ερωτεύεται τελικά. Αν είχε έστω και ένα αρνητικό, ίσως το έβρισκα πιο ενδιαφέρον", ομολόγησε.

Η Στρέιζαντ όμως είχε άλλη γνώμη και υποστηρίζει ότι επέμενε τρελά για εκείνον. "Ήθελα τον Ρέντφορντ για τον ρόλο και κανέναν άλλον", επέμενε και τελικά η κινηματογραφική Κέιτι Μορόσκι (Katie Morosky) είχε απόλυτο δίκιο.

Μεταξύ άλλων, η Όπρα τους ρώτησε γιατί δεν γύρισαν ποτέ τη συνέχεια της τόσο επιτυχημένης ταινίας που υπέγραφε σκηνοθετικά ο Σίντεϊ Πόλακ (Sidney Polack). "Απλά πιστεύω ότι μερικά πράγματα πρέπει να μένουν ως έχουν. Και αυτό είναι ένα από αυτά τα πράγματα", απάντησε ο Ρέντφορντ τονίζοντας ότι ουδέποτε μετάνιωσε για αυτή του την απόφαση.

Στο δεύτερο μέρος του βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να θυμηθείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές της ταινίας "Τα καλύτερά μας χρόνια" όπως και το τραγούδι "The way we were" που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ εκείνη τη χρονιά.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα