Π. Καλλίδης: "Με την Ελεονώρα θα καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης"

04.12.2007
Ο Πάνος Καλλίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της αθηναϊκής νύχτας. Ο ίδιος βιώνει την επιτυχία του πολύ προσγειωμένα και κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Τον συναντήσαμε στο καμαρίνι του στο «Caramella» και μας μίλησε για τη δουλειά του, τις εμπειρίες του αλλά και για την κόντρα του με την Ελεονώρα Μελέτη

Από τη Βίκυ Διαμάντη


Ο Πάνος Καλλίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της αθηναϊκής νύχτας. Ο ίδιος βιώνει την επιτυχία του πολύ προσγειωμένα και κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Τον συναντήσαμε στο καμαρίνι του στο «Caramella» και μας μίλησε για τη δουλειά του, τις εμπειρίες του αλλά και για την κόντρα του με την Ελεονώρα Μελέτη.

Η καριέρα σου δεν ξεκίνησε από τα reality. Δεν θα ήταν πιο εύκολο να πας σε ένα τέτοιο σόου για να γίνεις πιο γρήγορα γνωστός;

«Δεν είναι ανάγκη να συμμετέχουν όλοι σε reality. Αν κάποιος ξεκινήσει παραδοσιακά και βλέπει ότι ο δρόμος του έχει μπει σε καλή πορεία, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπει σε reality. Το reality βοηθάει τραγουδιστές που ξεκινούν από το μηδέν».

Ξεκίνησες στη Θεσσαλονίκη...

«Όχι, η πρώτη μου δουλειά δεν ήταν στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα από μαγαζιά της επαρχίας και βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ξεκίνησα ουσιαστικά τη δισκογραφία».

Υπήρχαν δυσκολίες στη μέχρι τώρα διαδρομή σου;

«Έκανα φοβερή υπομονή μέχρι να έχω περισσότερη ώρα σε ένα πρόγραμμα. Όταν ξεκίνησα, τραγουδούσα μόλις πέντε λεπτά, και αν... Προσπάθησα σκληρά για να κερδίσω ώρα στο πρόγραμμα, ώστε να μπορώ να δείξω την προσωπικότητά μου, τις δυνατότητές μου, αλλά και να κερδίσω την εμπιστοσύνη των μαέστρων».

Τι έχει αλλάξει από τότε έως σήμερα στη ζωή σου;

«Πρώτον, ήμουν πιο χαρούμενος... Είχα λιγότερες ευθύνες τότε. Ήμουν πιο ανέμελος. Κοιτούσα περισσότερο τι θα κάνω αύριο για να περάσω καλά εγώ και δεν σκεφτόμουν τι θα κάνω αύριο για να πάει καλά η καριέρα μου».

Με τη δημοσιότητα πώς τα πας;

«Μια χαρά...».

Δεν έχεις δώσει δικαιώματα για την προσωπική σου ζωή.

«Δεν με αφορά αυτός ο τρόπος προβολής. Με ενδιαφέρει να κάνω καλή δουλειά, είμαι ένας τραγουδιστής και θεωρώ ότι δεν πρέπει να απασχολώ το ελληνικό κοινό με την προσωπική μου ζωή. Με ενδιαφέρει να ασχολούνται μαζί μου επειδή αγαπάνε την ελληνική μουσική και το τραγούδι».

Να υποθέσω ότι δεν θα μου απαντήσεις αν είσαι ερωτευμένος...

«Δεν είμαι».

Μοναξιά, όπως λέει το τραγούδι σου;

«Ναι, αν και θα ήθελα να ζήσω έναν έρωτα. Μοναξιά...».

Η νύχτα έχει και τη σκληρή της πλευρά. Πρόσφατα στο μαγαζί που εργάζεσαι έγιναν κάποια άσχημα γεγονότα, με συμβόλαια θανάτου, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πώς βίωσες εσύ αυτή την κατάσταση; Ένιωσες φόβο, τι;

«Μια ανησυχία την ένιωσα, αλλά βλέποντας πώς έχουν τα πράγματα στην πραγματικότητα κι επειδή αυτήν τη δουλειά την επέλεξα, δεν μπορώ να κάνω πίσω για κάποιες ανησυχίες».

Λένε ότι η σόουμπιζ κυριαρχείται από γκέι. Ισχύει αυτό; Ποια είναι η άποψή σου για τους ομοφυλόφιλους;

«Δεν είμαι ρατσιστής. Έχει παντού, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Δεν έχω πρόβλημα, δεν τους βλέπω σαν κάτι διαφορετικό, απλώς έχουν επιλέξει άλλο τρόπο σεξουαλικής έκφρασης».

Τελευταία συζητιέται και το θέμα των ναρκωτικών στη σόουμπιζ...

«Αυτά επίσης υπάρχουν παντού, και στην ημέρα και στη νύχτα και σε όλες τις ώρες και τα μέρη, όχι μόνο στη σόουμπιζ. Είναι στο χέρι του καθένα να ασχοληθεί ή να μην ασχοληθεί. Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει αυτά που λέμε ελαφριά ναρκωτικά, αλλά δεν μου κάνανε. Δεν νομίζω ότι μου ταιριάζουν».

Ο ανταγωνισμός στο χώρο του τραγουδιού έχει γίνει έντονος τελευταία. Σε αγγίζει εσένα αυτό;

«Από μικρός έμαθα να μάχομαι και να αγωνίζομαι για το ψωμί μου, τη δουλειά μου, την καριέρα μου... Προσπαθώ πάντα να κάνω σωστές κινήσεις».

Στην πίστα βγαίνεις πολύ κεφάτος. Από πού αντλείς αυτό το κέφι;

«Από τον κόσμο! Είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω για να διασκεδάσω κι εγώ παρέα με τον κόσμο».

Θεωρείς ότι είσαι και διασκεδαστής εκτός από τραγουδιστής;

«Ναι. Στο Μέγαρο Μουσικής είναι μόνο τραγουδιστές. Στα μαγαζιά που δουλεύω εγώ πρέπει να είσαι και διασκεδαστής».

Θα έκανες κάτι διαφορετικό; Ηθοποιία, ας πούμε...

«Είναι ωραίο να ασχολείσαι με πολλά πράγματα. Αλλά μετά μοιράζεσαι! Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δίνεις όλη τη δύναμη και την ενέργειά σου πάνω σε ένα πράγμα».

Πώς αποφάσισες τόσο νωρίς να ηγηθείς ενός σχήματος;

«Απλά το βλέπω το πράγμα. Δίνω τον αγώνα μου και προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου».

Σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια;

«Το βλέπω λίγο μακριά ακόμη. Υπάρχει όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Πολλές φορές με έχω πιάσει να με σκέφτομαι με μια καλή σύντροφο, να κάνουμε κουτσούβελα... Για την ώρα, το βλέπω μακρινό όνειρο... Θα ήθελα όμως».

Στο παρελθόν είχατε μια κόντρα με την Ελεονώρα Μελέτη. Ποιες είναι οι εξελίξεις;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα πια ανάμεσα σ' εμένα και την Ελεονώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή της, πήγα και περάσαμε πολύ όμορφα. Μετά δώσαμε μια συνέντευξη στο κανάλι μαζί. Μου υποσχέθηκε η Ελεονώρα ότι θα έρθει εδώ στο καμαρίνι, για να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης».

Πριν από λίγο καιρό έγιναν τα βραβεία «Αρίων». Δεν ήσουν υποψήφιος και ούτε καν καλεσμένος παρά την απήχηση που έχεις στον κόσμο...

«Έχω ένα παράπονο που δεν ήμουν ούτε υποψήφιος στα Αρίων, αλλά, πέρα από αυτό, δεν με κάλεσαν καν...».

Γιατί έγινε αυτό;

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το εξηγήσω... Ίσως γιατί δεν αποφασίζει ο κόσμος πραγματικά. Ο κόσμος που αποφασίζει πού θα πάει να διασκεδάσει γεμίζει το μαγαζί που εμφανίζομαι καθημερινά, έξι μέρες την εβδομάδα. Άρα, εκεί δεν επιλέγει ο κόσμος».

Η Eurovision σε ενδιαφέρει;

«Όχι, δεν θα το έλεγα. Γιατί θέλει να κάνεις ένα ολόκληρο θέαμα, που θα συνδυάζει χορό, τραγούδι... Εγώ είμαι για να διασκεδάζω τον κόσμο. Αν μου πεις να πάω στη Eurovision για να τους κάνω να χορέψουν, μπορώ να τους κάνω να χορέψουν, να σηκωθούν στα τραπέζια».