Μιλάει για πρώτη φορά

14.02.2008
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας Αρβανιτίδη, Αλέξη Κούγια, ότι θα προσφύγουν και σε δεύτερο τεστ πατρότητας, που θα πραγματοποιηθεί σε κέντρο γενετικής της Θεσσαλονίκης, το ΛΟΙΠΟΝ αναζήτησε τη γνώμη της Ουρανίας Τουτουνζή.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας Αρβανιτίδη, Αλέξη Κούγια, ότι θα προσφύγουν και σε δεύτερο τεστ πατρότητας, που θα πραγματοποιηθεί σε κέντρο γενετικής της Θεσσαλονίκης, το ΛΟΙΠΟΝ αναζήτησε τη γνώμη της Ουρανίας Τουτουνζή.

Αναμφισβήτητα είναι μια ιστορία που συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη περάσει ένας μήνας από τότε που έσκασε η «βόμβα» των αποτελεσμάτων των πρώτων εξετάσεων DNA, σύμφωνα με τα οποία το παιδί της Ουρανίας Τουτουνζή φέρεται να είναι γιος του Πασχάλη Αρβανιτίδη.

Τι λέει, όμως, η πλευρά Τουτουνζή για τις τελευταίες εξελίξεις;

Στην αρχή θελήσαμε να αποσπάσουμε έστω μια μικρή δήλωση από τη μητέρα του 3χρονου αγοριού, του οποίου η πατρότητα αμφισβητείται εκ νέου. Από το ρεπορτάζ που κάναμε, όμως, διαπιστώσαμε ότι η Ουρανία Τουτουνζή είναι απομονωμένη στην οικία της οικογένειας στα βόρεια προάστια και δεν βγαίνει λεπτό εκτός σπιτιού, αφού γνωρίζει ότι παντού παραμονεύουν κάμερες και δημοσιογράφοι.

«Ο αριθμός τηλεφώνου που καλέσατε είναι απενεργοποιημένος», ήταν το μόνο αποτέλεσμα των πολλαπλών κλήσεων που κάναμε στο προσωπικό κινητό της τηλέφωνο. Η γραμμή, άλλωστε, από το δικηγόρο της Νίκο Αγαπηνό είναι να μην κάνει καμία δήλωση. Γι αυτό και μένει συνεχώς στο πλευρό του γιου της μέσα στο σπίτι. Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας, επικοινωνήσαμε με τη μητέρα της 43χρονης, την κυρία Αρετή Τουτουνζή, η οποία δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ δημόσια, πόσο μάλλον σε μέσα ενημέρωσης για το επίμαχο θέμα.

«Μου έχει απαγορέψει τόσο η κόρη μου όσο και ο δικηγόρος της να πω το οτιδήποτε για το θέμα που έχει προκύψει και αφορά την κόρη μου και τον Πασχάλη Αρβανιτίδη». Εμείς όμως επιμείναμε, ελπίζοντας σε ένα μικρό δικό της σχόλιο.

Πώς σχολιάζετε παρ όλα αυτά ως μητέρα την προσφυγή του κυρίου και της κυρίας Αρβανιτίδη για δεύτερο τεστ πατρότητας και επανεξέταση DNA του εγγονού σας σε δεύτερο κέντρο γενετικής στη Θεσσαλονίκη;

«Η κυρία ας πάει όπου θέλει! Και στο Ντουμπάϊ ας πάει Ακόμη και στη ΝΑSΑ», ήταν η απάντησή της.

Τόσο από τον τόνο της φωνής όσο και από τα λόγια της ήταν εμφανείς η οργή της γυναίκας και ο θυμός της οικογένειας Τουτουνζή. Πριν ακόμη τελειώσει την πρότασή της η κυρία Αρετή μας έκλεισε το τηλέφωνο. Η οργή της μάνας. Η επιλογή των λέξεων της σύντομης, αλλά πολύ εύγλωττης δήλωσής της δεν ήταν τυχαία. Σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε φιλοξενηθεί στο παρελθόν το ζευγάρι Αρβανιτίδη η σύζυγος του Πασχάλη είχε πει: «Αν αποδειχθεί ότι το παιδί είναι του συζύγου μου, εγώ θα πάω στο Ντουμπάι». Μια δήλωση που τότε είχε κάνει μεγάλη αίσθηση

Σήμερα η Αρετή Τουτουνζή παραμένει ακλόνητος βράχος και υποστηρικτής των επιλογών της κόρης της. Και μέσω του ΛΟΙΠΟΝ εξωτερίκευσε το θυμό της για τις εξελίξεις. Ένας θυμός κατά πολλούς δικαιολογημένος, αφού και ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας εξήγησε: «Τα τεστ που γίνονται δεν μπορούν να διαψευστούν κατά 99,9%». Η συνέχεια του σίριαλ επί των δικαστικών αιθουσών, αφού σε λίγες ημέρες αναμένεται και η δικαστική απόφαση που θα ορίζει το ύψος της μηνιαίας διατροφής του παιδιού.

Δ.Μ.