Περιμένοντας τον μποναμά

02.01.2008
Το 2008 βρίσκεται προ των πυλών και μαζί με αυτό ο Αϊ-Βασίλης. Κάτω από τις... καμινάδες των καναλιών οι περισσότεροι τηλεστάρ περιμένουν τα δώρα τους, θέλοντας βέβαια περισσότερο

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ


Το 2008 βρίσκεται προ των πυλών και μαζί με αυτό ο Αϊ-Βασίλης. Κάτω από τις... καμινάδες των καναλιών οι περισσότεροι τηλεστάρ περιμένουν τα δώρα τους, θέλοντας βέβαια περισσότερο απ όλα ένα γενναιόδωρο μποναμά από την AGB. Όπως κάθε χρόνο όμως, έτσι και φέτος, κάποιοι μάλλον θα μείνουν χωρίς δώρο...

Μάρα Ζαχαρέα
Οι καλοκαιρινές διακοπές με στελέχη του Alpha στην Πάρο και οι κοινές φωτογραφήσεις με την Έλλη Στάη φαντάζουν πολύ μακρινές για τη Μάρα Ζαχαρέα, που αποτελεί ήδη παρελθόν για το κανάλι της Κάντζας. Μετά την απομάκρυνση του Ηρακλή Φειδετζή οι ισορροπίες εντός Alpha άλλαξαν με κερδισμένη την Έλλη Στάη. Από τη στιγμή που η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε μόνη της την παρουσίαση του δελτίου, τα νούμερα καθηλώθηκαν περίπου στο 12%, με αποτέλεσμα να τερματίζει σταθερά τελευταίο. Η εμφάνισή της στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αλλά και η φράση του Λαζόπουλου στο «Αλ Τσαντίρι νιουζ», «η Μάρα φεύγει, η Στάη έρχεται», αποτέλεσαν τον προάγγελο ενός δρομολογημένου εδώ και καιρό τηλεοπτικού διαζυγίου.

Σοφία Καρβέλα
Οι μεγάλες προσδοκίες της κόρης της Άννας Βίσση από το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στους «31 Δρόμους» του Mega διαψεύστηκαν πολύ σύντομα, όχι μόνο από το τηλεοπτικό κοινό και τους ιθύνοντες του καναλιού, αλλά ακόμη και από τον πατέρα της, που δήλωσε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις υποκριτικές ικανότητες της Σοφίας. Η σειρά, αν και ήταν μία από τις ακριβότερες του Mega, δεν ικανοποίησε το διευθυντή προγράμματος του σταθμού, που αρχικά τη μετέθεσε βράδυ Κυριακής, ενώ πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε άδοξα τον κύκλο της. Μάλιστα, ο Πέτρος Μπούτος σε συνέντευξή του στο «Έθνος» έκανε λόγο για «αλαζονεία εκ μέρους κάποιων συντελεστών της σειράς». Παράλληλα, η Σοφία αντιμετωπίζει και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η δικαστική διαμάχη εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών με τη μητέρα της.

Τέρενς Κουίκ
Ίσως οι πρώτοι μήνες του 2008 να είναι και οι τελευταίοι του βετεράνου δημοσιογράφου στην πρωινή ζώνη του Alter. Παρά τις αλλαγές στη θεματολογία του, το «Καλημέρα με τον Τέρενς», όχι μόνο δεν κατόρθωσε να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, αλλά πολλές ημέρες βρέθηκε να υπολείπεται σε τηλεθέαση και του «Κάθε μέρα καλημέρα» του Star με την Έμη Λιβανίου. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί ο χρόνος της εκπομπής αρχικά υπέρ της Μαριέττας Χρουσαλά και στη συνέχεια υπέρ της νέας εκπομπής μαγειρικής της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Ο Τέρενς αντιμετώπισε πρόσφατα και την αναγγελία του θανάτου του από ανεύρυσμα, σύμφωνα με όσα κακόβουλα διέδωσαν μπλόγκερ του Διαδικτύου.

Ιωσήφ Μαρινάκης - Αλέξανδρος Σταύρου
Την προηγούμενη τηλεοπτική περίοδο μονοπωλούσαν τα εξώφυλλα των περιοδικών αλλά και τις στήλες των lifestyle εκπομπών, με τίτλους όπως «οι πλέον επιτυχημένοι ζεν πρεμιέ» κ.λπ. Παράλληλα, οι σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούσαν έρχονταν πρώτες στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Δυστυχώς, η φράση «η ισχύς εν τη ενώσει» δεν είχε αντίκρισμα στη δική τους περίπτωση, καθώς η συνεργασία τους στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ο Γητευτής» περνάει μέχρι στιγμής αδιάφορη στους τηλεθεατές και κατ επέκταση στον τυφλοσούρτη της ΑGΒ.

Γιώργος Μητσικώστας
Χωρίς τηλεοπτική στέγη έμεινε τη χρονιά που φεύγει ο Γιώργος Μητσικώστας. Ο «Κώδικας ντα Μήτσι» ουδέποτε αποκρυπτογραφήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του Alter να αποφασίσουν όχι μόνο τη διακοπή της εκπομπής, αλλά και τη συνεργασία του γνωστού μίμου με το κανάλι. Ωστόσο, ούτε κάποια από τις συζητήσεις που είχε ο Γιώργος Μητσικώστας στην αρχή της σεζόν είχε θετικό αποτέλεσμα. Alpha και ΕΡΤ δεν έδωσαν το «ΟΚ» στο μίμο για την παρουσίαση κάποιας σατιρικής εκπομπής, ενώ ούτε στο Mega έκριναν ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την παρουσίαση του «Εισοδηματία».