Ακριβό το τίμημα της μεταμόρφωσης

09.11.2007
Δύσκολα είναι τα πράγματα για την Αγγελική Δαλιάνη ή αλλιώς τη «Μαρία την άσχημη». Η ηθοποιός πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λίγο αργότερα σωριάστηκε στο πάτωμα, προκαλώντας την ανησυχία των συναδέλφων της.

Δύσκολα είναι τα πράγματα για την Αγγελική Δαλιάνη ή αλλιώς τη «Μαρία την άσχημη». Η ηθοποιός πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λίγο αργότερα σωριάστηκε στο πάτωμα, προκαλώντας την ανησυχία των συναδέλφων της. Πολλοί έκαναν λόγο για υπερκόπωση, κάποιοι άλλοι όμως μίλησαν για νευρική ανορεξία.

Η νεαρή ηθοποιός, σύμφωνα με το περιβάλλον της, τελευταία έχει χάσει αρκετά κιλά, με αποτέλεσμα να νιώθει έντονη κόπωση και αδυναμία. Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται δίπλα της, η «Άσχημη Μαρία» έχει πέσει θύμα της μάστιγας της νευρικής ανορεξίας, που έχει χτυπήσει πολλά νεαρά κορίτσια στο χώρο της σόουμπιζ και όχι μόνο με ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία τους. Για το λόγο αυτό η παραγωγή της καθημερινής σειράς του Mega έκρινε ότι η Αγγελική θα πρέπει να έχει δίπλα της έναν δικό της άνθρωπο να τη φυλάει και να τη φροντίζει. Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος από τον αγαπημένο της Μάνο Παπαγιάννη, που σε λίγο καιρό θα τον δούμε να εντάσσεται στο καστ της σειράς; Το ΛΟΙΠΟΝ συνάντησε την Αγγελική Δαλιάνη και μας μίλησε για τις εξελίξεις στο σίριαλ, για τη μεταμόρφωση της Μαρίας, για το γάμο, αλλά και για τον αγαπημένο της Μάνο Παπαγιάννη.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που ένιωσες σε αυτήν τη δίχρονη πορεία της Μαρίας; Ένιωσες ποτέ να καταπιέζεσαι;

«Σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες και αγχωτικές στιγμές ήταν εκείνη που καθισμένη στον καναπέ του σπιτιού μου περίμενα εναγωνίως να ξεκινήσει το πρώτο επεισόδιο. Ωστόσο, δεν ένιωσα ποτέ καταπίεση».

Καθημερινά γράφονται τόσα για τη σχέση σου με τον Μάνο Παπαγιάννη. Πώς μπορεί κάποιος να ισορροπεί όταν καθημερινά προβάλλουν το φημολογούμενο χωρισμό του με το σύντροφό του;

«Αυτό που με απασχολεί περισσότερο απ όλα είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της δουλειάς μου. Τέτοιου είδους σχόλια προσωπικού περιεχομένου δεν με απασχολούν, ειλικρινά, κι ας γράφουν καθημερινά ότι χωρίζω».

Έχεις σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μετά τη «Μαρία την άσχημη»;

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη γι αυτό. Θα ήθελα, πάντως, πολύ να κάνω θέατρο».

Πολλοί πρόσεξαν ότι έλειπες από την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης που ανέβασε ο Άνθιμος μαζί με τη Βάνα Μπάρμπα. Και αυτή η απουσία έδωσε το έναυσμα για φήμες ότι δεν μιλιέστε με τον Άνθιμο. Τι λες γι αυτό;

«Δεν θα ήθελα να απαντήσω τίποτα γι αυτό το θέμα».

Γιατί απoφάσισες να μην κάνεις θέατρο φέτος, εφόσον το συμβόλαιο με τη «Μαρία την άσχημη» σου το επέτρεπε;

«Τα γυρίσματα της σειράς απαιτούν πολύ χρόνο και προσπάθεια. θέλω να επικεντρωθώ σ' αυτήν και να την υποστηρίξω με το 100% των δυνατοτήτων μου. Αποφάσισα να μη βιαστώ, γιατί η πορεία μου στο χώρο θέλω να είναι σταθερή».

Πόσο σημαντικό είναι για τα επαγγελματικά σου το να είσαι ερωτευμένη;

«Προτεραιότητα για μένα έχει η ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Πιστεύω ότι ένας ευτυχισμένος και ερωτευμένος άνθρωπος μπορεί να τα καταφέρει σε όλους τους τομείς, επομένως και στον επαγγελματικό».

Έχεις σκεφτεί πότε θα γίνεις μητέρα;

«Για την ώρα όχι. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς».

Η πολυπόθητη μεταμόρφωση

Ξέρουμε ότι δεν έχεις πάρει ακόμη το σενάριο της μεταμόρφωσης. Παρ όλα αυτά, εσύ πώς θα ήθελες να δεις τη Μαρία;

«Δεν σου κρύβω ότι έχουμε ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις με τους υπεύθυνους της σειράς που αφορούν την αλλαγή της Μαρίας, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στην τελική εικόνα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η Μαρία δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την Αγγελική».

Ποια από τις Μαρίες του εξωτερικού φαντάζεσαι ότι θα έμοιαζε περισσότερο με τη μεταμορφωμένη Ελληνίδα Μαρία;

«Σε κάθε χώρα η κοπέλα που ενσαρκώνει το συγκεκριμένο ρόλο είναι διαφορετική και έχει δώσει το δικό της στίγμα. Το ίδιο πιστεύω ότι έχω κάνει κι εγώ. Κατά συνέπεια η μεταμόρφωση της Ελληνίδας Μαρίας δεν θα έπρεπε να μοιάζει και δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά Μαρία ανά τον κόσμο».

Θα ήθελες να δεις τη Μαρία να παντρεύεται;

«Αν τα γεγονότα οδηγήσουν τη Μαρία σε αυτή την απόφαση, φυσικά, γιατί όχι. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι να δω τη Μαρία ευτυχισμένη, όποια και να είναι η απόφασή της».

Τι μας είπαν οι σεναριογράφοι Ρόζυ Ρήγα και Τζο Φράγκου
«Η μεταμόρφωση της Μαρίας δεν θα γίνει μέσα στο 2007! Κάποιοι είπαν ότι θα τη δουν οι τηλεθεατές ως πρωτοχρονιάτικο δώρο. Δεν είναι έτσι όμως. Όπως κυλάνε τα πράγματα, προγραμματίζουμε τη μεταμόρφωση κατά πάσα πιθανότητα για το Φεβρουάριο του 2008. Μέχρι τότε θα δούμε τη Μαρία να ξεκολλάει συναισθηματικά από τον Αλέξη Μαντά. Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε να αλλάζει άρδην εσωτερικά. Θα γίνει πιο ρεαλίστρια και θα αρχίζει να διώχνει την αφέλεια του πρώτου καιρού. Θα αρχίσει να σκέφτεται πιο έξυπνα, μήπως δηλαδή πολλοί τη χρησιμοποιούν και την εκμεταλλεύονται. Μέχρι τότε θα δούμε και την είσοδο ενός πολύ σημαντικού προσώπου, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην πλοκή της σειράς. Αυτό το πρόσωπο θα είναι ο Μάνος Παπαγιάννης, ο οποίος θα αρχίσει να ενδιαφέρεται για τη Μαρία και θα τη φλερτάρει έντονα. Και όπως καταλαβαίνετε, θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στη σχέση της Μαρίας με τον Αλέξη. Πάντως, τα επεισόδια του Μάνου δεν τα έχουμε γράψει ακόμη, οπότε μη μας ρωτάτε άλλα».