"Όχι, δεν θα παίξω στη βιογραφία της Αλίκης"

24.10.2007
Ένα βροντερό «όχι» εισέπραξαν οι υπεύθυνοι εταιρείας παραγωγής όταν προσέγγισαν τον Κώστα Σπυρόπουλο για να υποδυθεί τον εαυτό του σ' έναν ρόλο-ζωής, αυτόν του συντρόφου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, και στην τηλεόραση.

Ένα βροντερό «όχι» εισέπραξαν οι υπεύθυνοι εταιρείας παραγωγής όταν προσέγγισαν τον Κώστα Σπυρόπουλο για να υποδυθεί τον εαυτό του σ' έναν ρόλο-ζωής, αυτόν του συντρόφου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, και στην τηλεόραση.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει κρατήσει αξιοπρεπή στάση απέναντι σε όλες τις κυρίες που ήταν στο πλάι του. Ιδιαίτερα δε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τόσο όσο ζούσε, που τα ΜΜΕ τον κυνηγούσαν για δηλώσεις του σχετικά με τη σχέση τους, όσο και μετά το θάνατό της, σεβόμενος απόλυτα τη μνήμη της. Αν και έζησε από κοντά τη μεγάλη σταρ, δεν θέλησε ποτέ να εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο τη λάμψη της και έμεινε στη σιωπή και στον πόνο που έφερε ο χαμός της. Σύμφωνα με τηλεοπτικούς κύκλους, πολλά γνωστά ονόματα της δημοσιογραφίας τον προσέγγισαν όλα αυτά τα χρόνια, θέλοντας να κάνουν αφιερώματα στη ζωή του με την Αλίκη, αλλά εκείνος πάντα αρνείται, θεωρώντας ότι αυτό είναι κάτι που κάθε γνήσιος άντρας θα κρατούσε για τον εαυτό του. Οι μνήμες ανήκουν μόνο σε δύο ανθρώπους και ο δημοφιλής ηθοποιός δεν σκέφτηκε ποτέ να προδώσει το παραμικρό από όλα όσα έζησε με την αξέχαστη Αλίκη. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος δεν μιλάει ποτέ για τα προσωπικά του, όπως έκανε και όταν ήταν μαζί με τη Δήμητρα Λιάνη, αλλά ακόμα και τώρα, που ο τετράχρονος δεσμός του με τη Μαρίνα Ασλάνογλου έχει δέσει και πολλοί μιλάνε ακόμα και για το ενδεχόμενο ενός γάμου. Κάτι που αν τελικά πραγματοποιηθεί, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τον Κώστα, θα συμβεί χωρίς τυμπανοκρουσίες και δηλώσεις, σε ανύποπτο χρόνο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με λίγους καλούς φίλους, σεμνά και ταπεινά.

Αν και πολύς λόγος έχει γίνει γι αυτό το σίριαλ που θα αφορά τη ζωή της Αλίκης και φαινόταν ότι το θέμα έχει «παγώσει», καλά πληροφορημένες πηγές συζητούν ότι όλα προχωρούν αργά μεν, αλλά σταθερά και με πλήρη μυστικότητα. «Όχι, δεν θα το κάνω ποτέ», ήταν η απάντηση του Κώστα, ενώ λέγεται ότι θύμωσε που κάποιοι μπορεί να ονειρεύονται να δημοσιοποιήσουν τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. «Εγώ δεν πουλάω την προσωπική μου ζωή», φέρεται να απάντησε. Μάλιστα, όταν οι παραγωγοί τόλμησαν να του πουν ότι θα τον «χρυσώσουν», τα πήρε στο κρανίο και λίγο έλειψε να ξεπεράσει τα όριά του. Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν τη ζωή. Η πορεία του άλλωστε και οι επιλογές του, προσωπικές και επαγγελματικές (σ.σ.: φέτος θα συμπρωταγωνιστήσει με την Κάτια Δανδουλάκη στην παράσταση των Ρήγα - Αποστόλου «Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας», που αναμένεται να είναι η έκπληξη του χειμώνα), το αποδεικνύει και με το παραπάνω. Εξάλλου, κάποια «όχι» στη ζωή μας είναι και αυτά που μας καθορίζουν. Χ.Α.