Η τέχνη της... χυλόπιτας!

16.11.2007
Χυλόπιτα: η αρνητική απάντηση στο διακριτικό ή το δυναμικό φλερτ, σε μια πρόταση για έξοδο, στη δημιουργία σχέσης, τη σύναψη γάμου κ.ο.κ. Αυτός είναι ο ορισμός που δίνεται για τη συγκεκριμένη λέξη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


Χυλόπιτα: η αρνητική απάντηση στο διακριτικό ή το δυναμικό φλερτ, σε μια πρόταση για έξοδο, στη δημιουργία σχέσης, τη σύναψη γάμου κ.ο.κ. Αυτός είναι ο ορισμός που δίνεται για τη συγκεκριμένη λέξη. Συνήθως η χυλόπιτα σερβίρεται από τη γυναίκα και τη γεύεται ο άντρας. Η φράση, άλλωστε, «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το γεγονός ότι ένας κομπογιαννίτης επιστήμονας έδινε χυλό για να περιορίσει τον καημό των ερωτευμένων αρσενικών!

Το σερβίρισμα της... χυλόπιτας παραμένει ένα από τα αγαπημένα «σπορ» του γυναικείου φύλου. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποφύγει μια γυναίκα έναν άντρα που προσπαθεί να μπει στη ζωή της συνήθως με άκομψο τρόπο, ενώ πιο σπάνια, αν και τα τελευταία χρόνια κι αυτό αλλάζει, οι ρόλοι αντιστρέφονται, με τον άντρα να παίρνει το αίμα του πίσω και να την προσφέρει στο λεγόμενο ασθενές φύλο. Επί της ουσίας, λοιπόν, πρόκειται για την «απόρριψη» που γίνεται είτε με τακτ και διακριτικότητα ή κάποιες φορές πιο «τσαμπουκαλεμένα».

Όλες οι γυναίκες έχουν προσφέρει έστω και μία φορά «χυλόπιτα» σε κάποιον που προσπάθησε να τις «πλευρίσει». Ο χώρος, ωστόσο, όπου η προσφορά της κάνει θραύση είναι το μόντελινγκ και το τραγούδι, καθώς η παρουσία αρκετών ελκυστικών γυναικών ανεβάζει τη λίμπιντο των αντρών. Έτσι, τα μοντέλα και οι τραγουδίστριες αναγκάζονται πιο συχνά να καταφεύγουν στη λύση της «χυλόπιτας», επιλέγοντας άλλοτε να το κάνουν με τακτ και άλλοτε να προκαλούν ψυχρολουσία.

Η απόρριψη στη σόουμπιζ
«Είναι άσχημο να πληγώνεις κάποιον, να ποδοπατάς τον άλλο», έχει δηλώσει η Όλγα Φαρμάκη, που δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα στην προσφορά της «χυλόπιτας». Όπως τόνισε όμως, «πάντα προσπαθώ να είμαι διακριτική». Το εκρηκτικό κορίτσι του ΟΛΑ δεν κρύβει ότι έχει γευτεί και η ίδια την «απόρριψη»! «Παρόλο που θεωρώ ότι ο άντρας θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, κάποτε το έκανα εγώ. Με πολύ διακριτικό τρόπο, βέβαια. Έλα όμως που ο άλλος με απέρριψε», δήλωσε, προκαλώντας φυσικά εύλογα ερωτηματικά για τυχόν προβλήματα όρασης του ανθρώπου που της είπε το «όχι». Το τακτ, ωστόσο, και η διακριτικότητα δεν είναι τα μοναδικά «όπλα» που χρησιμοποιούνται για να αποκρουστούν οι επιθέσεις.

«Με σχετικό τακτ, αλλά και με το κατάλληλο χιούμορ τούς στέλνω», είπε η Εύα Μιλλή, δείχνοντας έτσι ότι δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος, για να μπορέσεις να «ξεφορτωθείς» τους παρείσακτους! Η τραγουδίστρια, ωστόσο, έχει αποφύγει να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα προς κάποιον άντρα, διότι «δεν είμαι της σχολής οι γυναίκες να τα ισοπεδώνουν όλα. Θέλω από τον άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση», αλλά, όπως πρόσθεσε, έχει κι εκείνη τους δικούς της τρόπους, ώστε να στέλνει το μήνυμά της όταν κάποιος άντρας της αρέσει.

Ο επιμένων δεν νικά πάντα
Ορισμένες φορές, ωστόσο, η «χυλόπιτα» προσφέρεται ανάλογα με τον τρόπο που έχει γίνει η προσπάθεια προσέγγισης. «Εάν έχει καλούς τρόπους, χιούμορ, είναι έξυπνος, αλλά και πάλι δεν θες να κάνεις κάτι μαζί του, του το λες ευγενικά και το καταλαβαίνει», σχολίασε η Βιβή Τσιάμη, που ανήκει και αυτή στο κλαμπ των γυναικών που έχουν αναγκαστεί να ρίξουν χυλόπιτα. Όπως πρόσθεσε, όμως, μπορεί να το έχει κάνει τις περισσότερες φορές με ωραίο τρόπο, αλλά, «αν ο άλλος είναι χυδαίος, καταπιεστικός, φορτικός, τότε τον δαγκώνω για να το καταλάβει μια και καλή»! Τακτική που ακολουθεί και η Μαρία Καρλάκη. Για τη νεαρή τραγουδίστρια η χυλόπιτα δεν είναι η σπεσιαλιτέ της, αφού, όπως σχολιάζει με αρκετή δόση χιούμορ, είναι καλύτερη στα παπουτσάκια και στο παστίτσιο! Όμως, αν χρειαστεί να «σερβίρει» και το άλλο πιάτο, δεν θα διστάσει να το κάνει. Με ποιον τρόπο; «Δεν υπάρχει στάνταρ τρόπος. Ανάλογα με τη συμπεριφορά του άλλου, θα του συμπεριφερθείς κι εσύ», πρόσθεσε, επισημαίνοντας φυσικά ότι της αρέσει ο άντρας-κυνηγός, αλλά να μην ξεπερνάει τα όρια, διότι τότε απλά εκείνη θα συμπεριφερθεί όπως μία τίγρης!

Και μπορεί άλλες να είναι έτοιμες να ορμήσουν, εάν αισθανθούν κίνδυνο, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα και τραγουδίστριες που επιλέγουν πιο ήπια τακτική. Η Θέλξη εκμεταλλεύεται τον αυθορμητισμό της κι έτσι απαντάει στις προκλήσεις ανάλογα, ενώ η Χριστίνα Παπαδάκη, που συνεργάζεται μαζί της σε γνωστό μαγαζί στη λεωφόρο Συγγρού, χρησιμοποιεί το χιούμορ της. «Εκείνο που θυμάμαι είναι περίπου πώς φτιάχνεται η χυλόπιτα», είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν την προσφέρει αν την πετύχει, αλλά την έχει γευτεί κιόλας! «Αρκετά χρόνια πριν, όταν ήμουν μικρή, άκουσα το όχι», συμπλήρωσε για το θέμα η γοητευτική τραγουδίστρια.

Η Ελευθερία Πατρικαρέα, από την πλευρά της, ακολουθεί άλλη τακτική, αποφεύγοντας την ξεκάθαρη χυλόπιτα. «Παντελής αδιαφορία», είναι η στάση που τηρεί στις «επιθέσεις» που δέχεται, ενώ δεν κρύβει ότι μπορεί και να γελάσει εάν το «καμάκι» που θα της γίνει έχει δόση χιούμορ. Αλλά ως εκεί, μόνο το γέλιο μπορεί να προσφέρει! Την ίδια τακτική επίσης ακολουθεί και η Νάντια Κάρβελη, που «παγώνει» με τη στάση της την όποια προσπάθεια προσέγγισης δεν της αρέσει, ενώ εάν θα πρέπει να «ρίξει χυλόπιτα» σε κάποια σχέση της, τότε «φεύγει σταδιακά», αποφεύγοντας να απαντάει στα τηλεφωνήματα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις της.

Ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσει κάποιος την Ορθούλα Παπαδάκου είναι το κλειδί για τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσει κι εκείνη. «Εάν είναι διακριτικός, τότε θα τύχει και ανάλογης μεταχείρισης», δήλωσε η συμπαρουσιάστρια του Χρήστου Φερεντίνου στο «Fort Βoyard», που εκφράζει ό,τι νιώθει χωρίς περιστροφές. «Αν, βέβαια, είναι αγενής, τότε κι εγώ θα του προσφέρω τη χυλόπιτά του με αγένεια! Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται, διότι δεν μπορείς να είσαι καλή με κάποιον που σε προσβάλλει». Όσον αφορά το αν η ίδια έχει «φάει» κάποια χυλόπιτα, η απάντησή της ήταν διπλωματική. «Δεν θυμάμαι. Από τις σχέσεις φεύγω πάντα έχοντας συζητήσει το πρόβλημα που προκύπτει και προσπαθώντας να μη χαλάμε τις καρδιές μας».

Ντόμπρα και σταράτα προσφέρει τη «χυλόπιτα» η Σοφία Πέτρου. «Δεν είναι ωραίο να παίζεις με τους άλλους, οπότε ό,τι έχεις πρέπει να το λες ευθέως», μας είπε η τραγουδίστρια, που θέλει να υπάρχει ειλικρίνεια στις κινήσεις της. «Μπορεί κάποιον να τον στεναχωρήσεις λέγοντάς του κάτι έτσι σκληρά, αλλά είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσει το γεγονός πως του μιλάς ντόμπρα. Τώρα πότε θα το εκτιμήσει είναι δικό του θέμα», πρόσθεσε η Σοφία, που δεν έχει ξεφύγει από τον κανόνα που θέλει και τις γυναίκες να έχουν γευτεί τη χυλόπιτα!