Ερωτευμένος κι ευτυχισμένος ο Ρίκι Μάρτιν

03.11.2010
Ο 38χρονος σούπερ σταρ από το Πουέρτο Ρίκο εμφανίστηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) και μίλησε δημόσια για πρώτη φορά αφού παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ομολόγησε μάλιστα ότι έχει σχέση και ότι είναι ευτυχισμένος.

Ο 38χρονος σούπερ σταρ από το Πουέρτο Ρίκο εμφανίστηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) και μίλησε δημόσια για πρώτη φορά αφού παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ομολόγησε μάλιστα ότι έχει σχέση και ότι είναι ευτυχισμένος.

Η εκπομπή ξεκίνησε με την Όπρα να ρωτάει τον Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin) γιατί διάλεξε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή πριν από οκτώ μήνες για να κάνει την αποκάλυψη.

"Δεν άντεχα άλλο" είπε ξεφυσώντας εκείνος, συμπλήρωσε όμως ότι ο βασικός λόγος ήταν τα παιδιά του. "Τα κρατούσα στην αγκαλιά μου και σκεφτόμουν, τι; Θα τους μάθω να λένε ψέματα;" συμπλήρωσε εξηγώντας ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει πατέρας είχε αποδεχτεί και τον εαυτό του ακριβώς όπως ήταν.

Σε εκ βαθέων εξομολόγηση, που έγινε με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του με τίτλο "Me", ο Μάρτιν μίλησε επίσης για τη μάχη που έδωσε να δεχτεί την ομοφυλοφιλία του, την οποία αντιλήφθηκε από πολύ μικρή ηλικία.

"Για πολλά χρόνια μου έλεγαν ότι αυτό που ένιωθα ήταν λάθος. Μου έλεγαν ότι τα αισθήματά μου ήταν σατανικά. Έτσι κι εγώ προσπαθούσα να αρνηθώ αυτά τα αισθήματα όσο περισσότερο μπορούσα", είπε τονίζοντας ότι μεγαλώνοντας σε ένα αυστηρά συντηρητικό περιβάλλον αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες.

Κάποια στιγμή στη συνέντευξη -μέρος της οποίας, μαζί με απόσπασμα από προσωπικές στιγμές του Ρίκι Μάρτιν με τους γιους του μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί- η Όπρα τον ρώτησε σχετικά με τις γυναίκες που κατά καιρούς είχε συνδεθεί αισθηματικά όλα αυτά τα χρόνια.

"Δεν είμαι αμφιφυλόφιλος. Είμαι ξεκάθαρα γκέι", δήλωσε περήφανα ο Μάρτιν, συμπληρώνοντας ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πείσει όχι μόνο τους άλλους αλλά και τον εαυτό του για το αντίθετο. Μάταια όμως.

"Τώρα πια νιώθω πραγματικά ελεύθερος" τόνισε ο Ρίκι ο οποίος ελπίζει το παράδειγμά του να εμπνεύσει πολλούς ακόμη ανθρώπους που προτιμούν να ζουν "στα σκοτάδια" αντί να ορθώσουν το ανάστημά τους και να δεχτούν την πραγματικότητα.

Ο Ενρίκε Μάρτιν Μοράλες (Enrique Martin Morales), όπως είναι το πραγματικό του όνομα, συνέχισε τις αποκαλύψεις, λέγοντας ότι αυτό τον καιρό έχει μια σχέση και νιώθει υπέροχα.

"Η αγάπη έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις. Δεν την έψαχνα καθόλου. Ήμουν πραγματικά ευτυχισμένος όπως ήμουν, αλλά τελείως ξαφνικά συνέβη και ένιωσα πράγματα που δεν φανταζόμουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αγαπά πολύ τα παιδιά μου και τα παιδιά μου τον αγαπούν το ίδιο. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερο", ομολόγησε σχεδόν συγκινημένος ο Ρίκι, ο οποίος δεν βάζει τίποτα πάνω από τους σχεδόν δύο χρονών Ματέο (Matteo) και Βαλεντίνο (Valentino).

Τον Αύγουστο του 2006, ο Μάρτιν αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής: να γίνει πατέρας. Δύο χρόνια αργότερα οι δίδυμοι γιοι του γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητέρας. Φυσικά ούτε αυτό ήταν ένα θέμα που θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τη Γουίνφρεϊ.

"Τι θα πεις στα παιδιά σου όταν κάποια στιγμή θα σε ρωτήσουν για τη μητέρα τους;", ρώτησε τον Ρίκι.

"Θα τους πως 'Σας ήθελα τόσο πολύ στη ζωή μου που με τη βοήθεια του Θεού όλα μπήκαν στη θέση τους και τελικά ήρθατε κοντά μου. Η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Εγώ είμαι μαζί και μαμά και μπαμπάς και θα κάνω πάντα το καλύτερο δυνατό. Θα πρέπει να είστε περήφανοι και να περπατάτε στη ζωή λέγοντας ότι έχουμε την πιο κουλ οικογένεια'", εξήγησε κατηγορηματικά εκείνος τονίζοντας πόσο περήφανος είναι για ό,τι έχει καταφέρει.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα