Ο αθόρυβος γάμος που έκανε πάταγο

03.12.2007
Ναι, λοιπόν. Η Όλγα Τρέμη δικαίωσε και αυτή τη φορά το επίθετό της και με το γάμο της έκανε το σύμπαν να τρέμει.

Ναι, λοιπόν. Η Όλγα Τρέμη δικαίωσε και αυτή τη φορά το επίθετό της και με το γάμο της έκανε το σύμπαν να τρέμει. Ήταν πραγματικά ένας γάμος που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή σεισμό πολλών Ρίχτερ, για τους λόγους που ξέρετε και υποψιάζεστε. Ένα σεισμό τεκτονικό, που η Όλγα τον έκανε... αρχιτεκτονικό. Γιατί αρχιτεκτόνισε μεθοδικά όλες τις λεπτομέρειες, έτσι, για να μη μοιάζει αυτός ο γάμος με κανέναν άλλο.

Εγώ βέβαια ήξερα από την αρχή ότι ο γάμος θα γινόταν στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αμαλίειου Ορφανοτροφείου, στην οδό Στησιχόρου 6, στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, στις 12.30 το μεσημέρι και όχι στις 6 το απόγευμα όπως διέδιδαν. Το παρεκκλήσι αυτό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και από την κατοικία της Όλγας, κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και από τη μυθική κατοικία της μίας από τις δύο κουμπάρες της, της γοητευτικής και δημιουργικής εφοπλίστριας Ελένης Βάττη, που «συνωμότησε» με την Όλγα, αλλά και με την άλλη κουμπάρα, τη σοφή Σοφία Στάικου-Σάλλα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, για να κρατήσουν μυστική και την ημερομηνία του γάμου και την εκκλησία.

Και όταν από κάποια πρόσωπα περίεργα άρχισαν να διαρρέουν ημερομηνίες κ.λπ., τότε η «συνωμοτική ομάδα» οργανώθηκε και πέτυχε το απίστευτο: ο γάμος να μείνει αθόρυβος, αλλά ταυτόχρονα να κάνει πάταγο.

Έτσι, η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Νικητέας έσπασαν και πάλι ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας, αντίθετα από άλλους υποψήφιους γαμπρούς και υποψήφιες νύφες και από μελό μελλόνυμφους, που αναβάλλουν συνεχώς τους γάμους τους, επειδή τους βολεύει και τους... αναβολεύει. Η Όλγα και ο Νίκος μέσα στους 6 μήνες του έρωτά τους, που τον κράτησαν μυστικό, πέτυχαν και σε χρόνο-ρεκόρ να χορέψουν το χορό του Ησαϊα, χωρίς μπαλωθιές και κιτς γκλαμουριές, στο γραφικό αυτό παρεκκλήσι, σε στενό κύκλο συγγενών και φίλων, έχοντας επιτύχει να αποπροσανατο-ζαλίσουν τα πλήθη των θαυμαστών, των περίεργων, των παπαράτσι.

Σας παρουσιάζω ορισμένους από τους εκλεκτούς καλεσμένους που ήταν στην εκκλησία, αλλά και στη γαμήλια δεξίωση αργότερα στο κέντρο «Επτά θάλασσες», στην οδό Ομήρου.

Ήταν λοιπόν εκεί: Η υπέρλαμπρη πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον αγαπημένο της σύζυγο Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο Χρήστος Λαμπράκης δεν μπόρεσε να είναι εκεί, αλλά έλαμψε με την παρουσία της η εκπληκτική του μητέρα Έλζα, πάντα δημιουργική, που κλείνει φέτος τα 100 της χρόνια, η οποία ήρθε μαζί με τη διακριτική και δυναμική κόρη της, τη Λένα Σαββίδη. Η κομψή αδερφή της Όλγας Τρέμη, Χριστίνα. Ο Μιχάλης Σάλλας, σύζυγος της Σοφίας Στάικου και πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος με τη Βαρβάρα του. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης. Ο υψηλότατος μάγος του μακιγιάζ Αχιλλέας Χαρίτος. Και φυσικά, ο νεαρός Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, γιος της Όλγας και του πρώην συζύγου της Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Μη μου ζητήσετε να σας πω περισσότερα. Ούτε πού θα γίνει το ταξίδι του μέλιτος μπορώ να σας πω.

Λυπάμαι μόνο, γιατί στον ωραίο αυτό γάμο παραλίγο να ήμουν κι εγώ...

Τι άλλο να πω και τι να ευχηθώ; Το ταξίδι του μέλιτος να είναι ταξίδι του μέλλοντος.

Κώστας Π. Παναγιωτόπουλος