Μαρία Κορινθιου: «Το γυμνό δεν είναι κακό»

01.02.2008
Η εμφάνισή της κόβει την ανάσα στον αντρικό πληθυσμό. Η Μαρία Κορινθίου είναι το καινούργιο εκρηκτικό θηλυκό της ελληνικής σόουμπιζ και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την καινούργια της ταινία, για τη μουσική και το τραγούδι, για τις προκλητικές φωτογραφίσεις που έχει κάνει, για τον έρωτα και τη ζωή
Η εμφάνισή της κόβει την ανάσα στον αντρικό πληθυσμό. Η Μαρία Κορινθίου είναι το καινούργιο εκρηκτικό θηλυκό της ελληνικής σόουμπιζ και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την καινούργια της ταινία, για τη μουσική και το τραγούδι, για τις προκλητικές φωτογραφίσεις που έχει κάνει, για τον έρωτα και τη ζωή

Μαρία, φαίνεσαι να είσαι από τους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να πετύχουν τους στόχους τους. Μέχρι πού θα έφτανες για να το καταφέρεις αυτό;

«Είμαι αποφασισμένη να πετύχω και να καταξιωθώ σε αυτό για το οποίο έχω πάθος, την υποκριτική. Όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή τού κάθε ανθρώπου θέλουν θυσίες και μεγάλο πόνο, αλλά αν αγαπάς κάτι υπομένεις και επιμένεις».

Είχες δική σου ιστοσελίδα και ακολούθησε σειρά φωτογραφήσεων και εξωφύλλων περιοδικών. Ήταν θέμα τύχης;

«Ένας ηθοποιός δεν δουλεύει ποτέ με την ομορφιά του αλλά με τη δύναμη της ψυχής του και με την αλήθεια του! Τίποτα δεν είναι υπό έλεγχο αν μένεις μόνο στην ομορφιά και δεν εξελίσσεσαι ως ηθοποιός. Η εμφάνιση βοηθάει, αλλά την επιτυχία την αγγίζει ένας ηθοποιός μέσα από τις επιλογές του. Κάθε επιτυχία κρύβει μια ολόκληρη διαδρομή από πίσω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Στα 18 σου πηγαίνεις στην Αμερική. Τι έγινε εκεί;

«Στην Αμερική δεν πήγα για να βιώσω διαφορετικές καταστάσεις και να εμπλουτίσω το δικό μου εσωτερικό κόσμο».

Γιατί ξαναγύρισες στην Ελλάδα; Είναι λιγότερες οι ευκαιρίες για τους ηθοποιούς απ ό,τι στην αλλοδαπή;

«Αναγκάστηκα να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί είχε λήξει η άδεια παραμονής μου και έπρεπε να έρθω πίσω για να την ανανεώσω. Στην Αμερική είναι δύσκολο να γίνεις γνωστός. Το να κάνεις όμως κάποιες δουλειές με καλά χρήματα είναι πολύ εύκολο. Καθημερινά γίνονται εκατοντάδες παραγωγές και οι ηθοποιοί έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν».

Πώς κρίνεις όσους παρατάνε τη χώρα τους για διεθνή καριέρα; Ήταν στόχος σου η διεθνής καριέρα;

«Μου αρέσει να βάζω στη ζωή μου το άγνωστο και το δύσκολο. Να προσπαθώ και να παλεύω γι αυτό που θέλω και να μη μένω στάσιμη ή στα σίγουρα. Όσο δύσκολο και να είναι κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό».

Ξέρεις να προκαλείς με τα σέξι εξώφυλλα και ταυτόχρονα να κρατάς χαμηλούς τόνους. Πώς καταφέρνεις να τα ισορροπείς αυτά;

«Δεν ξέρω να προκαλώ, γιατί δεν το βλέπω έτσι. Ό,τι κάνω δεν έχει στόχο την πρόκληση. Είμαι ο εαυτός μου και δεν θα απαρνηθώ την αλήθεια μου. Η ισορροπία ξεκινάει από μένα. Ποτέ δεν κάνω κάτι επειδή πρέπει, αλλά γιατί το θέλω και με αντιπροσωπεύει. Δεν θεωρώ το γυμνό κάτι κακό. Είμαι αρκετά απελευθερωμένη και όλες οι φωτογραφήσεις είναι μέρος της δουλειάς μου. Όπως κάνω μια φωτογράφιση για ένα γυναικείο περιοδικό, κάνω και για ένα αντρικό».

Ο «Γητευτής» ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι σε θέλει το γυαλί. Με την ερμηνεία σου γοητεύεις το κοινό. Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να σε γοητεύει από τη σειρά;

«Όπως σου είπα, τίποτα δεν είναι τυχαίο και πίσω από όλα αυτά που βλέπουμε κρύβονται η επιμονή και το πάθος. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είναι ό,τι πιο ωραίο να ακούει ένας ηθοποιός αυτά τα λόγια και αισθάνονται ότι μέσα από την προσωπική μου μάχη δικαιώνομαι. Αυτό που με γοητεύει στη σειρά είναι ότι έχω την τιμή να δουλεύω με ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι».

Μόνη ή με παρέα περνάς καλύτερα;

«Είμαι πολύ μοναχικός άνθρωπος και μου αρέσει. Έχω μάθει να ζω και να παλεύω μόνη μου. Περνάω πολύ καλά μόνη, αλλά σαφώς θέλω να έχω στη ζωή μου ανθρώπους που να με γεμίζουν. Λίγους, καλούς και εκλεκτούς».

Σε λίγες μέρες, θα σε δούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Deep end». Πώς και σε διάλεξαν να ερμηνεύσεις κατευθείαν το ρόλο της πρωταγωνίστριας;

«Δεν έγινε κατευθείαν. Πολλές ηθοποιοί πέρασαν κάστινγκ για το ρόλο αυτόν. Τώρα, για το λόγο που επέλεξαν εμένα θα πρέπει να ρωτήσεις το σκηνοθέτη. Ίσως είδε ότι έχω αρκετά στοιχεία της Ινούς».

Ο ρόλος σου εκεί είναι μιας γυναίκας που σαγηνεύει δύο άντρες, τον άντρα της και τον εραστή της. Ο ένας της προσφέρει προστασία-ασφάλεια και ο άλλος της ανεβάζει τη λίμπιντο. Θα μπορούσες να αντέξεις σε μια διπλή σχέση για να αισθάνεσαι πλήρης;

«Όχι, δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες. Δύσκολα κάνω σχέσεις. Οπότε, όταν δεχτώ έναν άνθρωπο να μπει στη ζωή μου, θα το κάνω συνειδητά. Θα είναι επιλογή μου. Θα με γεμίζει ολοκληρωτικά και θα παίρνω πράγματα μέσα από αυτόν. Δεν μου αρέσει να παίζω παιχνίδια. Αφού, λοιπόν, μπαίνω σε μια σχέση συνειδητά, είμαι εκεί».

Ποιες ομοιότητες βρίσκεις ανάμεσα σ' εσένα και στην ηρωίδα που ερμηνεύεις στην ταινία;

«Η Ινώ είναι μια γυναίκα αρκετά μυστήρια, απρόβλεπτη, αδίστακτη. Είναι μια γυναίκα που κινεί τους πάντες όπως θέλει. Είναι μια γυναίκα με πολλά πρόσωπα και αρκετά αψυχολόγητη. Άλλα λέει, άλλα σκέφτεται και άλλα πράττει».

Τα γυρίσματα κράτησαν περίπου ένα μήνα και έγιναν σε απίστευτες παραλίες, που πραγματικά σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη Χαβάη ή σε κάποιο άλλο εξωτικό μέρος. Θεωρείς ότι ο κινηματογράφος μπορεί από μόνος του να προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό;

«Σαφώς και μπορεί. Όμως δεν είμαι μόνο το φυσικό κάλλος μιας τοποθεσίας που θα βοηθήσει την ταινία να κάνει επιτυχία. Ούτε μόνο οι ομορφιές μιας χώρας αρκούν για να φέρουν τουρισμό».

Μάλλον ο κινηματογράφος και η τηλεόραση δεν σου αρκούν. Ανοίγεις τα φτερά σου και στο τραγούδι, εκεί όμως με ψευδώνυμο (este). Η ανωνυμία τελικά είναι προστασία ή δείγμα ανασφάλειας απέναντι σε ένα νέο, ανεξερεύνητο στόχο;

«Ο κινηματογράφος, το θέατρο και η τηλεόραση μου αρκούν. Η υποκριτική είναι ο έρωτάς μου και δεν τη βάζω σε δεύτερη μοίρα. Ζω μέσα από αυτήν. Όσο για το τραγούδι, απλώς είμαι μια ηθοποιός που ξέρει να τραγουδάει και μου αρέσει. Διάλεξα ψευδώνυμο γιατί έκανα κάτι που δεν ήθελα να το μοιραστώ. Το έκανα μόνο για μένα».

Το τραγούδι «Ready for love» που ακούγεται στους τίτλους της ταινίας «Deep end» έχει ήδη γίνει επιτυχία στα κλαμπ και στα ραδιόφωνα.

Πόσο «ready for love» είσαι;

«Είμαι έτοιμη πάντα για να δεχτώ τον απόλυτο έρωτα στη ζωή μου, όποια μορφή κι αν έχει. Με τον έρωτα ζούμε καθημερινά, απλώς σ' εμάς μένει να μην του κλείνουμε την πόρτα».

Σύντομα θα σε δούμε και στο τρίτο μέρος του «Λούφα και παραλλαγή». Τι θα κάνεις εκεί; Έναν αντίστοιχο ρόλο με αυτόν της Καγιά;

«Υποδύομαι την Ελένη, μία από τις δύο κόρες του Κιμούλη. Η Μαρία, η αδελφή μου (Ισαβέλα Κογεβίνα), είναι η σεμνή, γλυκιά, χαμηλών τόνων κόρη, ενώ εγώ είμαι η τσαχπίνα και πεταχτούλα».

Υπάρχει χώρος για τα μοντέλα στην υποκριτική;

«Σαφώς υπάρχει. Για τον καθένα ισχύει αυτό, αν μπαίνει συνειδητά και με πάθος. Είναι στο χέρι του καθενός μας να δεχτεί οτιδήποτε στη ζωή του και πραγματικά να το βιώσει, προσπαθώντας να εξελιχθεί μέσα από αυτήν τη διαδικασία».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

«Καλύτερο άνθρωπο και καλύτερη ηθοποιό μέσα από τις επιλογές μου».