Μια οικογένεια όλη η ΤV

22.02.2008
«Είμαστε όλοι μια οικογένεια», αναφωνούν κατά καιρούς οι τηλεστάρ της μικρής οθόνης και ίσως είναι από τις λίγες φορές που λένε την αλήθεια Γιοι, κόρες, αδέρφια, ανίψια και κουμπάροι κατέχουν θέσεις-κλειδιά

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ


«Είμαστε όλοι μια οικογένεια», αναφωνούν κατά καιρούς οι τηλεστάρ της μικρής οθόνης και ίσως είναι από τις λίγες φορές που λένε την αλήθεια Γιοι, κόρες, αδέρφια, ανίψια και κουμπάροι κατέχουν θέσεις-κλειδιά στη μικρή οθόνη. Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα και ας σχολιάζουν αρκετοί παρουσιαστές αντίστοιχα φαινόμενα στην πολιτική.

Την τιμητική τους έχουν βέβαια και οι κουμπαριές σε γάμους και βαφτίσεις, που, εκτός από σημαντικό κοινωνικό γεγονός, συμβάλλουν τα μέγιστα σε τηλεοπτικές μετεγγραφές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν ως «ανάχωμα» σε περιόδους ανακατατάξεων και αναταραχών γενικότερα...

Η οικογένεια του ΑΝΤ1 διαθέτει στο δυναμικό της ένα από τα πλέον δημοφιλή ζευγάρια της μικρής οθόνης. Ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και δύο ενημερωτικές εκπομπές, η σύζυγός του Τατιάνα Στεφανίδου καθημερινή απογευματινή εκπομπή αλλά και η κουμπάρα τους Αλεξάνδρα Καπελετζή την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Ο Νίκος Ευαγγελάτος διατηρεί όμως κατά κάποιον τρόπο οικογενειακούς δεσμούς και με το Μega, καθώς η πρώην σύζυγός του και μητέρα του μεγαλύτερου γιου του Λάμπη, η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, εκφωνεί τα αθλητικά νέα στα δελτία ειδήσεων.

Η οικογένεια Λάτσιου μοιράζεται προς το παρόν ανάμεσα σε δύο κανάλια, αλλά από την επόμενη τηλεοπτική περίοδο ίσως να βρίσκεται πάλι κάτω από την ίδια στέγη. Ο Γιάννης Λάτσιος είναι γενικός διευθυντής προγράμματος του καναλιού του Αμαρουσίου, ενώ η σύζυγός του Ελένη Μενεγάκη σερβίρει καθημερινά καφέ στους τηλεθεατές του Alpha. Οι δυο τους έχουν συγκατοικήσει επαγγελματικά δύο φορές μέχρι τώρα, μία στον ΑΝΤ1, όπου και γνωρίστηκαν, και μία στον Alpha, όπου πριν από τρία χρόνια ο Γιάννης Λάτσιος από τη θέση του διευθυντή προγράμματος μεσολάβησε για τη μετεγγραφή της συζύγου του στην Κάντζα. Η αδερφή, τώρα, του Γιάννη Λάτσιου, η Αγλαϊα, είναι επικεφαλής της Plus Productions, εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Πολλές οι συγγένειες και οι κουμπαριές στην τηλεόραση και για τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alter Νίκο Χατζηνικολάου. Μαζί με την πρώην σύζυγό του Έλενα Κατρίτση εργάστηκαν για αρκετά χρόνια κάτω από την τηλεοπτική στέγη του Mega και ήταν αυτός που πρότεινε τη μετεγγραφή της το καλοκαίρι του 2006 στον Alpha. Στο δεύτερο γάμο του με την Κρίστι Τσολακάκη τον Ιούλιο του 2004 κουμπάρος ήταν ο Τζώνυ Καλημέρης, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alpha και νυν σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου. Οι δυο τους διατηρούσαν φιλία από την εποχή που ο πρώτος ήταν γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega και ο δεύτερος διευθυντής προγράμματος. Ο Τζώνυ Καλημέρης έκανε πρόσφατα ακόμη μια κουμπαριά, καθώς ήταν μάρτυρας στον πολιτικό γάμο του καλού του φίλου Κωνσταντή Σπυρόπουλου με την Ελμίνα Κοπελούζου στο Μόντε Κάρλο. Ο Νίκος Χατζηνικολάου συνδέεται επίσης συγγενικά κατά κάποιον τρόπο και με την Άννα Δρούζα, καθώς η σύζυγός του έχει βαφτίσει την κόρη της οικοδέσποινας του «Μπορώ», Αριάδνη. Ο δημοσιογράφος του Alter έχει μια ακόμη κουμπαριά στη μικρή οθόνη, καθώς είναι ο νονός του γιου της Αλεξάνδρας Καπελετζή και του Μάκη Σεργιάτου.

Μεγάλη τηλεοπτική οικογένεια είναι και αυτή του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Σταμάτη Μαλέλη. Η πρώην σύζυγός του Μαρία Σταματέρη παρουσιάζει τη lifestyle εκπομπή «Gala», ενώ η κόρη τους Δέσποινα φροντίζει να μας ενημερώνει για τα καλλιτεχνικά δρώμενα μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Πρώην σύζυγοι είναι και το νυν ισχυρό δίδυμο στην ενημέρωση του Mega. Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού Χρήστος Παναγιωτόπουλος και η παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου Όλγα Τρέμη έχουν έναν γιο, το 14χρονο Αλέξανδρο.

Δυνατές κουμπαριές
Μαζί στη ζωή, μαζί και στη μικρή οθόνη και μάλιστα με τις ευλογίες του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Δήμητρα Ρουμπέση, που παρουσιάζουν το πρωινό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στον Alpha «Αυτός μας έλειπε», ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Ιανουάριο του 2005 με κουμπάρο τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του σταθμού. Κοντά στον Ανδρέα έχει δουλέψει πολλές φορές μέχρι σήμερα και ο γιος του Στέργιος. Όταν ήταν στον ΑΝΤ1, δούλευε ως βοηθός ηχολήπτη στο τηλεπαιχνίδι «Θησαυροφυλάκιο», ενώ τον ακολούθησε και στον Alpha κάνοντας τα backstage στο «Dream Show».

Με τα καλύτερα λόγια μιλάει πάντα για τον κουμπάρο της η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του STAR «Κάθε μέρα καλημέρα» Έμη Λιβανίου. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που άλλαξε τα στέφανα στο γάμο της παρουσιάστριας με τον επικοινωνιολόγο Αντώνη Λιβάνιο. Δύο κουμπαριές για τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 Μίνωα Κυριακού. Η πρώτη έγινε πριν από αρκετά χρόνια, όταν πάντρεψε τον τότε παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Τέρενς Κουίκ με τη Μαρίνα Ελευθερουδάκη στο κτήμα του στο Πόρτο Χέλι. Η κουμπαριά διαλύθηκε άδοξα όμως, καθώς το ζευγάρι χώρισε, ενώ και ο γνωστός παρουσιαστής αποχώρησε από τον ΑΝΤ1. Επίσης, ο παρουσιαστής των αθλητικών ειδήσεων του σταθμού Ιάκωβος Φιλιππούσης είχε τις ευλογίες του καναλάρχη στο γάμο του, καθώς παντρεύτηκε τη γραμματέα του.

Πρόσφατα έληξε και η κουμπαριά της Έλλης Στάη με την Ελένη Κόκκαλη μετά το διαζύγιο της πρώτης από τον Στέλιο Παναγόπουλο. Οι δυο τους βέβαια παραμένουν δύο πολύ καλές φίλες κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού θα είναι κουμπάρα της δημοσιογράφου και στον επικείμενο γάμο της με τον Μιχάλη Γουλανδρή

Τους χωρίζουν τα κανάλια
Αρκετά ζευγάρια παρουσιαστών και δημοσιογράφων αν και γνωρίστηκαν ενώ εργάζονταν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, πλέον τα λένε μόνο τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, καθώς φιλοξενούνται σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Νίκος Μάνεσης και η Φαίη Μαυραγάνη γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στον ΑΝΤ1 από την εποχή που ο πρώτος παρουσίαζε την εκπομπή «Στούντιο με θέα» νωρίς τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σήμερα ο Νίκος Μάνεσης παρουσιάζει την εκπομπή «Studio Αlpha» στο κανάλι της Κάντζας, ενώ η σύζυγός του Φαίη Μαυραγάνη εκφωνεί δελτία ειδήσεων στον ΑΝΤ1.

Διαφορετικά ωράρια και κανάλια και για το ζευγάρι Κώστα Βαξεβάνη, Πόπης Τσαπανίδου. Εκείνος παρουσιάζει την ενημερωτική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» στον Alpha και πρόσφατα ανέλαβε και τη διεύθυνση ενημερωτικών εκπομπών, ενώ εκείνη βρίσκεται καθημερινά στις 10.00 το πρωί στις επάλξεις της ΝΕΤ με την ενημερωτική εκπομπή «Συμβαίνει τώρα».

Σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εργάζονταν μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Δημήτρης Οικονόμου και η Αλεξία Κουλούρη. Εκείνος βέβαια συνεχίζει να παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη γραμμή» και η σύζυγός του πρόσφατα αποχώρησε από την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του Alpha, για να αναλάβει το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι και κουμπάρος του συμπαρουσιαστή του στο πρωινό Βασίλη Λυριτζή, αφού έχει βαφτίσει το γιο του.

Στις κουμπαριές της πρωινής ζώνης συγκαταλέγεται και αυτή του Γιώργου Παπαδάκη, που το 2006 πάντρεψε τη συμπαρουσιάστριά του Μάγδα Παπαγιάννη με τον επίσης δημοσιογράφο Άρη Σαλβάνο.

Σε διαφορετικές συχνότητες εργάζονται και ο Θέμος Αναστασιάδης με τη Βασιλική Παναγιωτοπούλου. Εκείνος στον ΑΝΤ1 με το «ΟΛΑ 8» κι εκείνη στον Alpha παρουσιάζοντας το «7 μέρες Αlpha», τη μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή του καναλιού. Αντίθετα, ο πρώην συνέταιρος του Θέμου, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, εργάζεται μαζί με τη σύζυγό του. Η Κιμ Κίλιαν αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στα πάνελ της «Ζούγκλας» και του «Κίτρινου Τύπου», μετά την πρόσφατη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Στην τηλεόραση εργάζεται και ο αδελφός του Μάκη, ο Σωτήρης Τριανταφυλλόπουλος, που παρουσιάζει την εκπομπή «Κυριακάτικο τραπέζι» στη δημόσια τηλεόραση. Εκεί όπου απασχολείται και ο αδερφός του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Σάκης, ο οποίος παρουσιάζει στην ΕΤ3 το μεγαλύτερο δελτίο καιρού στην ελληνική τηλεόραση. Μάλιστα, φημολογείται πως ο Σάκης απέρριψε πέρυσι ιδιαίτερα γενναιόδωρη πρόταση του Mega να ακολουθήσει τον Γρηγόρη στον «Όμορφο κόσμο», προκειμένου να ανταγωνιστούν το δίδυμο Σπύρου Λινάρδου - Ελεονώρας Μελέτη.