Σουξέ στα νυχτοκάματα

05.11.2007
Είναι ίσως ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα κάθε χρονιάς. Ποιοι είναι πού, πόσα παίρνουν και για πόσο καιρό θα αντέξουν. Ποιοι θα τα πάρουν λοιπόν; Μεγάλο ζήτημα, που έχει να κάνει με όλα τα σχήματα της σεζόν, με τις αμοιβές των πρωταγωνιστών και με τις συγκρίσεις στις οποίες αναπόφευκτα οδηγεί σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Από τον Βασίλη Λούκα


Είναι ίσως ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα κάθε χρονιάς. Ποιοι είναι πού, πόσα παίρνουν και για πόσο καιρό θα αντέξουν. Ποιοι θα τα πάρουν λοιπόν; Μεγάλο ζήτημα, που έχει να κάνει με όλα τα σχήματα της σεζόν, με τις αμοιβές των πρωταγωνιστών και με τις συγκρίσεις στις οποίες αναπόφευκτα οδηγεί σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Πάμε να δούμε τι θα παίξει φέτος στη νύχτα και ποιοι θα είναι οι πρωταθλητές των νυχτοκάματων. Απαραίτητη σημείωση: Τα ποσά που θα διαβάσετε ενδέχεται και να απέχουν από την πραγματικότητα. Βγάλτε λοιπόν τα όποια συμπεράσματα, αλλά καλού κακού κρατήστε και μικρό καλάθι, διότι μην ξεχνάτε πως μερικές φορές πολλά από όσα λέγονται από το περιβάλλον των ίδιων των καλλιτεχνών μπορεί και να έχουν ως στόχο απλά και μόνο να ανεβάσει κάποιος τις μετοχές του στη νύχτα. Εξάλλου, ούτε εφοριακοί είμαστε ούτε είδαμε τι υπάρχει στα πορτοφόλια των καλλιτεχνών. Καλή διασκέδαση.

Οι πρωταθλητές
Στην κατηγορία αυτή παίζουν τα ονόματα που βάσει φημών και πληροφοριών κυριαρχούν στα κασέ. Προνομιούχοι και πιθανοί πρωταθλητές από πλευράς αμοιβών, καθώς σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε μπορούν και βγάζουν από τη νύχτα τρελά λεφτά. Σημειώστε ότι πρόκειται για ειδική κατηγορία, μιας και οι εκπρόσωποί της ανέβασαν κατά πολύ συγκριτικά με πέρυσι τον πήχη κι έτσι φαίνεται να ξεχωρίζουν με χαρακτηριστική άνεση από τους υπολοίπους.

Κρίνω σκόπιμο εδώ να κάνω μια απαραίτητη διευκρίνιση σχετικά με τα ποσά που αναφέρονται σε όλο το κείμενο, αφού ούτε τα είδαμε ούτε έχουμε την παραμικρή σχέση με την Εφορία.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Γιάννης Πλούταρχος είναι τα δύο ονόματα που κρατάνε τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις. Ο πρώτος, όπως αναφέρει το παρασκήνιο, ξεχωρίζει από τους άλλους γιατί φροντίζει και κλείνει πάντα τις εμφανίσεις του με ποσοστά. Νοικιάζει συνήθως τους χώρους όπου εμφανίζεται και μπορεί έτσι να ελέγχει τις εισπράξεις και τις αμοιβές.

Ο Γιάννης Πλούταρχος, από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τις φετινές πληροφορίες, πρόκειται να παίξει χωρίς αντίπαλο όσον αφορά το κασέ. Όπως φημολογείται στην καλλιτεχνική πιάτσα, το νυχτοκάματό του έχει φτάσει πλέον σε απίστευτο ύψος, καθώς «παίζει» από 22 μέχρι 26 χιλιάδες ευρώ.

Λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε το δίδυμο του οποίου οι περσινές βραδιές κρίθηκαν επιτυχημένες από τον επιχειρηματία του «Αθηνών Αρένα» κι έτσι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και φέτος.

Μιλάμε για τη Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο. Αδιαφιλονίκητη πρώτη κυρία της πίστας, η Μαρινέλλα φέρεται να εισπράττει περίπου 22.000 ευρώ ανά εμφάνιση. Λίγο περισσότερα δηλαδή από την ημερήσια αποζημίωση του επί πίστας συντρόφου της Αντώνη Ρέμου, ο οποίος, όπως ακούγεται στα πηγαδάκια, συμφώνησε φέτος να εισπράττει περίπου 20.000 ευρώ για κάθε εμφάνισή του.

Οι σταθερές αξίες
Με βάση όσα ακούγονται στην πιάτσα για τα πιθανά νυχτοκάματα που χαρακτηρίζουν τους σταρ της εγχώριας showbiz, συνεχίζουμε την περιήγηση στα ονόματα που μπορούν να χαρακτηριστούν σταθερές αξίες. Μπορεί το νυχτοκάματό τους να μην απογειώνεται, αλλά η μετοχή τους μένει σε σταθερά υψηλή αξία.

Αναφερόμαστε σε τραγουδιστές που εδώ και χρόνια πείθουν για τις δυνατότητές τους και εισπράττουν αμοιβές ανάλογα με την αξία και την προσφορά τους.

Ο Νότης Σφακιανάκης ξεχωρίζει με άνεση σ' αυτή την κατηγορία, καθώς οι φήμες τον θέλουν να φλερτάρει με νυχτοκάματο ύψους

15.000 ευρώ. Οι πετυχημένες εμφανίσεις του σε κέντρο της λεωφόρου Πειραιώς αφήνουν υποσχέσεις ότι θα είναι εκ νέου κυρίαρχος στο επίπεδο των θαυμαστών που επενδύουν πολλά για να τον απολαύσουν στην πίστα.

Περίπου στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι απολαβές του Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος φέρεται να εισπράττει για κάθε εμφάνισή του περίπου 14.000 ευρώ.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Νίκος Βέρτης, που, σύμφωνα με το νυχτερινό παρασκήνιο, γίνεται πλουσιότερος κατά 12.000 ευρώ κάθε βράδυ.

Σε υψηλά επίπεδα της τάξης του νυχτοκάματου του Νίκου Βέρτη κυμαίνεται και η μετοχή της Νατάσσας Θεοδωρίδου, που, σύμφωνα με τις φήμες, είναι πρώτη από πλευράς κασέ στο κέντρο όπου εμφανίζεται με τον Νίκο Κουρκούλη, ο οποίος ακούγεται να «παίζει» γύρω στις 10.000 ευρώ ανά εμφάνιση, και την Έλλη Κοκκίνου, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, με αμοιβή 8.000 ευρώ για κάθε εμφάνιση.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι στην περίπτωση που ένας καλλιτέχνης αποφασίσει να κάνει μερικές πολύ επιλεγμένες παραστάσεις, το κασέ του ανεβαίνει θεαματικά!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του

Νίκου Κουρκούλη, που, όπως φημολογείται, θεωρείται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες, αφού όλο το πακέτο μιας live εμφάνισής του φτάνει σε αξία το ποσό των 35.000 ευρώ.

Επιστρέφοντας στις αμοιβές της κατηγορίας αυτής, να πούμε ότι στις 10.000 ευρώ κυμαίνεται η αμοιβή του Γιώργου Μαζωνάκη. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει φυσικά στην περίπτωση του Λευτέρη Πανταζή, που ξεκινάει μεν έχοντας ως βάση το ίδιο ποσό, αλλά φροντίζει να παίζει συνήθως και με ποσοστά, φλερτάροντας ουσιαστικά έτσι με άλλο νυχτοκάματο κάθε βράδυ. Στη συμφωνία που κάνει συνήθως βάζει όρους και για πρόσθετα χρήματα, που προκύπτουν από ποσοστά από τα λουλούδια που του πετάνε οι θαυμαστές του. Κλείνοντας την κατηγορία αυτή, να πούμε ότι γύρω στις 7.000 ευρώ κυμαίνεται το ποσό που, όπως λέγεται, εισπράττει κάθε βράδυ ο Θάνος Πετρέλης.

Οι εκπλήξεις
Σ αυτή την κατηγορία μιλάμε για ονόματα που καταφέρνουν και ανεβάζουν με άνεση τον πήχη στον «πόλεμο» των τιμών και θεωρούνται ως νέοι προνομιούχοι, καθώς, όπως λέγεται, θα τα πάρουν καλά, γιατί προηγουμένως θα έχουν φέρει πολύ χρήμα στους επιχειρηματίες των κέντρων όπου εμφανίζονται.

Ως πιο εντυπωσιακή μπορεί να θεωρηθεί η άνοδος του κασέ του Πάνου Κιάμου, που με ανεβασμένες τις μετοχές του έχει και πολλές απαιτήσεις, με αποτέλεσμα, λόγω της εμπορικότητας των τελευταίων CD του, να εισπράττει 12.000 ευρώ. Με άνεση μπορούμε να πούμε ότι ανέβηκε στις 10.000 ευρώ και ο Νίκος Μακρόπουλος.

Στην κατηγορία των εκπλήξεων, πάντως, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και την Κέλλυ

Κελεκίδου. Η σέξι κυρία της πίστας φέτος θα γίνεται πλουσιότερη κατά 7.000 ευρώ το βράδυ, με το όνομά της να φιγουράρει σε θέσεις ανάλογες με τα κορυφαία από εμπορικής πλευράς ονόματα της νύχτας.

Λίγο πιο κάτω θα «παίξει» η Μαριάντα Πιερίδη, που λέγεται ότι φλερτάρει με νυχτοκάματο της τάξης των 6.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή μπαίνει και ο Πάνος Καλλίδης, που κατάφερε να ανεβάσει το κασέ του φέτος στις 5.000 ευρώ ανά εμφάνιση.

Οι πολλά υποσχόμενοι
Πρόκειται για τους καλλιτέχνες που βρίσκονται σε καλό δρόμο από πλευράς νυχτοκάματων, κινούμενοι σε ελαφρώς πιο «προσγειωμένα» ποσά στο ελληνικό νυχτερινό πρωτάθλημα. Βέβαια, δεν αποκλείεται τις επόμενες σεζόν να κάνουν εντυπωσιακή άνοδο.

Η Θέλξη είναι μια πρώτης τάξεως «έκπληξη», αφού ήδη εισπράττει 2.500 ευρώ ως νυχτοκάματο.

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο οποίος όπως φαίνεται ακολουθεί σταθερή πορεία στη διάρκεια των τελευταίων σεζόν. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε δύο ακόμη ονόματα που θέλουν να κάνουν τη διαφορά. Πρόκειται για τον Γιώργο Γιασεμή, που έρχεται με φόρα από τη Θεσσαλονίκη, και τον Νίκο Οικονομόπουλο. Αμφότεροι, όπως φημολογείται, παίζουν σε νυχτοκάματο της τάξης των 2.000 ευρώ ανά εμφάνιση.