Του γάμου τα καμώματα

26.02.2008
«Σήμερα γάμος γίνεται» Μην είστε, όμως, και τόσο σίγουροι ότι το «σήμερα» του τραγουδιού ισχύει πάντα! Διότι υπάρχουν κάποιοι επώνυμοι μελλόνυμφοι που άλλα γράφουν στην πρόσκληση (εάν στείλουν κιόλας) και αλλιώς έχουν προγραμματίσει να απολαύσουν την ημέρα του γάμου τους.
«Σήμερα γάμος γίνεται» Μην είστε, όμως, και τόσο σίγουροι ότι το «σήμερα» του τραγουδιού ισχύει πάντα! Διότι υπάρχουν κάποιοι επώνυμοι μελλόνυμφοι που άλλα γράφουν στην πρόσκληση (εάν στείλουν κιόλας) και αλλιώς έχουν προγραμματίσει να απολαύσουν την ημέρα του γάμου τους. Χωρίς την παρουσία παπαράτσι ή άλλων «ενοχλητικών» δημοσιογράφων και με απόλυτη μυστικότητα ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας οι αγαπημένοι μας σταρ και γνωστοποιούν την τέλεση του μυστηρίου εκ των υστέρων. Όπως δηλαδή έπραξαν πρόσφατα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με την αγαπημένη του Κάρλα Μπρούνι. Δεν είναι, όμως, ο πρώτος διδάξας!

Τζένιφερ Λόπεζ - Μαρκ Άντονι
«Ο θάνατός σου, η χαρά μου» θα μπορούσε να πει κάποιος παραφράζοντας τη γνωστή ρήση. Όμως, κατ αυτόν τον τρόπο κινήθηκε η Τζένιφερ Λόπεζ, όταν αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της Μαρκ Άντονι. Η «JLo» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το θάνατο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν! Οι δημοσιογράφοι ήταν απασχολημένοι με το χαμό του πρώην προέδρου κι έτσι το ζευγάρι αποφάσισε ότι τότε ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας χωρίς να τους ενοχλήσουν οι παπαράτσι και οι φωτογράφοι. Την ημέρα, λοιπόν, που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Ρέιγκαν Τζένιφερ και Μαρκ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης.

Μέλανι Μπράουν- Στίβεν Μπελαφόντε
Ο χωρισμός της από τον Έντι Μέρφι δεν τη στεναχώρησε και τόσο, όμως η δημοσιότητα που πήρε οδήγησε τη Μέλανι Μπράουν, τη «Μel Β» των Spice Girls, στην απόφαση ο γάμος της με τον Στίβεν Μπελαφόντε να είναι πιο προσωπικός. Και το πέτυχε, αφού το ζευγάρι φρόντισε να ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης στο Λας Βέγκας χωρίς να τους «μυριστεί» κανείς. Μόνο μερικοί συγγενείς και πολύ λίγοι φίλοι είχαν προσκληθεί, ενώ οι υπόλοιποι έμαθαν για το ευτυχές γεγονός λίγο αργότερα, όταν η Μέλανι και ο Στίβεν αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν πριν αναχωρήσουν για το μήνα του μέλιτος.

Μπρουκ Σιλντς - Κρις Χέντσι
Την τακτική που ακολούθησε η Μπρουκ Σιλντς για να παντρευτεί με τον αγαπημένο της Κρις Χέντσι θα τη ζήλευαν ακόμη και οι πράκτορες της CIA! Η ηθοποιός κάλεσε ορισμένους φίλους της σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια και αφού συγκεντρώθηκαν όλοι εκεί, θεωρώντας ότι επρόκειτο για ένα από τα πάρτι της, άνθρωποι της Σιλντς τους ενημέρωσαν ότι έπρεπε να τους ακολουθήσουν. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα σκάφος 20 μέτρων και τους οδήγησαν σ' ένα νησί, όπου το ζευγάρι και ο παπάς τους περίμεναν για να ξεκινήσει η τελετή.

Τζούλια Ρόμπερτς - Ντάνι Μόντερ
Η 4η Ιουλίου είναι μια σημαντική μέρα για τους Αμερικανούς, την οποία φροντίζουν να γιορτάζουν και με το παραπάνω. Οπότε μια πρόσκληση σε κάποιο πάρτι για εκείνη τη μέρα δεν προκαλεί ερωτήματα. Αυτό σκέφτηκε και η Τζούλια Ρόμπερτς και με μια ιδιόχειρη πρόσκληση κάλεσε μερικούς φίλους δικούς της και του καλού της, του Ντάνι Μόντερ, να βρεθούν στο σπίτι τους την 4η Ιουλίου του 2002. Οι φίλοι, φυσικά, αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αλλά η έκπληξη που τους περίμενε όταν έφτασαν ήταν μεγάλη. Διότι η Ρόμπερτς είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη μέρα να ρίξει μερικά βεγγαλικά στον ουρανό, όχι για να γιορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, αλλά το γάμο της! Κανείς, βέβαια, από τους προσκεκλημένους δεν γνώριζε τίποτα κι έτσι δεν είχε διαρρεύσει στον Τύπο κάτι για τη γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς την είχε προετοιμάσει η ηθοποιός.

Σάντρα Μπούλοκ - Τζέσι Τζέιμς
«Φορέστε κάτι απλό και ελάτε στο σπίτι μου για ένα μικρό πάρτι» ήταν το νόημα του κειμένου της κάρτας που έφτασε σε περίπου 100 άτομα διά χειρός Σάντρα Μπούλοκ. Κι εκείνοι, βέβαια, δεν της χάλασαν το χατίρι. Πήγαν στη βίλα της, όπου η ηθοποιός τους περίμενε φορώντας ένα λευκό φόρεμα με τα κλασικά παντς και με τον αγαπημένο της Τζέσι Τζέιμς να ανυπομονεί. Περίμενε, βλέπετε, να εμφανιστεί και ο παπάς, για να ξεκινήσει το μυστήριο. Για το οποίο, φυσικά, κανείς από τους 100 καλεσμένους δεν είχε ιδέα, αλλά αυτή η άγνοιά τους βοήθησε το ζευγάρι να απολαύσει τη στιγμή.

Νικολέτ Σέρινταν - Μάικλ Μπόλτον
Όποιος ρωτούσε τη Νικολέτ Σέρινταν πότε με το καλό ο γάμος με τον αγαπημένο της τραγουδιστή Μάικλ Μπόλτον έπαιρνε την εξής απλή απάντηση: «Θα δούμε» Το ζευγάρι, βέβαια, είχε προσδιορίσει ότι το καλοκαίρι του 2008 θα πραγματοποιούσε το ευτυχές γεγονός επί βρετανικού εδάφους. Και αυτό το είχαν εκμυστηρευτεί και σε ορισμένους καλούς φίλους. Οι οποίοι, πάντως, είδαν ένα βράδυ σε μία από τις εξόδους του ζεύγους να λάμπουν στα δάχτυλά τους οι βέρες. Ο γάμος τελέστηκε υπό απόλυτη μυστικότητα στην Ιταλία, όπως λένε οι πληροφορίες, και αφορμή στάθηκε η εγκυμοσύνη της Νικολέτ.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Κέβιν Φέντερλαϊν
Θέλει δεν θέλει αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των παπαράτσι και, φυσικά, των εντύπων. Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, βέβαια, δεν ήθελε και ο γάμος της με τον (τότε) αγαπημένο της Κέβιν Φέντερλαϊν να γίνει αντικείμενο δημόσιου θεάματος. Αποφάσισε έτσι να κρατήσει σαν επτασφράγιστα μυστικά τόσο την ημερομηνία όσο και τον τόπο τέλεσης του μυστηρίου και το κατάφερε. Ο γάμος της ποπ τραγουδίστριας το 2004 αποδείχθηκε όντως μυστήριο για τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής ότι η Σπίαρς και ο Φέντερλαϊν ενώθηκαν «εις σάρκαν μίαν» σε μια τελετή που διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και τη γνώριζαν μόνο οι σχεδόν 20 προσκεκλημένοι.

Κι εντός συνόρων
Οι μυστικοί γάμοι, πάντως, δεν είναι προνόμιο μόνο των αλλοδαπών celebrities. Διότι και στην ημεδαπή είθισται ορισμένοι επώνυμοι να φροντίζουν ώστε η μέρα του γάμου τους να είναι γνωστή μόνο στους δικούς τους ανθρώπους. Όπως συνέβη με το γάμο της Όλγας Τρέμη με τον Νίκο Νικητέα. Οι πληροφορίες ήθελαν το ζευγάρι να παντρεύεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Ρηγίλλης, όμως στην πορεία το πλάνο άλλαξε. Ο γάμος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στη Στησιχόρου και για την αλλαγή ενημερώθηκαν μόνο όσοι έπρεπε, αποφεύγοντας το ζευγάρι κατ αυτόν τον τρόπο κάμερες και δημοσιογράφους.

Απόλυτη μυστικότητα, εξάλλου, κατάφερε να πετύχει και η Σταρ Ελλάς Ισαβέλλα Δάρρα. Χωρίς να μάθει κανείς τίποτα, το γνωστό μοντέλο ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας δίπλα στον καλό της, Κωνσταντίνο Θεοφίλου.

Άκρα μυστικότητα, επίσης, κάλυψε και το γάμο του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μιχάλη Κωνσταντίνου με την Εβελίνα Κυράστα. Το ζευγάρι επέλεξε λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου σε μια τελετή στο Δημαρχείο Κηφισιάς παρουσία φυσικά ελάχιστων προσκεκλημένων.