Couture με μοντέρνα υλικά

17.10.2007
Ε δεν μπορώ πια... Στην Ελλάδα έχουμε αξιόλογους σχεδιαστές, με φοβερές ιδέες, δυνατούς χορηγούς και... βαρετές επιδείξεις μόδας!

Ε δεν μπορώ πια... Στην Ελλάδα έχουμε αξιόλογους σχεδιαστές, με φοβερές ιδέες, δυνατούς χορηγούς και... βαρετές επιδείξεις μόδας! Δεν φτάνει που στο Fashion Week λόγω περιορισμών δεν μπορεί κανείς να δει ένα show και το μόνο που μπορεί να παρακολουθήσει είναι μοντέλα να πηγαίνουν πάνω κάτω, ακόμα και οι μεμονωμένες επιδείξεις έχουν χάσει κάθε ιδέα σκηνογραφίας και θεατρινισμού. Και αν ξεσπάω στο show της Kathy Heyndels, είναι διότι είναι ένας εξαίρετος οίκος μόδας, χρησιμοποίησε το «Αθηνών Αρένα», που είναι μακράν από τους καλύτερους χώρους εκδηλώσεων στην Ελλάδα, και είχε τα καλύτερα μοντέλα που περπατάνε σε ελληνική πασαρέλα με φοβερό styling. Αλλά το μόνο που είδαμε ήταν μια ατελείωτη μονότονη επίδειξη μόδας! Οι δημιουργίες της συλλογής «2060» για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2008 σίγουρα κέντρισε τα βλέμματα.

Η μόδα που λανσάρει ο σχεδιαστής Γιάννης Τόγκος είναι σαφώς επηρεασμένη από 60s τάσεις αποπνέοντας αέρα couture. Αποχρώσεις σε μεταλλικό, άσπρο, μαύρο, ανθρακί. Ετερόκλητα υλικά συνδυασμένα μεταξύ τους, μουσελίνα με δέρμα, πλεκτό με μεταλλικό ταφτά.

Πρωταγωνιστές το βινίλ και το στρετς δέρμα, που συναντάμε σε παντελόνια και στενά jackets. Τα ρούχα έχουν όγκο με έντονα τονισμένη τη μέση και σε πολλά κυριαρχεί η τεχνοτροπία του πλισέ. Αυτά από μόδα. Οι παρουσίες για άλλη μια φορά ήταν ξεχωριστές, αφού ως γνωστόν ο οίκος έχει επώνυμους πελάτες-θαυμαστές. Αμέσως μετά την επίδειξη ακολούθησε party με τα μοντέλα και το young celebrity crowd της επίδειξης στο ολοκαίνουργιο bar «Τ Ρalace» του «Κing George» του γνωστού ζεν πρεμιέ Τζίμη Σταθοκωστόπουλου, το οποίο σύντομα θα κάνει opening.