Έφη Αλεβίζου: "Απεχθάνομαι τους τηλεδικαστές"

26.02.2008
Είναι η παρουσιάστρια που σχεδόν καθημερινά λέει το τελευταίο «καληνύχτα σας» στους τηλεθεατές του Alpha. Η διαδρομή της Έφης Αλεβίζου από το Χάρβαρντ στα δελτία ειδήσεων και από εκεί στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας με την κάμερα του «Αυλαία και πάμε», αν μη τι άλλο, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ


Είναι η παρουσιάστρια που σχεδόν καθημερινά λέει το τελευταίο «καληνύχτα σας» στους τηλεθεατές του Alpha. Η διαδρομή της Έφης Αλεβίζου από το Χάρβαρντ στα δελτία ειδήσεων και από εκεί στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας με την κάμερα του «Αυλαία και πάμε», αν μη τι άλλο, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Πώς προέκυψε η παρουσία σου στα δελτία ειδήσεων του Αlpha;

«Έστειλα ένα βιογραφικό και μια φωτογραφία μου, με φώναξαν για δοκιμαστικό, το είδε ο κ. Χατζηνικολάου και είπε τη φράση που άλλαξε τη ζωή μου: Από σήμερα δουλεύεις στον Αlpha. Από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια, γεμάτα γεγονότα, εμπειρίες και πολλή δουλειά! Χαίρομαι που είμαι σε αυτό το κανάλι. Νιώθω ασφάλεια και εμπιστοσύνη από όλους. Και από τους διευθυντές μου και από τους συναδέλφους μου».

Η αυλαία στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων άνοιξε για σένα με ένα τραγικό γεγονός: την πτώση του Σινούκ το Σεπτέμβριο του 2004. Πόσο δύσκολο ήταν για μια νέα τότε παρουσιάστρια η διαχείριση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος στον αέρα;

«Είχα λίγες μέρες στην παρουσίαση των δελτίων και εκείνο το Σάββατο είχα μόλις πει το πρώτο μου μεσημεριανό, όταν ο Δημήτρης Μιχαλέλης, που τότε ήταν διευθυντής ειδήσεων στον Alpha, μπήκε τρέχοντας στην αίθουσα σύνταξης φωνάζοντας ότι αγνοείται το Σινούκ που μετέφερε τον πατριάρχη. Δεν κατάλαβα για πότε βρέθηκα στο studio. Μπήκα στις 3 το μεσημέρι και βγήκα στις 19.50, λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο. Ήταν δύσκολα. Μπήκα στα βαθιά και το μόνο που σκεφτόμουν εκείνες τις ώρες ήταν ότι δεν έπρεπε να απογοητεύσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει μια παρουσιάστρια για να κερδίσει την προσοχή του τηλεθεατή σε ένα δελτίο ειδήσεων;

«Νομίζω ότι πρέπει να είναι σοβαρή, ενημερωμένη, χωρίς να προσπαθεί όμως να κάνει επίδειξη γνώσεων. Τα δελτία ειδήσεων υπάρχουν για να ενημερώνουμε τον κόσμο και όχι για την προσωπική μας προβολή. Απεχθάνομαι τους παρουσιαστές που προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι και δικαστές των πάντων».

Η Έλλη Στάη αποτελεί πρότυπο για τις περισσότερες νέες παρουσιάστριες ειδήσεων. Ισχύει αυτό για σένα;

«Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν σιδηρά κυρία της ενημέρωσης. Νομίζω πως καθηλώνει τον τηλεθεατή. Φυσικά και τη θαυμάζω».

Αν εξαιρέσει κανείς τις εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης, το «Αυλαία και πάμε» είναι η μοναδική εκπομπή σε ιδιωτικό κανάλι που ασχολείται με το θέατρο. Πώς γεννήθηκε ως ιδέα;

«Το Αυλαία και πάμε συζητιόταν στο κανάλι από πέρυσι. Η ιδέα είναι του Λάκη Λαζόπουλου και η παραγωγή του Κώστα Λαζόπουλου, δύο ανθρώπων που είναι γνωστό σε όλους πόσο λατρεύουν το θέατρο και πόσο προσφέρουν διαρκώς σε αυτό. Είναι μια προσπάθεια να αγαπήσει όλος ο κόσμος το θέατρο και να γνωρίσουν όλοι τις εξαιρετικές δουλειές που ανεβαίνουν στις θεατρικές μας σκηνές».

Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης; Δεν είναι παράτολμο μια εκπομπή που απευθύνεται εκ φύσεως σε περιορισμένο κοινό να προβάλλεται σε μια κατεξοχήν οικογενειακή ώρα, όπως είναι το μεσημέρι της Κυριακής;

«Τίποτα δεν είναι παράτολμο όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και όταν πιστεύεις σε αυτό! Δεν κοιτάζω τα νούμερα τηλεθέασης, δεν νομίζω πως είναι το ζητούμενο σε τέτοιου είδους δουλειές».

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Με πολύ απλά πράγματα! Σινεμά, φαγητό και πολύ, πολύ θέατρο».