Μια... ντίβα για να τους μεταφέρει

21.11.2007
Δεν πρόκειται για μια σταρ της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μιλάμε για την Bentley, την ακριβότερη πολυτέλεια τεσσάρων τροχών, που παίρνει διαστάσεις «επιδημίας» στους κόλπους της κοσμικής Αθήνας και η απόκτησή της είναι το όνειρο πολλών.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Δεν πρόκειται για μια σταρ της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μιλάμε για την Bentley, την ακριβότερη πολυτέλεια τεσσάρων τροχών, που παίρνει διαστάσεις «επιδημίας» στους κόλπους της κοσμικής Αθήνας και η απόκτησή της είναι το όνειρο πολλών.

Η μόδα ξεκίνησε από το εξωτερικό, όταν οι μεγάλοι σταρ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες άρχισαν σιγά σιγά να υποκύπτουν στη... γοητεία της Bentley. Πάει μόλις ένα χρόνο που έχει πατήσει και τα ελληνικά εδάφη η αντιπροσωπεία της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων και η εγχώρια σόουμπιζ έχει δείξει με το παραπάνω πόσο πολύ θέλει μια «ντίβα» για τις μετακινήσεις τους στα επώνυμα καλέσματα και τα πάρτι της κοσμικής Αθήνας!

Οι τιμές των μοντέλων της Bentley απομακρύνουν σε απόσταση χιλιομέτρων τους κοινούς θνητούς, αφού είναι πολύ υψηλές για τα βαλάντια των περισσότερων κατοίκων αυτού του πλανήτη. Η αξία του πιο απλού μοντέλου της ξεκινάει από τις 250.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ανάλογα με τα αξεσουάρ και τις 500.000 ευρώ! Κι αν αναρωτιέστε πόσα τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν σε επιλεγμένους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων και με ακριβοθώρητους επιβάτες, να σας πούμε ότι στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς της συγκεκριμένης μάρκας στην κατηγορία των υπερπολυτελών αυτοκινήτων ανέρχεται στο 9%, μία από τις 5 καλύτερες επιδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στη χώρα μας σε σχέση με την περσινή χρονιά σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 216%! Για να δούμε, όμως, αναλυτικά ποιοι είναι μερικοί από τους διάσημους κατόχους Βentley

Στην κούκλα εκπρόσωπο της πολυτελέστατης τετρακίνησης δεν μπόρεσαν να αντισταθούν η Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που κατά το παρελθόν είχε δείξει την προτίμησή του σε ένα ακριβό μοντέλο της συγκεκριμένης μάρκας.

Ο πάντα εκκεντρικός Λάκης Γαβαλάς επίσης έχει στο γκαράζ του πολυτελούς σπιτιού του μια chic Bentley Arnage, που τραβάει αναπόφευκτα τα βλέμματα όλων όταν επιλέγει να τη χρησιμοποιήσει με οδηγό στις «αστεράτες» βραδινές εξόδους του. Με αυτό

το ακριβό «μωρό» του τον είχαμε δει στη βραδιά του ελληνικού τελικού της Eurovision στο «Αθηνών Αρένα», αλλά και στα βραβεία «Αρίων».

Ο πάντα προσεγμένος στις εμφανίσεις του και αγαπητός μας επιχειρηματίας Νίκος Βαρβέρης πριν από λίγο καιρό δεν κατάφερε να αντισταθεί

σε μια Bentley Continental GTC, που του κόστισε περίπου 300.000 ευρώ, μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που διαθέτει και ο επιχειρηματίας Παύλος Βαρδινογιάννης, από τους πρώτους αγοραστές της «ντίβας» των αυτοκινήτων. Στη γοητεία της, επίσης, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν ο εφοπλιστής Γιάννης Μαυρής, αλλά και ο Νίκος Πατέρας, που έχει μάλιστα δύο, μια coupe και μια πεντάθυρη. Στους λάτρεις της Bentley, βέβαια, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τον πρόεδρο της ΦΑΓΕ Γιάννη Φιλίππου, που έχει στην κατοχή του ένα υπερπολυτελές μοντέλο.